• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kdy tohle skončí? Kolik ještě dalších pitomečků si sem přijde přihodit tu svoji nevtipnou hlášku do už tak dost nevtipné kaše? Hej, kuci, a co tak se třeba povozit po převodnících? Nebo po digitálním výstupu - každý dítě přece ví, že optika nebo koax jedno jest, jsou to přece ty jedničky a nuly. Nebo síťová pračka! Nekonečně výtěžný téma. Nemotejte se pořád na těch drátech, jděte dál. Zesilovače! Stejně jsou všechny na desetinu decibelu stejný a ještě k tomu lepší než ucho. Pohovořte, ponotujte si, na vaše poznatky a názory tu každej čeká a je to navíc hrozně zajímavý.
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    TEDDYBEDDY: Hele, mám doma prvotřídní audio kabel vyrobený tou nejlepší vesmírnou nanotechnologii ve vakuu. Je tak dokonalý, že nepotřebuje VŮBEC žádné stínění! Popravdě vypadá, jako by mi zbyl po výměně elektroinstalace v bytovém jádře ale zato jeho cena je 75 tis. Kč za metr. Ale jen audiofilní břídil by do toho nešel. Máš zájem? Slevim Ti (jako znalci) bůra!
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    SVANC: Jak už jsme si řekli dříve hombre. Já mám ty adekvátní komponenty doma, takže já si nemyslím- já vím.
    Ten borec, který má jako refernci dřevotřískovou samohonku propojenou dvoulinkou jseš ty. A vo tom to je ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    TEDDYBEDDY: Pokud si myslíš, že s adekvátními komponenty je slyšet nějaký rozdíl v kabelech, tak blahopřeju - jsi borec
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Tady to vypadá, že si někdo doplnil maturitu. Tak to už je nejvyšší čas šetřit na pořádný hifi, resp. kabely :o)
    :" Je jasné, že chce-li se posluchač opájet takovými detaily, je potřeba, aby byly ke kabelům připojeny i adekvátní komponenty, které jsou dostatečně transparentní a nic neschovávají"
    KRAUTWIRE Fractal
    http://www.audiodrom.cz/recenze/kabely/169-krautwire-fractal.html
    SVANC
    SVANC --- ---
    Audio Myths Workshop
    Audio Myths Workshop - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=BYTlN6wjcvQ

    Docela zajímavé je to celé, od 32:00 až do konce probíhají mimořádně názorné ukázky, jak se různé šumy a zkreslení reálně projevují ve zvuku. Je tam ale např. i porovnání nahrávky pořízené zvukovou kartou SoundBlaster za $25 versus Apogee AD8000.
    A abych nezapoměl, v čase 3:00 začíná dvouminutová pasáž, která určitě potěší místní "hi-endovou elitu" :)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: opravdu nepochopim, jak si mohl u druheho bodu vynechat legendarni deku!
    SVANC
    SVANC --- ---
    LOPIK: Souhlas. Až mě bude majitel Ferrari přesvědčovat, že pozná rozdíl v akceleraci při úbytku hmotnosti pár deka, klidně s ním o tom taky podiskutuju. Tady ale padají spíš tvrzení typu slyšitelný rozdíl mezi kabely, optikou a koaxem, výpalkou a výliskem. A to je ještě větší kravina, než těch pár deka u Ferrari.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Všechny obory, které pracují se smyslovým vnímáním a kde nelze exaktně měřit. A ani není nutné chodit do jiných oborů - mimo jiné se jimi testují i audiokodeky.

    Ale jinak tvou neochotu bavit se na toto téma naprosto chápu. Připustit validitu slepých testů i pro hi-end by znamenalo demaskovat všechny ty nesmysly, kterými je tenhle obor prosycen.

    V téhle souvislosti bych připomenul jiné tvé tvrzení:
    ...už se nevyrábí zesilovače pro měřáky, ale pro uši. A je to mimo jiné i proto, že se změnily měřicí metodiky, pár konstruktérů se novátorsky začalo soustředit na jiný parametry a PŘEDEVŠÍM přemýšleli stylem "jak to, že je to slyšet, když to nejde změřit?"
    Pokud tedy odmítáš slepé testy a zároveň by mělo platit, že slyšet lze i to, že co není možné změřit, pak vlastně jinými slovy říkáš:
    JAKÉKOLI OBJEKTIVNÍ POSOUZENÍ PRVKŮ AUDIOŘETĚZCE NENÍ MOŽNÉ
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Slepý testy jsou celkem zbytečný - ty věci pro toho kdo si je koupí svojí cenu mají, o objektivní rozdíly ve zvuku ani tolik nejde..
    U nějakýho Ferrari si taky může člověk dokoupit třeba karbonovej obal filtru vduchu za příplatek 200 000 Kč a jediný co tím získá je že se sníží váha tunovýho auta o pár deka a lidi si to kupujou a ještě se s tím rádi chlubí.. Je to stejný jako s těma kabelama pro digitál za desetitisíce, co udrží emoce ve zvuku. (narozdíl od ramínka na šaty, kterej ten samej signál převede o tři tisíciny promile hůř).
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Třeba časem, až se zase potká, že nebudu zrovna nic důležitějšího dělat, budu mít dobrou náladu, půl flašky vína, dobře najezenej a navíc ještě jaksi zvráceně sdílnej, se o to pokusím znovu. Teď za střízliva na mě bolestně doléhá to uvědomění, jak zbytečný je jakýkoli moje konání na tomto poli v interakci s lidma, kteří, byť 4n, jsou přesvědčení o tom, že jejich názor je nejen platnej, ale i hlásáníhodnej.

    Mezitím bys mi mohl udělat aspn malej výčet těch oborů, kde se slepý testy dějou dnes a denně.
    SVANC
    SVANC --- ---
    GOSHEWAN: Neviděl bych to tak černě s tím vzděláním. Já myslím, že Teddybeddy dělá té poddůstojnické škole docela čest. Zkrátka jeho projev přesně odpovídá tomu, co si pod tím člověk představí... :)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    TEDDYBEDDY: A jak to je s tim vzdelanim? Porad nic?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ALI_GATOR: Co dělá tvé bakelitové domácí kino? Furt to nehraje? :o)
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Na osud nevěřím. A pokud jde o to "smazala se", tak tahle formulace mě u ajťáka trochu překvapuje - nebude v tom spíš nějaký ten freudovský chybný výkon? :D

    Ale jak vidím, odpovědi na danou otázku se zřejmě nedočkám. I když... Vlastně i to je odpověď... :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Hergot, já měl napsanou tak pěknou, milou a vstřícnou odpověď :(
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    TEDDYBEDDY: Kolikrát Tě v dětství upustili na zem? Rozumíš vůbec větám, které píšeš?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Každopádně, aby si každý udělal obrázek o tom, co je a co není slyšet, potřebuje mít doma pořádný hifi. Nejlépe tedy klasifikované přístroje v té které třídě. V zásadě platí, čím horší lowend, tím je toho slyšet méně t. A vo tom tenhle klub právě nejni.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SVANC: zapominas na tzv. mikrodetaily, mocne to zaklinadlo :-)))

    TEDDYBEDDY: Kdyz jsem se docetl, ze Některé reprokabely jsou směrové. V takových případech je nutno vždy umístit zesilovač výše, než jsou reproduktory, aby elektrony mohly samospádem volně stékat směrem, který naznačují šipky., malem jsem se zakuckal. Recenze nastesti pokracuje prohlasenim I takové nesmysly se občas dočtete. Bod k dobru.

    Ovsem nasledujici informace o stineni reproduktorovych kabelu... ehm ehm...
    SVANC
    SVANC --- ---
    Ony se chyby digitálního přenosu projevují různě, v zásadě lze tyto projevy rozdělit do dvou základních skupin:
    1. skupina (běžný uživatel) - lupance, menší až úplné výpadky signálu
    2. skupina (hi-end) - pokles transparentnosti, zvuk ztrácí emoce, horší lokalizace jednotlivých nástrojů a samozřejmě i menší rozlišení a dynamika
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam