• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Furyan: Ja nevim, proc se tohle furt opakuje. Proc si vy zacatecnici myslite, ze existuje neco jako bedny ke konkretnimu receiveru? Tak si vem tricku a jdi do obchodu a tam si jich par poslechni a vyber. Kdyz ti na foru jeden poradi Cantony, druhej Elacy a treti Dalicka, tak ti to k nicemu nebude. Ja bych sel do neceho z druhe ruky, za tuhle cenu treba JBL Ti 5000 nebo Revox Symbol B (Mk II/III).
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    V low-endu nokdo neodpovida, tak to zkusim tady. Mam na vas dotaz (ci prosbu o radu). Mam receiver Sony STR-DB940QS, a k nemu pripojeny SA-VE815ED. S touto sadou jsem pri cumeni na filmy nadmiru spokojeny. Ale resim nejake repro pro stereo poslech. Je mi jasny, ze tenhle receiver neni Accuphase ani Bryston, ale zase za 30k si myslim, ze uplne na vymenu taky neni. Jake byste k nemu doporucili bedny pro stereo? (prepodkladam, ze aby "retezec" byl trochu vyvazeny, mely by stat taky kolem 30k, ne?) Diky moc.

    (pokud jsem vam znackou Sony znesvetil auditko, bez zardeni me smazte)
    MYSTICTURTLE
    MYSTICTURTLE --- ---
    Ahoj,
    sháním AV receiver k repro Behringer B2031P (150W / 4 Ohmy) (do budoucna pro 5.1 domácí kino).

    Zatím se nejvíce kloním k Denon AVR-1713, je to dobrý nápad nebo nesmysl? Prosím o názor :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ORDX: skus kontaktovat id DEIKSAC, servisuje spis profi veci, ale snad by se ti na to podival
    ORDX
    ORDX --- ---
    HONCKA: jinak to hraje (nebo spíš nehraje) na všech kanálech stejně.
    ORDX
    ORDX --- ---
    HONCKA: Kabely jsou všechny úplně nový. Nevypadá to na vadu kabelů.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ORDX: skousel si prohodit kanaly na tom aux kabelu, jestli neni vadnej ten?
    ORDX
    ORDX --- ---
    Ahoj všem,

    požádal bych vás o radu. Jsem teprve posluchač začátečník amatér a postupem času jsem si pořídil zesilovač Marantz PM-55SE, na kterém mám zapojeny bedny Wharfedale Valdus 400.

    Bohužel, jak při zapojení počítače přes AUX, tak i gramofonu přes Phone hraje jenom levá reprobedna. Pravá hraje potichu.

    Jinak repro-bedna hraje v pořádku, jelikož, když jí přehodím v zesilovači do levého kanálu, tak hraje standardně.

    Takže jsem usoudil, že chyba je v zesilovači.

    V servisu http://www.marantzaudio.cz/marantz/5-PODPORA/2-SERVIS mi odpověděli, že diagnostika bude stát 750,- Kč a bude trvat minimálně 3 týdny.

    Chtěl jsem se zeptat, jestli by nemohla být chyba v technických parametrech zesilovače a reprobeden?

    Jestli není problém v ochranném okruhu zesilovače, který se, dle manuálu, aktivuje v případě zapojení reprobeden s nevhodnou impedancí? Valdus mají 8 ohm a Marantz 8 – 16 ohm.

    Můžete mi případně doporučit nějaký servis v Praze, kde by byli ochotnější se na zesilovač podívat?

    Všem děkuji za jakoukoliv radu.



    Jirka ORDX
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GOSHEWAN: S Adamem komunikuju, díky za odkaz.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    MACHALIK: [ HEADPHONES - SLUCHÁTKA ] - pripadne ID ADAM (http://www.sluchatka.net) poskytuje pro Nyx 10% slevu na vse (a dokaze poradit i ohledne Beyerdynamicu).
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: A umí vařit? :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ahojte,
    sháním pro svou dívku sluchátka na domácí poslech a rozpočet odpovídá těmto následujícím čtyřem modelům:

    - Sennheiser HD 580
    - Sennheiser HD 600
    - Sennheiser HD 650
    - Beyerdynamic DT 880 včetně verze Pro

    Nemáte někdo nějaká na prodej? Mám zájem o kusy ve víceméně novém stavu, ideálně včetně krabice. Dlouhá léta jsem vlastnil HD 600 sám, takže jsou jakýmsi favoritem, ale ostudu jistě neudělají ani žádná další zmíněná. U Sennheiserů je podmínkou, aby neměly žádné ze svých typických vad (popraskané plasty mostu, oprýskaný lak, polámané kábly/koncovky káblů), Beyerdynamicovské typické vady neznám.

    Budu vděčný za vaše nabídky. Případná další sluchátka z podobné cenové kategorie též uvítám, ale neslibuji, favorizuji tyto dvě značky.

    DUALCHANNEL
    DUALCHANNEL --- ---
    MACHALIK: canton gle470. Jinak diky, takhle jsem si to taky vysvetloval. ze je to impedancni minimum.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DUALCHANNEL: Bedna má impedanci lítavou a typicky když je na ní napsáno 4-8, tak to velmi pravděpodobně bude znamenat, že jí lítá v rozmezí 3-8 Ohm. Málokdy výrobce ne-profi naladí impedanční minimum právě na 4 Ohm, většinou to jde níž, ale bejvá to nějakej peak a tak se to neuvádí. Tahle bedna bude připojitelná k zesilovači, kterej zvládne 4 Ohmovou zátěž. Jinými slovy je to čtyřohmová bedna. Chovej se k ní tak. Co je to vůbec za bednu?
    DUALCHANNEL
    DUALCHANNEL --- ---
    SVANC: dekuji. ale tohle vim. a rozhodne budu radeji volit silnesi zesilovac nez vyhulenej slabej, co mi nebude stihat kontrolovat reprak a bude litat jak hadr na holi.. soustredme se prosim ale na muj dotaz.
    Jak poznam vyslednou impedanci na bedne, kde je napsano 4-8ohmu? Resim autozesilovac a potrebuju vedet jak hloboko do penezenky musim sahnout.. rozdil 4 a 8 ohmu je naprosto klicovy a abych mohl mit zesik co da 200w do 8 ohmu tak to abych rozpocet snad zdesetinasobil.. proto je pro mne tak dulezite kolik ta bedna ma.. uz je jasnejsi? diky .)
    SVANC
    SVANC --- ---
    DUALCHANNEL: Slabý zesík nevadí ničemu - kromě hlasitosti, samozřejmě :D. A směrem nahoru by raději neměl mít o moc větší výkon než bedna, jinak je zase riziko, že někdo - zvláště nepříliš střízlivým osobám se to stává :) - otočí volume na doraz a bedna nevydrží.
    Ale není to zase až tak jednoduché - když se použije slabý zesík a chce se od něj víc než zvládá, tzn. často se dostává do oblasti limitace, prudce narůstá podíl vyšších harmonických a může dojít k odpálení výškáčů. V podstatě platí zlaté pravidlo hrát jen tak hlasitě, dokud je zvuk naprosto čistý.
    DUALCHANNEL
    DUALCHANNEL --- ---
    SVANC: to je mi jasny .D me jde o to kolik ta prasiva bedna ma vyslednou celkovou impedanci. to si jako muzu vybrat? :DD resim k tomu zesik, a nevim jak moc silnej (slabej) muzu pouzit. pac vykon kterej odevzda do 4ohmu je dvojnasobnej nez do 8...
    SVANC
    SVANC --- ---
    DUALCHANNEL: Není nutné si něco představovat :). Stačí vědět, že by se na zesilovač neměly připojovat bedny s nižším údajem impedance, než je jeho vlastní údaj. Resp. i to je možné, ale pokud by se pak využíval jeho plný výkon, je riziko, že to zesík nevydrží.
    DUALCHANNEL
    DUALCHANNEL --- ---
    co si mam prosimvas predstavit pod pojmem 6-8ohmu, nebo i 4-8ohmu jsem nekde na bednach videl. je mi jasny ze se vysledna impedance meni s frekvenci, ale u profi se to takhle nepise, tak me to mate..
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Bouz. K tomu mi znamy posilal tento vtip:

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam