• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      AKA_THE_A: Kurzweil woe- čárymáryfuk :)
      AKA_THE_A
      AKA_THE_A --- ---
      TEDDYBEDDY: Bassreflex? :-(
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Tip na top lowend na levlu bose companion 3 za třetinu ceny.
      KURZWEIL KS-40A
      http://kytary.cz/kurzweil-ks-40a/HN116570/
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      FURYAN: Za o něco málo vyšší cenu se dají (daly) sehnat tyto bedny v pořádku. Měli jsme je v Brně dvakrát, z toho jedny se opravovaly, a není to žádná prdel. Závěsy se ještě dají sehnat, ale ten pasivní reprák z pěnovky už se nedělá a musí se to nechat řezat nově nějakou firmou. Není moc známo, jaká má bejt hmotnost toho pasivu a z jakýho matrošu byl dělanej, takže dosáhnout původních parametrů je problém. Každopádně když se to povede, tak hrajou skvěle, ale toto bych teda rozhodně na opravu nikomu nedoporučil vzhledem k tomu, že levej chybí úplně včetně nosiče.
      FURYAN
      FURYAN --- ---
      ...za pár kaček legendy na opravdu?
      HiFi Boxen Revox Symbol B aus den 80-ern für Bastler in Baden-Württemberg - Heilbronn | Stereoanlage gebraucht kaufen | eBay Kleinanzeigen
      http://kleinanzeigen.ebay.de/...x-symbol-b-aus-den-80-ern-fuer-bastler/141314627-172-9245?ref=search
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      RADAS: Hlava prodává Vulkany? Ty jsme mu dovezli já s kámošem. Jsou výborny jak sviňa!! Repas nebude drahej, nechával jsem repasovat basáky k Titanům a je to snad 100 EUR na reprák. Výhybka bude v cajku, Havlíček to když tak zkontroluje za levno.
      AKA_THE_A
      AKA_THE_A --- ---
      RADAS: zvlášť ty kabely za 38kkč :D
      FURYAN
      FURYAN --- ---
      To jo, ale imho budou zraly na repas. Sam pise o zpuchrelych gumach a kdo vi, jak je na tom vyhybka... V tomhle stavu bych se mu za to bal dat dvacku
      MADCAT
      MADCAT --- ---
      RADAS: pěkný bedny
      RADAS
      RADAS --- ---
      ADAM
      ADAM --- ---
      MARTIK: no tak asi když máš bednu, která ti vybruje, tak na ni posadiš tlustou tchyni, přestane vybrovat a bude hrát líp.
      MARTIK
      MARTIK --- ---
      co to je toto, nevíte? :)
      VIBE Audio Wibe eaters size M
      MARTIK
      MARTIK --- ---
      ADAM: výškáče jsou v bedně nahoře, že? a pokud 20 cm nehraje takovou roli, tak se dá říct, že raději mít stojan menší, než větší? (protože u toho menšího to mám blíž k výškáči :)
      ADAM
      ADAM --- ---
      MARTIK: bedny by se neměli dotýkat celou plouchou, ale naopak být na hrotech, aby plocha dotyku byla co nejmenší.

      v úrovni uší bys měl mít výškáče, ale 20cm fakt asi není nic zásadního.
      MARTIK
      MARTIK --- ---
      a ještě dotaz na výšku stojanů. Chápu to správně, že ideálně by to mělo být v úrovní uší? Někde v prostředku bedny? Ptám se, protože nacházím strašně moc stojanů s výškou 60cm, když k tomu přičtu ještě nějaký 15cm k prostředku bedny, tak když se ležérně posadím do sedačky, tak jsou moje uši tak 20cm pod tím středem.
      MARTIK
      MARTIK --- ---
      prosím nějaký tip na obchod s větším výběrem stojanů pod repro. Co jsem googlil, tak jsem moc obsáhlé nabídky nenašel. A většina stojanů mají horní základny menší, než je podstava mých beden. Je to normální? Byl bych radši, kdyby se bedny dotýkaly s podstavcem celou svou plochou.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      BRUN: Jen dodatek. Pokud půjdeš do velkejch třípásem musíš počítat s dalším velkým výdajem na silný & přiměřeně kvalitní zes. abys využil jejich kvality. Naproti tomu i nejvyšší řady regálovek renomovaných výrobců spíše spáruješ s kvalitními zesy cca do 100VA. a kvalitativně souměřitelný set získáš i za1/2 ceny. Resp. to co ztratíš na objemech nejnižších basů, získáš na fázové koherenci a díky menší vzdálenosti repro od sebe i známé specifické přirozenosti dvoupásmovek.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      eBay.
      AudioMarkt.
      RADAS
      RADAS --- ---
      No, když už se tu nakouslo toto téma. Je možný nahodit nějaký zahraniční weby, který se zabývají bazarovým hifi hi-endem hlavně co se týče reprosoustav.
      FONTAN
      FONTAN --- ---
      MACHALIK: dik. zase zacnu premyslet, co "dal"
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      FONTAN: Pan Holcner je skvělej chlap, ale prostě prodává Vincent a Aurum kentus, tak ti bude doporučovat to. Dřív vyráběl Authentic Voice, tak doporučoval to.

      Nový věci jsou vždycky drahý a v cenové kategorii, na kterou většina z nás má, vždycky kompromisní (hodně, hodně kompromisní). Já jsem se ve svejch toulkách po hifi proto vždy vydával opačným směrem a kupoval jsem ty nejvyšší modely daných značek z předchozích ér. Co kdysi stálo třeba 25 000 DM (půl milionu korun - v devadesátých letech nebo na přelomu tisíciletí!), to se dnes dá sehnat do 150 tisíc Kč. Třeba toto:

      B&W Matrix 800: 28 000 DM (1993)


      Quadral Titan Mk V: 25 000 DM (1998)


      Martin Logan Monolith III (a u něj výše zmíněné Titany): cenu nevím, kolem 10 000 USD


      Dynaudio Consequence: 38 000 DM (199x)


      ACR RP Isostatic 400: ty bývaly levné, třeba 8000 DM


      Toto všechno je i dnes absolutní špička a dá se na to dosáhnout, když člověk chce. Pak jsou podmodely, třeba druhé nejlepší, které bývají taky dobré (ačkoli zpravidla ten největší kvalitativní skok bývá právě mezi topmodelem značky a druhým v řadě). No a zbytek, od trojky dolů, to stává za hovno.

      Problém je, že při dnešních cenách člověk koupí tak desátý model odshora, úplný šrot. Se podívej, co ti Holcner nabídnul: regálové bedničky velikosti kriglu od piva za čtyřicet sedm tisíc! Za to můžeš mít neskutečně skvělé a krásné JBL 250 Ti:



      Proto, myslí-li to člověk s audiem vážně a nemusí se podřizovat manželce, podle mě není lepší cesty než nákup co možná nejlepších modelů v dané cenové relaci z dřívějších dob. Kupř. ty Infinity, co doporučuju Brunovi, mají na středech a výškách tak čistý zvuk (krmeny slušnou, nezkreslující elektronikou), že smetou prakticky cokoli z dnešní doby a vyrovnají se jim až věci s těmi beryliovými, diamantovými, páskovými, AMT a jinými repráky, rozhodně nic konvenčního. Plus jsou víc než přijatelné i ve zbytku pásma. Kupovat za padesát nějaké malé škopky je nerozum. A navíc: ve chvíli, kdy za ně zaplatíš, právě přišly o třetinu své ceny, takže i kdybys je chtěl hned prodat, dostaneš za ně třicku. Kdybys jó chtěl tyhle konkrétní Aurum kentus, kup si je z druhé ruky za pětadvacet. Kupování hifi z obchodu je podle mě úplné bláznovství, já měl z kšeftu jen úplně první bedny v životě, všechno ostatní bylo jeté a leccos jsem pak i se ziskem prodal. Dělat to jinak by mě nenapadlo.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam