• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: opravdu nepochopim, jak si mohl u druheho bodu vynechat legendarni deku!
    SVANC
    SVANC --- ---
    LOPIK: Souhlas. Až mě bude majitel Ferrari přesvědčovat, že pozná rozdíl v akceleraci při úbytku hmotnosti pár deka, klidně s ním o tom taky podiskutuju. Tady ale padají spíš tvrzení typu slyšitelný rozdíl mezi kabely, optikou a koaxem, výpalkou a výliskem. A to je ještě větší kravina, než těch pár deka u Ferrari.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Všechny obory, které pracují se smyslovým vnímáním a kde nelze exaktně měřit. A ani není nutné chodit do jiných oborů - mimo jiné se jimi testují i audiokodeky.

    Ale jinak tvou neochotu bavit se na toto téma naprosto chápu. Připustit validitu slepých testů i pro hi-end by znamenalo demaskovat všechny ty nesmysly, kterými je tenhle obor prosycen.

    V téhle souvislosti bych připomenul jiné tvé tvrzení:
    ...už se nevyrábí zesilovače pro měřáky, ale pro uši. A je to mimo jiné i proto, že se změnily měřicí metodiky, pár konstruktérů se novátorsky začalo soustředit na jiný parametry a PŘEDEVŠÍM přemýšleli stylem "jak to, že je to slyšet, když to nejde změřit?"
    Pokud tedy odmítáš slepé testy a zároveň by mělo platit, že slyšet lze i to, že co není možné změřit, pak vlastně jinými slovy říkáš:
    JAKÉKOLI OBJEKTIVNÍ POSOUZENÍ PRVKŮ AUDIOŘETĚZCE NENÍ MOŽNÉ
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Slepý testy jsou celkem zbytečný - ty věci pro toho kdo si je koupí svojí cenu mají, o objektivní rozdíly ve zvuku ani tolik nejde..
    U nějakýho Ferrari si taky může člověk dokoupit třeba karbonovej obal filtru vduchu za příplatek 200 000 Kč a jediný co tím získá je že se sníží váha tunovýho auta o pár deka a lidi si to kupujou a ještě se s tím rádi chlubí.. Je to stejný jako s těma kabelama pro digitál za desetitisíce, co udrží emoce ve zvuku. (narozdíl od ramínka na šaty, kterej ten samej signál převede o tři tisíciny promile hůř).
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Třeba časem, až se zase potká, že nebudu zrovna nic důležitějšího dělat, budu mít dobrou náladu, půl flašky vína, dobře najezenej a navíc ještě jaksi zvráceně sdílnej, se o to pokusím znovu. Teď za střízliva na mě bolestně doléhá to uvědomění, jak zbytečný je jakýkoli moje konání na tomto poli v interakci s lidma, kteří, byť 4n, jsou přesvědčení o tom, že jejich názor je nejen platnej, ale i hlásáníhodnej.

    Mezitím bys mi mohl udělat aspn malej výčet těch oborů, kde se slepý testy dějou dnes a denně.
    SVANC
    SVANC --- ---
    GOSHEWAN: Neviděl bych to tak černě s tím vzděláním. Já myslím, že Teddybeddy dělá té poddůstojnické škole docela čest. Zkrátka jeho projev přesně odpovídá tomu, co si pod tím člověk představí... :)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    TEDDYBEDDY: A jak to je s tim vzdelanim? Porad nic?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ALI_GATOR: Co dělá tvé bakelitové domácí kino? Furt to nehraje? :o)
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Na osud nevěřím. A pokud jde o to "smazala se", tak tahle formulace mě u ajťáka trochu překvapuje - nebude v tom spíš nějaký ten freudovský chybný výkon? :D

    Ale jak vidím, odpovědi na danou otázku se zřejmě nedočkám. I když... Vlastně i to je odpověď... :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Hergot, já měl napsanou tak pěknou, milou a vstřícnou odpověď :(
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    TEDDYBEDDY: Kolikrát Tě v dětství upustili na zem? Rozumíš vůbec větám, které píšeš?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Každopádně, aby si každý udělal obrázek o tom, co je a co není slyšet, potřebuje mít doma pořádný hifi. Nejlépe tedy klasifikované přístroje v té které třídě. V zásadě platí, čím horší lowend, tím je toho slyšet méně t. A vo tom tenhle klub právě nejni.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SVANC: zapominas na tzv. mikrodetaily, mocne to zaklinadlo :-)))

    TEDDYBEDDY: Kdyz jsem se docetl, ze Některé reprokabely jsou směrové. V takových případech je nutno vždy umístit zesilovač výše, než jsou reproduktory, aby elektrony mohly samospádem volně stékat směrem, který naznačují šipky., malem jsem se zakuckal. Recenze nastesti pokracuje prohlasenim I takové nesmysly se občas dočtete. Bod k dobru.

    Ovsem nasledujici informace o stineni reproduktorovych kabelu... ehm ehm...
    SVANC
    SVANC --- ---
    Ony se chyby digitálního přenosu projevují různě, v zásadě lze tyto projevy rozdělit do dvou základních skupin:
    1. skupina (běžný uživatel) - lupance, menší až úplné výpadky signálu
    2. skupina (hi-end) - pokles transparentnosti, zvuk ztrácí emoce, horší lokalizace jednotlivých nástrojů a samozřejmě i menší rozlišení a dynamika
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    PLAYER: Jakože už výrobci dokážou poskytnout kabel prostý lomů a odrazů vhodný pro bezchybný audiostream? Taky bych tomu nevěřil ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Mimochodem jsem zvědav, kdy se příčina chybného stanovení rychlosti neutrin (volný konektor optiky :D) začne v hi-endových auditcích používat jako argument jejich vlivu :).
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    TEST optických kabelů
    http://www.audiodrom.cz/recenze/kabely/234-opticke-kabely.html

    "mezi nimi nebyl žádný slyšitelný rozdíl"

    Neuveritelne zjisteni! :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ....anebo " neslyšíš- ušetríš" ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    TEDDYBEDDY: "Proto jednoznačně doporučuji sáhnout do peněženky co nejhlouběji to jde" - tahle věta pěkně shrnuje celý smysl a hlavní poselství toho článku.
    Co dodat? Snad jen: "nemyslíš, zaplatíš" :D
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    SPOLEČENSTVÍ HADŮ - Reprokabely nižší a střední třídy
    http://www.audiodrom.cz/recenze/kabely/323.html
    "Asi budete souhlasit, že průkazně slyšitelné rozdíly mezi kabely, a to jakýmikoli, jsou. Pokud nesouhlasíte, nezbývá než počkat a vyzrát do doby, kdy jednotlivé nuance a odlišnosti budete schopni zaznamenat. Nemyslím to ve zlém – všechny věci vyžadují trénink a určitou dávku zkušenosti a v tomto ohledu se člověk dostává do pozice zkušeného houslisty, který dokáže uchem poznat nejen ze které dílny nástroj pochází, ale také jakým smyčcem se na něj hraje."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam