DOCKINEZ: Z jinýho soudku. Tomu budeš jako muzikant určitě rozumět. Před pár lety jsem narazil na netknutýho Gibsona LP customa z ´80 v mý oblíbený vine cherry. Cena hodně přes 100k. Sledoval jsem ho skoro rok a když padnul na zajímavou cenu, koupil jsem ho. Čéče dřevo, mechaniky, elektrika všechno ok. Ale "nehrálo to". Tak jsem postupně vyměnil struny, snímadla, vyzkoušel různý komba furt takový hluchý dutý bez šťávy, ( asi jako švorcovo hifi:)
Jedinej abgrejd tam byla Schaler kobyla s kameny. I pojal jsem podezření a shodil jsem to, včetně postů. No a co nevidím, ty posty tam byly vlepený nějakým herkulesem nebo co. Chápeš, nějakej diy pokustón defacto odtlumil struny od rezonanční desky. No nic, odvrtal jsem to, vpsoval tam tam původní G. tune-o- matic z Nashville a cywe- zázraky se dějí, co ti mám povídat :o)
Analogicky. Pokud je člověk " experienced" a ví jak to má bejt, lehko pozná kvalitu/ nekvalitu, ať je převlečená za luxus nebo leží někde v koutě jako zaprášená šedá myš. A taky k tomu nepotřebuješ přelejvat samosery do křišťálu nebo poslouchat apec za plentou. Prostě - expertní mód, víš jak.