BRUN: Nerozumím větě "ja rozhodne audiofil nejsem, jde mi o kvalitni poslech", ale nemotejme se na ní. Prostě věc se má tak, že basy se s narůstajícím prostorem ztrácí nejrychleji. Malý dvoupásma fungujou (a to jen velmi relativně, pro mě třeba osobně je to věc neposlouchatelná v každé podobě), když je máš v malé cimře a sedíš u nich blízko, ještě když máš ideálně dobře zatlumenou místnost na vejškách a středech, abys vyrovnal jejich přirozenej nepoměr mezi objemem nízkejch a ostatních frekvencí. Jakmile je dáš ale do větší místnosti a sedneš si od nich 4 m, tak z basů nezbyde nic, bude to jen chrastit. Ty basy tam reálně nikdy nebyly, jen když všechno okolo nich zmenšíš, tak ony (ty tichý, upozaděný basy) vylezou. Sluchátka taky musíš dát až na uši, jinak už z 10 cm z nich slyšíš jen sykot a vřeskot. S bednama je to stejný. 30 m2 je velkej objem vzduchu, bedny budou asi dál od sebe, klidně si umím představit 4 m, poslechovej trojúhelník bude podobnej, prostě od nich budeš sedět daleko, nebudeš je mít kolem monitoru, takže se ti ztratí bas. A když to zhlasíš, abys subjektivně dosáhl nějakejch basů, tak ti to začne zkreslovat, protože tam ten malej reprák začne lítat od kraje ke kraji ve snaze vydat ze sebe spodní frekvence v nějaké solidní hlasitosti. Ve výsledku - malý bedny ve velké cimře = křičení. Na druhou stranu neříkám, že to spoustu lidí neuspokojuje, ale já bych se tou cestou nevydal.
That said, pokud ti ovšem Revox Symbol B připadaj moc velký (což nejsou, je to malá bedna), tak tím je daná jasná hranice a musí se to brát tak, že prostě chceš hubený sloupky nebo ještě líp regály s omezeníma, který mají. Tam je to pak podle mě jedno, nota bene v téhle cenové, hraje to blbě všechno, jen každý jinak. Doporučuju jít do nějakýho většího komerčnějšícho studia a poslechnout si zvuky jednotlivejch značek. Nějaký tadyty malý BW, Tannoye, Elacy, Dynaudia, já nevím. Prostě tyhlety značky. Je celkem jedno, jakej model, prostě nasamplovat firemní zvuky. A pak si koupit ten, kterej tě nejmíň sere.
Nějaký ocenění jsou naprosto nepodstatný. Konkrétně tyhle B&W jsou za mě teda superšrot. Zapatlanej, nedynamickej zvuk s takovým tím lehce tlampačovitým nádechem, způsobeným tím žlutým střeďákem. Nicméně to mají všechny B&W, prostě jim takhle ten kevlarovej reprák funguje. Já tomu říkám žlutý středy. Mají je i Matrix 800, i když to mají potlačený, co to dá. Každopádně jestli je to tak, že chceš za dvacku pěkný regály na ozvučení 30 m2 a nějak to neřešíš, tak bych si koupil to, co se ti nejvíc líbí vizuelně, případně zašel do nějakýho studia a tam si jich poslechl 10 párů a pak vzal ten jakože nejlepší. Na nějaký velký řešení to není.