• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    A_2Doktorandi...
    na nástěnce pár postřehů k literární rešerši
    rozbalit záhlaví
    HANYSKA
    HANYSKA --- ---
    SAGEMA: ..nazdárek....a co prázdniny..trávíš na suchdole nebo dáváš dovču?...
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    HANYSKA: Svilunka ríga udělala, v září se chystá na obhajobu :)
    angličtinu už mám, u Voráčka a fajnovej pokec to byl, až na to, že mi dal přeložit článek, kde byly matematický výpočty, jako třeba třetí odmocnina z en na druhou a bylo to vypsané slovy :)) Takže to jsem teda nepřeložila :))
    prezentace v powerpointu, přesně tak, a rešerže je hlavně o tý literatuře, co člověk načetl, co zjistil od jiných autorů. De facto je to už definitivně zpracovaná ta první, literární část disertačky.
    HANYSKA
    HANYSKA --- ---
    SAGEMA: a ta obhajoba je jako třebas prezentace v powerpointu?...a ehm, možná budu za trubku:)..rešerše je prostě metodická a literární část dizertačky nebo co is pod tím představiti?
    HANYSKA
    HANYSKA --- ---
    A_2: fíííha!stydím:)!....samozřejmě respekt ke starším a vzdělanějším...bezpochyby:)-třebas taky jednou budu;)...já mluvila o té partičce, co měl u ríga můj bratřík..tady se jistě s něčím takovým nesetkám:)..cheche..koukám, že se taky nikam příliš nehrneš:)...
    HANYSKA
    HANYSKA --- ---
    SAGEMA:
    nazdárek;)...jo, někdy můžem dát spicha...a jak dopadla včera Svilunka?...zkoušku z AJ?...u Voráčka?...jestli ano, tak se těš na velmi fajnový pokec s príma pánem:)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    A_2: to víš, že uděláš :)) já mám zkoušku zítra :)
    A_2
    A_2 --- ---
    SAGEMA: yoyo, až budu trochu seriózněji (to je slovo :) ) uvažovat o úspěšném ukončení, zajdu se tam mrknout, dík.
    Doufám že aspoň tu angličtinu za tejden udělám atakdál
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    A_2: není zač, ale opravdu stojí za to se na nějaké jít podívat :))
    A_2
    A_2 --- ---
    SAGEMA: ...docela cenné informace
    děkuji kuřátko:)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    A_2: že musí být literární rešerže to asi víš, a že to oponuje oponent asi taky. A pak asi záleží na vejšce a na fakultě a na katedře jak to probíhá. U nás asi takto: student má asi 10 - 15 min dlouhou prezentaci té literární rešerže (já tomu říkám obhajoba metodiky :). Pak zodpoví připomínky a dotazy oponenta a pak dotazy a připomínky členů komise. Když jsou všichni spokojení a nikdo už se na nic neptá, přejde se k samotným zkouškám. U nás jsou tři. Každý zkoušejicí se prostě na něco zeptá (u nás to chodí tak, že se většinou se studentem už předem dohodnout na okruhu) no a pak student odpovídá, pak se zase ptají členové komise, potom studenta vyhoděj za dveře a poraděj se :)) No a je to ;))
    A_2
    A_2 --- ---
    HANYSKA: partička senilů??:)
    že se nestydíš!;)
    SAGEMA:
    fakt? povídej kuřátko prosím, jak to u ríz chci říc ríč rík ríy rigoro kurva nebo jak se tomu řiká
    jak to utej závěrečnej zkoušky chodí!:)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    HANYSKA: kačky mám u Tábora, už nám proběhly tři pokusy, v srpnu bude nejspíš poslední. Rodiče nesledujeme, sledujeme jen brojlery. Snažíme se snížit množství tuku v těle a zvýšit svalovou hmotu, ale je to dost dáno geneticky, takže výživou jsme zatím moc věcí neovlivnili.
    to s těma bramborama taky zní dost zajímavě :))
    jinak se můžem někdy sejít na obědě, co Ty na to? ;))
    HANYSKA
    HANYSKA --- ---
    SAGEMA: jéje...to zní dobře...to máš tady někde svoje kačky:)?...jůůů...sleduješ jak rostou, podle toho jak se krmí a podle toho, jaký měly rodiče...?...já jsem na Af, katedra genetiky a šlechtění, "charakterizace donorů rezistnce vůči plísni bramboru pomocí molekulárně-genetických metod"...holt sem bramborář;)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    HANYSKA: bylo mi to přiděleno, tady se nikdo nikoho na nic neptá :)) dělám výživu hosp. zvířat, práci na téma "výživa pekingských kachen při výkrmu v závislosti na genotypu". A Ty?
    HANYSKA
    HANYSKA --- ---
    SAGEMA:
    chmchm...to asi jo;)..a to se tě někdo zeptal ,jestli tam nechceš dělat tajemnici nebo to byla tvoje iniciativa?..á propos: co vůbec děláš za obor..téma?...jestli teda můžu být zvědavá;)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    HANYSKA: ve druhým. Takže na ríga se taky už pomalu chystám :))
    jako nápad je to dobrej, protože poznáš lidi jak zkoušej. Většinou tě stejně budou zkoušet ty samý lidi, tak to člověk aspoň trochu omrkne :)
    HANYSKA
    HANYSKA --- ---
    SAGEMA:
    hm, vidíš to, to není vůbec zlý nápad, dojít si to omrknout dřív, než v tom hraješ hlavní úlohu;)...a ty si v kolikátém ročníku?
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    HANYSKA: :))) není to tak hrozný (teda že bych to jako věděla na vlastní kůži ;), ale tak u pár ríg jsem byla jako tajemnice takže vím asi jak to chodí. :))
    HANYSKA
    HANYSKA --- ---
    SAGEMA: čauky:)..njn..chichi..svět je malej, ČR eště menší...natož pak čzu...dělá rígo?...ešiši, chuděrka...ale snad to nebude tak zlé, né?..já příliš netuším, co si o tom myslet...něco jako státnice, či jak?...zatím je to daleko, tak se o to příliš nezajímám;)...ale říkám, si, že dyž to zvládl bratr, který dyž mluví, tak ho není slyšte...zvláště pak dyž v komisi je partička senilů....tak to snad musí jít zvládnout:)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    HANYSKA: taky zdravím, jo, jo, Svilda to je ona :)) zítra má ríga
    no a s těma skriptama je to tak, že naše vedení požaduje, aby každý vyučující měl skripta v angličtině, a tak mě školitel požádal, abych je udělala
    HANYSKA
    HANYSKA --- ---
    SAGEMA:
    zdravim takhle při pondělku:/...no ,to teda koukám, co všechno může mít takový doktorand v popisu úpráce:)..píšeš skripta, JO:)?..ty jo....hmmm....jinak kámoškaz institutu...no, upřímně, já ji znám přes další kámošku, kolegyňku z katedry..a znám ji jen pod přezdívkou..."Svilda"..ale zeptám se, jak se jmenuje reálně:)...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam