• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    GL_ST0RM: v tom pripade bych se ale vlastne musel obejit bez bezdratovych technologii, chapu to spravne?
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    BADHORSE: imho kravina, platis za neco, co z velke casti nebudes pouzivat. Radeji porid stereo zes + DAC, treba z druhe ruky Cambridge Audio AZUR 640/650A + Cambridge Audio DAC Magic - cena bude podobna a vysledek podstatne lepsi (ale nevím jak v kombinaci s BW, to chce slyset)
    MATT
    MATT --- ---
    SVANC: myslím, že celý poslech by se měl rozdělit do tří kategoríí. hluchý test: posloucháme očima a hodnotíme design. slepý test: pozorujeme sluchem a hodnotíme zvukovou stránku, a nakonec němý test, kdy posloucháme a držíme hubu.
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    hele hodim do placu http://www.whathifi.com/review/sony-str-dn1040

    co vy na to pro prumerneho posluchace co to chce napichnout na telku a dat k tomu dve http://www.simplysoundandvision.co.uk/acatalog/info_B_W684.html

    a ovladat to z notasu mobilu a tak do pokoje cca 25m2

    je blbost 7.1 kdyz chci bedny jaky chci?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MATT: Hele, mě to prostě čas od času baví - jsem divnej? :)

    A pokud jde o debatu posledních dní, tak hlavně nemělo smysl pokračovat v tom úporném dotazování se na nápisy na krabicích ještě po tomhle postu SVANC, když už bylo jasné, kam ta série otázek má směřovat. Celá tahle - zjevně logicky chybná - snaha zpochybnit slepé testování by se dala označit jako
    Machalíkův postulát: Není-li možné přesně stanovit, od kterého nápisu na krabici již slepý test přestává být slepým, je vadná i celá metodika slepého testování. :)
    POLMO
    POLMO --- ---
    MATT: hovori sa ze ked netecie tak aspon klapka... takto tu ale uschneme :)
    MATT
    MATT --- ---
    POLMO: tomuhle co tu predvadi svanc s machalikem rikas diskuze? machalik je bud uplne vyleptanej nebo si proste z dlouhy chvile hraje tohle "logicko-mluvnické" cvičení, stejně jako to dělá svanc, pro mě z nepochopitelných důvodů.

    ale musim ocenit machalikova otočení logiky, kdy ze slepejch testů udělal test slepoty. možná by pomohlo je přejmenovat na "nevědomé testy", protože vy to můžete vidět, ale nesmíte vědět. ale pokud nevíte co hraje, tak vlastně nejde testovat co hraje, když už předem víte, že to vlastně nevíte.
    POLMO
    POLMO --- ---
    MATT: nesuhlasim, aka dikusia potom ostane? :)
    MATT
    MATT --- ---
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Hehe, takže jsme si opět potvrdili, že trol žádné kvalitní hifi nezná ani netestoval a navíc ani nechápe podstatu testů který tu furt dokola omílá.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Hezký, jak furt dokola píšeš o tom, že se nějaké odpovědi vyhýbám. Zvlášť pěkně to vyniká v kontextu toho, že sám nejsi ochoten nijak rozumně vysvětlit, proč by pro dlouhodobé slepé testování vůbec nějaké nápisy na krabicích měly být :).

    Pokud by ti skutečně šlo jen o odstranění stresu, tak to bylo splněno už dvěma plechovými krabicemi a dlouhodobým testováním. Nebo snad ne?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tak byl by to doboha slepej test, kdyby tam byly nápisy "A.O.S." a "HGP", nebo nebyl? Pro kristovy rány, seš schopnej si s tímhle mentálně poradit a odpovědet ano či ne nebo se budeš svíjet dalších x dní? Je to fakt k uzoufání nudný, číst si ty tvoje s realitou nekorelující, vybájený moudra, a přitom tě nebejch schopnej ani za několik dní dopisování si dotlačit ke čtyřem za sebou jdoucím ano/ne, přičemž by to měla bejt záležitost na 26 sekund. O co jde? Kroutíš se jak had - ty. Byl by to slepej test nebo ne, když by na jedné dřevěné a jedné plechové pixli byly nápisy AOS a HGP, nebo nebyl?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: V tuhle chvíli to nejsem já, kdo se kroutí :).

    Při správném slepém testu nemá mít testující osoba žádnou informaci o tom, jaký vzorek testuje. Jakékoli další informace vnášejí do hry subjektivní vlivy. Pokud na krabicích bude jablko a hruška, tak to asi žádnou podstatnou roli hrát nebude, zatímco když tam napíšeš značky více či méně renomovaných značek, už to asi úsudek nějak ovlivnit může. Ale hlavně je jasné, že pro test samotný nic takového potřeba není. Prostě jsi opět zvolil poněkud nešťastný způsob, jak dokazovat chybnost metodiky slepého testování, a místo toho, abys to přiznal, tak se to snažíš vysvětlovat a okecávat.

    A pokud jde o "nechávání cizím týpkem zapojovat kdeco" tak nedělej hloupého. Jde-li o poznání rozdílu mezi dvěma zesíky, máš v ruce přepínač, během testování nikdo nemusí nic přepojovat a oba to dobře víme.

    Ještě k tomu ekvalizéru, který opět zmiňuješ - nezklamal jsi :). To by pro možnost získání té prémie 10000 dolarů naopak měla být velká výhoda, protože si můžeš sám říci, že jej chceš zařadit do cesty horšího z obou porovnávaných zesilovačů. A budeme-li brát vážně Teddyho slova o tom, že "Ekvalizér v analogovým setu rozhodí signál na totální sračky a v přímým srovnání je ten bordel na top aparátu jasně slyšet." (TEDDYBEDDY), měl by být levnější zesík s ekvalizérem od toho dražšího jasně k poznání. Takže dobrý tip pro všechny, kteří chtějí snadno přijít k 10000 dolarům - selhat by to mohlo jen v případě, že by Teddy kecal :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Jistěže oba víme, kam ty otázky směřujou. Směřujou k tomu, že v určitou chvíli se začneš takhle kroutit, i když k tomu nemáš žádnej důvod.

    Jestliže pro tebe ovšem existuje i jiná testovací metodika nežli ta dementní přepínačka (kterou vtipně popisuješ jako posezení nad šálkem brandy a v klidu poslouchání a nechávání cizím týpkem zapojovat kdeco, případně připustíš zařazení ekvalizéru do cesty, no prostě je vidět, že ses klasicky zúčastnil opravdu velké spousty slepých testů a máš o nich naprosto přesnou představu), tak pak se musíme dostat k této alternativní metodice. A tam já se snažím dostat. Takže je to ten NÁPIS, resp. jeho vlastní obsah, kterej pro tebe hraje roli? Dokud to jsou "jabka" a "hrušky", tak je to slepej test, ale když to bude "Gryphon" a "Linn", tak už ne? Co třeba "Xindak" a "Shahinian"? Nebo "A.O.S." a "HGP"? Byl by to slepej test tehdy? Fakt mě to zajímá, fakt tomu chcu přijít na kloub.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Ale no tak... :) Oba přece víme, kam ty otázky směřovaly...

    Na ten dotaz, zda pro mě "existuje možnost připustit jinou metodiku slepýho testu než jen tu přepínačku", jsem ti přece jasně odpověděl, že ano (a také jsem popsal možné výhrady). Ale pak přišla u krabic série změn, které z hlediska vlastního testování nedávají žádný smysl.
    Pokud sám říkáš, že žádné nápisy nejsou potřeba, že "Podstata sdělení je v absenci té tvé nablblé přepínačky, dotazníků, kontrolorů", tak mi vysvětli, proč ty krabice a nápisy pořád měníš a úporně se dožaduješ odpovědi, zda to stále ještě je slepý test? Jaký to má jiný smysl, než ten popsaný zde SVANC?

    Vážně si myslíš, že bude-li snad obtížné určit okamžik, kdy slepý test už slepým testem být přestává, že toto je validní argument proti metodice jako takové? :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Ony nejsou vůbec potřeba. Klidně tam může být jabka a hrušky. Nebo bez nápisů. Nebo A a B. To je jedno. Podstata sdělení je v absenci té tvé nablblé přepínačky, dotazníků, kontrolorů, hadrů aj. Takhle se prostě audio netestuje. A když testuje, tak se nic neotestuje (ověřeno milionem pokusů).

    Snažil jsem se dobrat toho, jestli ve tvým vesmíru existuje možnost připustit jinou metodiku slepýho testu než jen tu přepínačku. Nevím, jestli se to povedlo, nějak ses zasekl na tom, že se změnil nápis, čemuž nerozumím. Proč je jeden nápis v pohodě a druhej ne?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Nějak ses do toho zapletl... :)
    Tvrdil jsi, že se mi snažíš nabídnout alternativu slepého testu, při kterém by byl možný dlouhodobý poslech. Tomu rozumím. Pro takový test ovšem jistě není nutné, aby na krabicích byly napsány názvy značek. Já už ti odpověděl na plech/plech, plech/dřevo i jablka/hrušky.
    Odpovíš teď ty - jasně a bez vytáček - k čemu jsou pro realizaci dlouhodobého slepého testu potřeba nápisy "Gryphon" a "Linn"?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Já myslím, že argumentační nouzi tu předvádí někdo jinej, když už několik dní ne_odpovídáš na zcela jednoduchý otázky, přičemž jsi teď ZASE neodpověděl, ale beru to tak, že už se zase zabejváme blbostma. Ty prostě chceš tu přepínačku s plentama a dotazníkama a tu považuješ za jedinej validní test na světě, no tak prostě do toho slotu parkuj do zblbnutí. Bez ohledu na auto vždy zjistíš, že mezi brzdama není rozdíl, a to je to, o co ti jde. Kápnuls na to. Nalezls metodiku, která neumožní rozkrýt objektivně existující rozdíly, a úspěšně ji používáš k utvrzení sebe sama v tom, že rozdíly neexistují. Well, aspoň co se internetovejch plků týče, v reálu věřím, že sis maximálně pustil nějakej ten kodek, jinak o hifi víš hovno.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Když jsem ti včera napsal, co těmi změnami krabic sleduješ (SVANC), obvinil jsi mě z hysterie a neochoty odpovídat. A teď se už jasně ukazuje, že to je přesně tak. :-D

    Zpočátku se mi tomu nechtělo věřit, ale ty se opravdu snažíš proti slepým testům argumentovat něčím, co silně připomíná Zenónův paradox půlení. Naprostou argumentační nouzi jsi nemohl demonstrovat lépe :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Skvělé. A když smažu nápisy "jabka" a "hrušky" a místo toho na ty krabice napíšu "Gryphon" a "Linn", tak to pořád bude slepý test nebo už ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam