GOSHEWAN: Existuje právě jeden ověřitelnej argument, a tím je poslech, čímž jsme zpět u buď a) vožení aparátu kamsi a prezentování lidem nebo b) zvaní si lidí domů. Nic jiného není argument.
Mimochodem, a) jsme s klukama podnikali tuším čtyřikrát po sobě, od roku 2005 do 2008 jsme každej rok pronajali malý kino v Brně Slatině a svozili tam průměrně čtyři aparáty v cenách okolo mega, udělali internetovou kampaň, sezvali lidi a pak celej víkend hráli, testovali, přepojovali, zapojovali, zkoušeli, a lidi poslouchali. Jmenovalo se to
Brněnský podzim.
Na prvním, premiérovým podzimu byly bedny
B&W Matrix 800, Revox Agora B a Studer A68, hromada zesáků a playerů atd., druhej byl větší, tam byly znovu Matrixy, pak
Quadral Titan Mk V, Titan Mk IV, pak ACR RP-400 Isostatic, opět hromada elektroniky, aj lidi zvenku si přivezli svoje, byl tam i poprvé zesilovač Šroll, na třetím byly tuším Isophon Vertigo, ACR RP-300 Isostatic, znovu Titany, JBL 4435, čtvrtej ročník byl nejmenší, dali jsme tenkrát prostor konstruktérům a publiku, byly tam Aragorny Bohouše Sýkory na Ri-Audiu, pak komplet aparát BV Audio pana Bunty ze slovenska, byly tam Acony Divus jednoho neuvěřitelně ochotnýho chlapíka z Blavy, kterej jako jedinej nebrňák vzal svoje repráky za milion korun, naložil je do dodávky a dovezl je na akci, aby si je mohl poslechnout anonymní dav, to mimochodem nikdo nikdy neudělal, jen on a my, pořadatelé, pak se zapojily i Dynaudio Consequence - a vůbec, program posledního Podzimu můžeš nalézt
tady. Pak jsem odjel do Argentiny a přestali jsme to dělat, motivace přešla. Nicméně podzimama neprošly jenom bedny do mega, ale i super drahá elektronika, byla tam ta úplně nejvyšší sestava elektroniky od německýho Audionetu v celkové ceně přes milion, jen ty monobloky stály snad, tyjo, půl mega? Byl tam třikrát za sebou Šroll, leckdy i jako monoblok zapojenej, čili dva kusy, byly tam nějaký hodně vysoký Krelly jednou, nejvyšší tranzistorový Audio Researche, pak spousta CDček včetně legend jako Pincek PD-95, Sony SCD-1, již zmíněnej Audionet, a další a další.
Návštěvníků jsme na nejsilnějším Podzimu měli tuším 140 lidí, jinak se to motalo okolo té stovky, byl tam Dudek, Macura, Šroll, Krampera (ten měl jednou přednášku a prezentaci svýho profi aparátu), Bunta a vůbec spousta lidí, co se motají kolem konstrukcí - a kteří tomu narozdíl tady od Svanců a žvanců rozumí - pak tam byli lidi, co se motají kolem každoroční pražské výstavy hifi, pak tam bylo spousta majetnejch hifistů, kteří doma mají ty krámy za mega, a taky spousta lidí, který jsme ani neznali, pouze je přilákala pozvánka a chtěli si poslechnout něco vyjímečnýho. Lidí jako ty.
Myslím, že v tomto konkrétním klubu není nikdo, kdo by provedl víc důkazů stran toho, jak co hraje, než já, a to říkám zcela otevřeně. Jestli kdy budeme provádět další Podzim, tak sem hodím zase pozvánku, ostatně jsem ji sem vždycky házel. Akorát ten kinosál už dneska vlastní jiná firma a asi už to nepůjde.
Jdi si pindat do lesa, Goshewane, a nepoučuj mě tady o tom, kdo dodal nebo nedodal jediný (!) argument.