• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      KUBLAJ
      KUBLAJ --- ---
      ALI_GATOR: Chápu, že si to nějakej maník koupí pod bedny, ale pod zesik? proč?
      ALI_GATOR
      ALI_GATOR --- ---
      KUBLAJ: Ty snad nevěříš, že to funguje? Fůj!
      KUBLAJ
      KUBLAJ --- ---
      ze sebe teď klidně udělám blbce, ale na fotkách v odkazu na těch super-über SOUNDCARE Titanium Extreme nožkách stojí zesilovač. Copak má zesilovač nějaký pohyblivý části, aby potřeboval pod sebou tohle?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Stejný hroty se používají v průmyslu pod stroje (soustruhy, jakýkoli přesný obrábění) a nestojí tyhle miliardy.

      Jako není třeba opakovaně dokazovat, že hifistickej sektor je plnej předraženejch pičovin, to tady snad každej ví.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      NECRON: No a pod jaký repro si je chystáš dát?
      NECRON
      NECRON --- ---
      Soundcare | Hi-Fi market
      http://www.hifimarket.cz/soundcare-a133

      taky solidni mistrovstvi :-)
      8 x 4 = 28 x 3,5k = 112k za hroty, nemluve o tech titanovych za 55k :-)
      SVANC
      SVANC --- ---
      MADCAT: V obyčejných kazetách často drhl pásek o stěny, protože jednotlivé vrstvy se vůči sobě axiálně posouvaly, hlavně se to stávalo při přetáčení. Ty cívky tenhle problém řeší, protože vůči kazetě mají víceméně konstantní tření. A prodávaly se normálně. Jinak dobrá nostalgie... :)
      Project C-90 | Catalogue | Compact cassettes | Teac
      http://www.c-90.org/catalogue/tapes/Teac
      Music Thing: The last resting place of C90 Cassettes
      http://musicthing.blogspot.com/2004/12/last-resting-place-of-c90-cassettes.html
      MADCAT
      MADCAT --- ---
      napadá mě jedna věc, která sem možná až tak nepatří, ale někdo byste mohl vědět: na hodně prospektech z minulosti se u tapedecků objevujou kazety, který mají uvnitř takový mini cívečky, který vypadají jak zmenšeniny cívek z kotoučáku, ale nikdy jsem to nikde neviděl v prodeji? to byly nějaký neprodejný kusy pouze pro výrobce, nebo jsem se jenom blbě díval..? dycky mě to hrozně zajímalo, ale nikdy jsem asi neměl štěstí...

      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      DYNAVECTOR DV507MKII SINCE 1984 cd+mp3 TERMINATOR :)

      DV-507MK2
      http://www.dynavector.com/products/tonearm/e_507mk2.html
      UNCLEAN
      UNCLEAN --- ---
      Ahoj, chtel bych se zeptat, jestli nekdo nevi neco o (e)shopu http://www.hanzelaudio.com/ Ikdyz je tam napsano, ze na strankach se pracuje, nepusobi na mne zrovna verohodne :)

      Jde o to, ze mam v planu koupit si z tama gramofon Rega a bohuzel nenasel jsem v CR zastoupeni, ani eshop, ktery by ho nabizel. Pokud by nekdo vedel o moznosti zakoupit ho v CR, byl bych mu vdecny za informace.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Možná se domníváš, že u hotových prodávaných beden se každý exemplář ladí, aby hrál co nejlépe - u tebe by mě to ani nepřekvapovalo. Stutečnost je ale taková, že jednotlivé kusy jsou identické a nepatrný sériový rozptyl se toleruje. Proto "stačí" řídit se výkresem a schématy, které vytvořili profíci a následně testovali v bezdozvukové komoře, v případě mých beden téhle. Není jediný důvod, proč by pečlivě postavená bedna měla hrát hůř než originál. A protože máš rád časopisy, tak jeden citát:
      Extract from Stereoplay
      The Experience V 20 was "the only one we tested that was able to produce really fruity, deep bass. Die Experience V 20 did not only provide muscle power but also a liveliness that was way out ahead during all the tests." "The VISATON Experience V 20 deserves the highest praise, because there has never been such tremendous listening pleasure at such a modest price before."

      To spíš pro pobavení, já na tyhle plky moc nedám. Pro mě má větší vypovídací hodnotu to, co sám slyším, a fakt, že jimi u mě byla nadšena spousta lidí, včetně několika, kteří se zvuku věnují profesionálně. A pár lidí si po návštěvě rovnou vyžádalo kontakt na dodavatele kitu.

      MACHALIK: Chápu, chceš mi naznačit, že já sice tucty zesíků vyrobil a proměřil, ale ten pravý odborník na ně jsi ty, resp. si to myslíš :)
      I když ono šlo spíš o to, vyhnout se odpovědi na relevantní otázku: Jak můžeš tvrdit, že zkreslení zesilovače tahá za uši a zároveň připouštět, že naslepo se to nepozná?
      Potřebují tvoje snobské uši pohled na čelní panel, aby cítily, jak je něco tahá? :D
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Popravdě konkrétně u Agor neznám nikoho, komu zvuk nesednul, byli z nich paf i majitelé B&W Matrix 800 (ty velké), jeden dokonce chvíli zcela vážně uvažoval o výměně + velkém ušetření peněz, než mu došlo, že přece jenom to není to stejný.

      Kdyby náhodou někdo kupoval Agory, tak se se mnou poraďte! Měl jsem troje a vím, co s těma bednama bejvá/může být, na co si dát bacha, co zkontrolovat a tak.
      MADCAT
      MADCAT --- ---
      TURF: z ruky to je, ale píše tam "Ships to: Worldwide ", tak já nevím - když je to takovej kup, tak bych se s ním domluvil kolik by bylo poštovný a normálně koupil.. nevím samo na kolik se může stát, že jedinci zvuk takovýchto beden (v takovéto kategorii) prostě nesedne...
      NECRON
      NECRON --- ---
      TURF
      TURF --- ---
      NECRON: budu se stehovat a pokoj se bednam prizpusobi. input je panelak, mistnost tvaru T, hloubka 5,5m, sirka 3(6)m
      NECRON
      NECRON --- ---
      TURF: bylo by zajimave vedet do jake mistnosti to chces dat? rozmery atd
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: A s tebou se bavit o zvuku je jak se s borcem, co opravuje výfuky, bavit o závodech. Mohls jich mít na ponku stovku, ale stejně víš pendrek, co jak funguje, což dokazuješ každým božím postem, kde už po tisící prvé opakuješ, že všechno hraje úplně stejně. Zkus si zajít aspoň na brzdu!
      NECRON
      NECRON --- ---
      High Resolution Music DOWNLOAD services .:. FLAC in free TEST BENCH
      http://www.2l.no/hires/index.html

      HiRes Download - test bench

      We invite you to join us in this evaluation of future consumer delivery formats. FLAC is a lossless encoding of WAV-files derived directly from our production original used for the SACD and Pure Audio Blu-ray. All resolutions and encodings are derived from the same original DXD source files.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Jak už jsem říkal. Pokud člověk nechce skončit s hromadou černejch krabic od bot, osazenejch hala bala nějakejma reprákama, který nějak hrajou a zůstanou našinci až do smrti, protože jediný, co se s nima dá jinýho dělat, je je spálit na chatě v táboráku, protože v kamnech by nehořely, tak by musel bejt extra šikovnej, aby to k něčemu vypadalo, případně tady je vlákno jednoho houslaře, kterej vlastníma rukama postavil tak krásný bedny, že o míli překonaly to, co předvádí Sonus Faber v sériovce, bohužel fotky jsou pryč. Zbytek DIY beden jsou přinejlepším průměrně neestetický krabice, případně opravdu šeredný krabice. Hrát to bude blbě, zhruba tak, jak když amatér-nadšenec poprvé v životě postaví něco, co někdo jinej staví celej život. Jako bonus je tam však nezlomné, a rád bych na toto slovo kladl co největší důraz, tak tedy NEZLOMNÉ přesvědčení, že líp to nešlo a že mám doma jeden z možných absolutních vrcholů. Možná to za to stojí, já nevím.
      HONCKA
      HONCKA --- ---
      MACHALIK: HIFI bednu jsem zadnou neubastlil, ale PA beden celkem dost a kdybych nebyl linej na to davat strukturak, misto abych to hodil do koberce, tak to od profi vyroby nepoznas
      SVANC
      SVANC --- ---
      TURF: To, co píše machalík o stavbě beden, je naprostý nesmysl. Vlastní výroba nemá nic společného ani s houslařstvím ani s nutností geniality stavitele ani s nějakými miliony hodin. Stačí se přesně držet výkresů profesionální konstrukce, odladěné v bezdozvukové komoře. Cena pochopitelně vychází daleko lépe, protože v obou případech kupuješ zboží jako koncový zákazník, v případě kitu s tím má ale výrobce neporovnatelně méně práce než při dodání hotových lakovaných beden. A jako bonus k tomu má člověk ve finále lepší vztah, než ke koupené věci - tenhle aspekt je tady častým zdrojem posměchu frakce snobů :).
      Kdybys chtěl slyšet velmi dobře hrající DYI bedny (případné reakce na tohle označení ber jako místní folklór) v akusticky vyřešené místnosti, tak to lze domluvit, kdyžtak pošta.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam