• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    ADAM
    ADAM --- ---
    ELIDOR: dost humpolacky članek.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Vazeni, byl nekdo o vikendu na HIGH END Slovakia 2012?

    Ja jsem se tam (nikoliv prekvapive) nedostal, ale dojmy by mne zajimaly.

    Obzvlaste bych si rad poslechl vas nazor na ACON ULTIMA - X - osobne mi pripada koncepce "primozhavene koncove triody primo v reprobedne" z hlediska zivotnosti lamp jako blbost (imho bude nazhavene vlakno katody vlivem otresu chrochtat blahem), ale treba to ma vyrobce nejak vyresene...
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    Jak dostat HiFi zvuk z PC? – Svět hardware
    http://www.svethardware.cz/art_doc-9B0554AFEA977BB4C1257A82006125CF.html

    hifi zvuk (i) na pc ..
    dve urovne upgradu, do 12,5k a do 50k, nastin na dalsi upgrade. treba nekoho clanek oslovi, par dni zpet se tu resilo toto tema ..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    PS: Taky jakmile k čemukoli nějak nabastlíš další reprák, můžeš si bejt jistej, že pokud ti to nespočítá, nenavrhne a neudělá někdo hodně, hodně dobrej (Sýkora, Pistole, Dawsoo...), tak si zkurvíš frekvenční cháru, přenos impulsu, s tím spojenou prostorovost a vůbec všechno. A jo, budeš tam mít víc vejšek.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TURF: Posílals mi někdy fotky Agor? Mohl bych když tak vidět vejškáče a dráty, co k nim vedou?
    TURF
    TURF --- ---
    MACHALIK: dik za popisnej koment :)
    ten preamp bych rad zkusil, budu se tim smerem v uvahach ubirat.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nekolik veci:
    - Sum z 5 cm vydava kazdej reprak, resp. zesilovas/retezec. Je to normalni a v muzice to neslysis.
    - Agory by nemely mit problem na vyskach, pokud nemaji nijak tuneny vyskace. Mel jsem je mnoho let a jejich vysky bych oznacil za ciste a sladke.
    - Zvaz, jestli nekoupit spis dobrej predzesilovac, ve studentskejch cenach skvele funguje Macuruv DisPre.
    - Nabastlit externi vejskac, zejmena paskac, se ti bez znalosti nepovede. Agory jsou povestny tim, ze maji na vejskach i stredech ohromnou disperzi, maji hrozne siroky vyzarovaci uhly. To si ostatne muzes overit sam, jak zboku musis bejt, abys prestal slyset celou bednu. Navic jsou aktivni. Pridelat k nim (z principu smerovej) pasek ti akorat zkurvi smerovku a nadela na ni laloky, plus k nemu budes potrebovat komplet elektroniku (netvrd, ze ho chces povesit na Agorovej zesilovac a vyhybku).
    - V kostce: je to picovina. Hledal bych problem jinde, pokud skutecne existuje, a jeste spis se na to vysral, protoze on existovat nebude. Ucho je blbec a kdyz mu das neceho vic, bude se mu to libit vic. Nemam sebemensi potuchy, jak jste zapojili zaraz Agory a Dalicka, ale muselo to bejt peklo (pro soudnej poslech). Jestli ti chybi vejsky, tak bych ve tvym setupu potahal za savle v ekvalizeru na pocitaci.
    - Nebo si sezen predek Revox B240S, ten ma nejcistsi korekce, co znam, a s Agorama si sedi jak ulitej. Stoji tak dvacku a za stejny love ho i prodas.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    DOCKINEZ: když se tam ještě kdysi dávno daly najít recenze na tdk sa-x, maxell xl-II s apod., tak to pro mě mělo nějakou hodnotu, i když jsem se svým vybavením samozřejmě potenciálu těchto kazet moc nevyužil... teď už mě to ani nepřijde jako hifi magazín, když na obálce vidím upoutávky na recenze tabletů nebo černých skříněk (videokamer) do auta...
    SVANC
    SVANC --- ---
    TURF: Neradil jsem, abys začal bastlit nové bedny, jenom upozorňuju na to, že přibastlit k hotovým, profi konstruovaným a testovaným bednám další element je svým způsobem horší, než kompletní DIY ověřené konstrukce. Pokud máš možnost nějaký externí výškáč zadarmo nebo s minimálními náklady vyzkoušet, tak proč ne, jinak bych od toho dal ruce pryč.
    Navíc v tomhle jsou zkušenosti poněkud nepřenosné - když ti někdo napíše, že něco takového vyzkoušel u jiných beden a bylo to super, tak z toho naprosto nevyplývá, že to bude takové i u těch Agor.
    TURF
    TURF --- ---
    SVANC: tak z 5 cm.

    nemyslim si, ze bych byl v tomhle pripade schopnej neco kloudnyho vyrobit a nejde mi teda od diy bastl, ale o technologickej bastl, kde spojim hotovy bedny s hotovym pridavnym vejskacem :)

    referuju se zkusenosti s kombinovani dvou beden nizky cenovky, kde se problemy pejskokocickovskyho vareni neprojevily, mozna i proto, ze ty bedny maj svejch vestavenejch problemu uz tak dost.

    chapu teda spravne, ze externi vejskace tu nikdo v praxi nepotkal?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DIY je super, ale sance, ze se clovek jeho prostrednictvim dobere hi-endu se v limite blizi nule.

    Mne treba vyhledove lakaji sirokopasma s nejakym tim lowtherem ci fostexem, ciste jenom na blbnuti se single ended triodama. Zaroven si ale nejsem jisty tim, zda ve vysledku neziskam jenom nadrazni tlampac v hezky skatuli a ze nepujde pouze o vyhozeny prachy. A dokud tu jistotu nemam, tak se do toho poustet nebudu.
    SVANC
    SVANC --- ---
    TURF: Pokud bys měl možnost si páskáče půjčit na vyzkoušení alespoň na pár dní, tak by to za pokus stálo. Koneckonců rozhodující je, aby tvůj vlastní dojem z poslechu byl co nejlepší. Proti DIY nic nemám, ba naopak :), ale je zásadní rozdíl mezi stavbou profesionálně navržené, vyzkoušené a kompletně dodané konstrukce, a svévolnou modifikací hotových beden. Rozhodně bych - zvláště pokud zmiňuješ studentské ceny - nic rovnou nekupoval. Riziko, že to bude naopak horší (problémy se zfázováním atd.), není zrovna malé.
    Mimochodem ten zmiňovaný šum výškáče je slyšet jen když máš ucho hodně blízko, nebo třeba i ze dvou metrů v tiché místnosti?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    K tomu bastlerskymu tuningu se stavim tez skepticky, ac si s pajeckou a osciloskopem tykam :)
    TURF
    TURF --- ---
    TEDDYBEDDY: vtipne a vcelku pravdive, lec neuzitecne :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TURF: Zaručené info: Neubastlíš zhola nic akorát vyhodíš prachy. Kup si radši pár g Jacka Herera ;)
    TURF
    TURF --- ---
    a abych rozviril ot diskuzi na vic frontach a nic se ve skutecnosti nedozvedel:

    ps: pokud tu nekdo posloucha prevazne z pc, ta moje zkusenost je takova, ze rozdil mezi flacem a 320kou je slyset, ale kvalita samotny nahravky je vzdycky dulezitejsi. svy taky delaj ovladace, pouzivam asio :)

    pps: novy rozestaveni orchestru cesky filharmonie vyresilo prebasovani rudolfina :)
    TURF
    TURF --- ---
    report a dotaz z luhu a highu lowfi:
    predne uvedu ze se pohybuju ve studentskejch cenach a tomu odpovidajicimu zvuku,
    hraju revoxy agora b, kabelaz dlouhodobe prozatimni primo do nbuku. (nutno rict, ze s externi zvukovkou v moji cenovce (m-audio), ani s dac prevodnikem jsem vyznamnej (vlastne zadnej) rozdil nezaznamenal). zvuk neni excelentni a neni ani cistej - bednam trochu sumi vejskace, ale porad je to celkove vzato lepsi nez vsechno ostatni, s cim se setkavam (konzerty, auta, repro kamaradu), takze me poslech - btw tak trochu duvod proc resit hw - bavi a domu se vzdycky tesim.

    mam kamarada v obdobny cenovce, kterej hraje daliny na nadu - taky me tahaj pri delsim poslechu za usi, basy nemaj zadny atp., ale protoze jsme prasata a radi se rochnime, tak jsme zkouseli zapojovat bedny spolecne do jednoho systemu. mame porovnani v ruznejch prostorach - venku na poli, v mistostni okolo 32m s dobrou akustikou i v mistosti 16m se spatnou aukustikou. ve vsech pripadech jsme dosahli obdobnejch vysledku, s tim ze sectenej zvuk se slysitelne netluce, zato se (oproti samotnejm agoram) mirne procisti stredy a vyrazne zvedne kvantita informace ve vejskach, ktera (oproti samotnejm dalinam) zustane krasne prostorova a podporena mekkouckym basem, kterej meni poslech ze zalezitosti usi a mysli na full-body experience. (a stejne jako na vejskace se na nej fakt rychle zvyka :))

    dohromady to tvori dost pohodovej equip, kterej jsem zatim nemel moznost primo poslechove konfrontovat se zarizenim v realny cene (souctu cen) tehle bazmeku - cca 60-70 tisic (tj. agora revox b, dali ikon 2, nad c355 bee, m-audio fast track ultra), ale co tak z poslechovy pameti lovim, tak urcite nebude horsi.


    -----

    abych se dostal k veci, porad se pohybuju ve studentskejch cenach a resenich a protoze jsem k agoram celkem prirostl (=neplanuju prodavat), tak bych je rad zkusil bastlersky potunit. zkoumam, jak nejvyrazneji zvednout (subjektivne vzato) kvalitu zvuku, co mi tenhle krasnej kus nabytku hraje.

    externi paskovy vejskace mi prijdou jako presne to, co potrebuju. takze jakej je, s prihlednutim na moji situaci :), vas nazor? myslite, ze by to mohlo hrat, nebo si to neumite predstavit? ma s tim nekdo zkusenosti?

    jeden z prvnich odkazu, co na me vypadl: http://www.positive-feedback.com/Issue27/ert_tweeters.htm
    BLAF
    BLAF --- ---
    REBORNA: Tak v prvni rade bych zkusil to, co radi Machalik (a pak napis, jaks dopadla :)
    Mno a kdyby ten kabel nahodou nemeli, tak si sezen kabel na propojeni zvukovky a veze. Tady zalezi jake ma ta vez vstupy...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Normalne zajdi do Electroworldu nebo Datartu a rekni, ze chces redukci z USB na reprosoustavy, oni uz budou vedet. Stoji to par susnu a maj to vsude. Kdyby tam meli nejnovejsi verzi s USB 3.0, tak jdi rovnou do nej, bude to prenaset signal rychleji. Dvojka ale nevadi, pokud neposlouchas narocnou klasiku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam