• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      SAMGARR
      SAMGARR --- ---
      MACHALIK: proc?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Kup si iPod.
      SAMGARR
      SAMGARR --- ---
      DOCKINEZ: To uz posloucham na Tesle nc300:) Ted prave potrebuju vyresit poslech u pc.
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      Kup si poradnej gramec a misto mp3 poslouchej punk z vinylu :)
      SAMGARR
      SAMGARR --- ---
      Cus, vim ze se nejedna o hifi, ale snad nekdo poradi. Resim poslech hudby z pc. Vybral jsem nearfield monitory M-Audio BX5 D2 (http://www.m-audio.com/products/en_us/MAudioBX5D2New.html) a zvukovku Audiotrak Prodigy Cube (http://www.audiotrack.net/products/PDCUBE/spec/). Jelikoz nemam v tomhle moc zkusenosti bojim se jedne veci - nebudou ty monitory moc "analyticky"? Poslucham vsechno mozny napr. demo nahravky punkovych kapel v mp3 a bojim ze prilisnou kvalitou reprodukce se prave tyhle nahravky stanou neposlouchatelnejma. Diky za nazory.
      BUTHRAKAUR
      BUTHRAKAUR --- ---
      VOZKA, SVANC: dik
      SVANC
      SVANC --- ---
      BUTHRAKAUR: Tyhle věci se občas řeší tady: [ HD // audio&video pro narocne! ]
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      BUTHRAKAUR: Tak za srovnatelnou cenu jako ten Android TV by měl být Raspberry Pi, kam můžeš nainstalovat Debian, kterej by s běžnejma externíma zvukovkama/DACama neměl mít problém a hlavně by mělo bejt snadný případnou podporu vygooglit. Chce to ale už umět s linuxem na slušný uživatelský úrovni protože si to musíš nainstalovat sám. S podporou Androidu ani s DACem ti bohužel neporadim (zvukovka kterou pro tyhle účely mám já už se nevyrábí), k nejlevnějším údajně slušným DACům prý patří třeba FiiO ale nic jsem od nich v ruce neměl.

      Jo a vhodnější diskuze je [ low-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ... ] tak to kdyžtak přesuň spíš tam.
      BUTHRAKAUR
      BUTHRAKAUR --- ---
      VOZKA: nj, to by asi slo.. akorat se ty androidy pres ten USB port tusim napajej, ale to by se asi nejak dalo poresit. Nemas nejakej konkretni tip na USB DAC idealne neprevysujici cenu ty Android krabicky? A nemuze tam byt nejakej problem s android driverama pro ten DAC?
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      BUTHRAKAUR: A píchnout do toho androida nějakej usb DAC?
      BUTHRAKAUR
      BUTHRAKAUR --- ---
      Chtel bych si rozsirit stereo audio sestavu (obyc zesilovac + bedny) o moznost prehravat hudbu pres DLNA na dalku z NAS a ovladat to z telefonu/tabletu. Napadlo mne pouzit nejakou krabicku typu Android TV a vytahnout z toho proste jen zvuk. Problem ale je, ze jsou tyhle krabicky vetsinou jen s HDMI vystupem nebo pripadne 3.5mm jack, kde ale cucham audio nekvalitu. Rekneme, ze nemam a nechci upgradovat zesilovac na nejakej s HDMI vstupem. Je nejaky rozumne levny reseni, jak prevest HDMI na analog nebo pripadne SPDIF/TOSLINK (nasel jsem treba HDMI => cinch kabel) ? Nebo mam verit tomu 3.5mm analog out? Neresil jste nekdo podobnej problem?

      Nejspis to neni dostatecne hifi tema, ale nejak jsem neobjevil vhodnejsi diskuzi - kdyztak mne nasmerujte :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      NE7RA: Je to něco jako radiobudík Bose. Kterej mimochodem hraje skvěle.
      SVANC
      SVANC --- ---
      NE7RA: Nerad bych, aby to znělo nějak arogantně, ale do 7k imho nemá moc cenu řešit skoro žádný zvuk. Pokud to má být prostorový zvuk a dokázal bys limit alespoň trochu zvednout, tak bych zkusil třeba tohle: http://elektro.aukro.cz/domaci-kino-philips-hts5560-s-3d-blu-ray-5-1-nove-i3042736316.html
      To by mělo být o poznání lepší než jednopásmové bedničky se širokopásmovými repráky, jak je u sestav pro domácí kino v téhle ceně obvyklé. Každopádně tohle všechno je tu dost OT :).
      NE7RA
      NE7RA --- ---
      SVANC: dobre - da se rici, ze nejsem tak narocny - tak so tech 7k bych se rad vesel. Ma cenu teda za tuhle cenu resit 5.1 sestavu?
      SVANC
      SVANC --- ---
      NE7RA: Pokud je absence kabelů důležitější než kvalitní prostorový zvuk... Je to jen simulace využívající nedokonalostí lidského sluchu, ale už z podstaty věci to nikdy nemůže hrát tak, jako plnohodnotná sestava. A to nejenom kvůli tomu, že je to jen jedna bedna. Třeba vestavěný "subwoofer" má dva repráky o průměru 7,5 cm :-). Tohle je asi jen pro hodně nenáročné...
      NE7RA
      NE7RA --- ---
      libi se mi sounbar reseni (napr. http://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/yamaha-yas-101/?gclid=CMXEopKW1LUCFYKN3god4UQACA). mate s tim nekdo zkusenosti? je to dobry napad? je to spatny napad? nebo jaky je to napad? mam v planu mit TV na stene a sedacku uprostred takrka ctverove mistnosti. a libi se mi, ze bych nemusel mit roztahany draty po cely cimre...
      FURYAN
      FURYAN --- ---
      BIRK: taky jsem si pred par mesici poridil 20 let novy gramec, a k nemu predzesik, pro zmenu mi brumely oba kanaly, a bylo to uvolnenou / prerusenou "kostrou, zemi" na cinch konektorech v predzesiku. Radeji jsem ty cinche vymenil.

      Nevim, jakou elektronikou prochazi signal od prenosky ke konektorum u toho tveho technicse, ale zkontroloval bych to uz od pripojeni k prenosce v ramenku, pokud mas doma nejaky merak, idealne milivoltmetr, pust desku a zkus na kabelu od gramce aspon neco namerit.
      SVANC
      SVANC --- ---
      BIRK: Zkoušel jsi, jestli na dotek brumí oba kanály už na vstupu předzesilovače ? Bacha na nastavení hlasitosti při zkoušení, tenhle vstup je hodně citlivej... Popř. na vstupu zesíku za ním? Nejspíš bude problém v kabeláži, ale může to být i gramec popř. ten předzesík. Zesík asi s jinými zdroji hraje na oba kanály, ne? Takhle na dálku těžko říct...
      BIRK
      BIRK --- ---
      tak mam dalsi problem s gramcem... poridil jsem si novej (starej) gramec Technics SL-12MK2, nema pred zesilovac, takze jsem jeden dokopuil a vse pozapojoval... no ale ejhle... kdyz na zesiku zapnu jakejkoli mod (stere, all chanels sterea... a takovy ty ruzny mody) hraje jen prava cast (prave bedny) a jen na mono a full mono hrajou vsechny bedny... muzete mi pls poradit co by mohlo bejt spatne?


      nejaky typy co vyzkouset?
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Široký kmitočtový rozsah je sice vzrušující parametr, leč toho snadno dosahují jak nejlevnější bakelity tak garážové samhoňky a přesto se to nedá poslouchat. Tak v čem to asik bude? :)
      FURYAN
      FURYAN --- ---
      SVANC: Dospel jsem k rozhodnuti tyhle vsechny mereni a vedecke analyzy uplne ignorovat - protoze jde o muj subjektovni, a vedecky naprosto nemeritelny pocit :)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam