• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    POLMO
    POLMO --- ---
    MATT: nesuhlasim, aka dikusia potom ostane? :)
    MATT
    MATT --- ---
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Hehe, takže jsme si opět potvrdili, že trol žádné kvalitní hifi nezná ani netestoval a navíc ani nechápe podstatu testů který tu furt dokola omílá.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Hezký, jak furt dokola píšeš o tom, že se nějaké odpovědi vyhýbám. Zvlášť pěkně to vyniká v kontextu toho, že sám nejsi ochoten nijak rozumně vysvětlit, proč by pro dlouhodobé slepé testování vůbec nějaké nápisy na krabicích měly být :).

    Pokud by ti skutečně šlo jen o odstranění stresu, tak to bylo splněno už dvěma plechovými krabicemi a dlouhodobým testováním. Nebo snad ne?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tak byl by to doboha slepej test, kdyby tam byly nápisy "A.O.S." a "HGP", nebo nebyl? Pro kristovy rány, seš schopnej si s tímhle mentálně poradit a odpovědet ano či ne nebo se budeš svíjet dalších x dní? Je to fakt k uzoufání nudný, číst si ty tvoje s realitou nekorelující, vybájený moudra, a přitom tě nebejch schopnej ani za několik dní dopisování si dotlačit ke čtyřem za sebou jdoucím ano/ne, přičemž by to měla bejt záležitost na 26 sekund. O co jde? Kroutíš se jak had - ty. Byl by to slepej test nebo ne, když by na jedné dřevěné a jedné plechové pixli byly nápisy AOS a HGP, nebo nebyl?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: V tuhle chvíli to nejsem já, kdo se kroutí :).

    Při správném slepém testu nemá mít testující osoba žádnou informaci o tom, jaký vzorek testuje. Jakékoli další informace vnášejí do hry subjektivní vlivy. Pokud na krabicích bude jablko a hruška, tak to asi žádnou podstatnou roli hrát nebude, zatímco když tam napíšeš značky více či méně renomovaných značek, už to asi úsudek nějak ovlivnit může. Ale hlavně je jasné, že pro test samotný nic takového potřeba není. Prostě jsi opět zvolil poněkud nešťastný způsob, jak dokazovat chybnost metodiky slepého testování, a místo toho, abys to přiznal, tak se to snažíš vysvětlovat a okecávat.

    A pokud jde o "nechávání cizím týpkem zapojovat kdeco" tak nedělej hloupého. Jde-li o poznání rozdílu mezi dvěma zesíky, máš v ruce přepínač, během testování nikdo nemusí nic přepojovat a oba to dobře víme.

    Ještě k tomu ekvalizéru, který opět zmiňuješ - nezklamal jsi :). To by pro možnost získání té prémie 10000 dolarů naopak měla být velká výhoda, protože si můžeš sám říci, že jej chceš zařadit do cesty horšího z obou porovnávaných zesilovačů. A budeme-li brát vážně Teddyho slova o tom, že "Ekvalizér v analogovým setu rozhodí signál na totální sračky a v přímým srovnání je ten bordel na top aparátu jasně slyšet." (TEDDYBEDDY), měl by být levnější zesík s ekvalizérem od toho dražšího jasně k poznání. Takže dobrý tip pro všechny, kteří chtějí snadno přijít k 10000 dolarům - selhat by to mohlo jen v případě, že by Teddy kecal :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Jistěže oba víme, kam ty otázky směřujou. Směřujou k tomu, že v určitou chvíli se začneš takhle kroutit, i když k tomu nemáš žádnej důvod.

    Jestliže pro tebe ovšem existuje i jiná testovací metodika nežli ta dementní přepínačka (kterou vtipně popisuješ jako posezení nad šálkem brandy a v klidu poslouchání a nechávání cizím týpkem zapojovat kdeco, případně připustíš zařazení ekvalizéru do cesty, no prostě je vidět, že ses klasicky zúčastnil opravdu velké spousty slepých testů a máš o nich naprosto přesnou představu), tak pak se musíme dostat k této alternativní metodice. A tam já se snažím dostat. Takže je to ten NÁPIS, resp. jeho vlastní obsah, kterej pro tebe hraje roli? Dokud to jsou "jabka" a "hrušky", tak je to slepej test, ale když to bude "Gryphon" a "Linn", tak už ne? Co třeba "Xindak" a "Shahinian"? Nebo "A.O.S." a "HGP"? Byl by to slepej test tehdy? Fakt mě to zajímá, fakt tomu chcu přijít na kloub.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Ale no tak... :) Oba přece víme, kam ty otázky směřovaly...

    Na ten dotaz, zda pro mě "existuje možnost připustit jinou metodiku slepýho testu než jen tu přepínačku", jsem ti přece jasně odpověděl, že ano (a také jsem popsal možné výhrady). Ale pak přišla u krabic série změn, které z hlediska vlastního testování nedávají žádný smysl.
    Pokud sám říkáš, že žádné nápisy nejsou potřeba, že "Podstata sdělení je v absenci té tvé nablblé přepínačky, dotazníků, kontrolorů", tak mi vysvětli, proč ty krabice a nápisy pořád měníš a úporně se dožaduješ odpovědi, zda to stále ještě je slepý test? Jaký to má jiný smysl, než ten popsaný zde SVANC?

    Vážně si myslíš, že bude-li snad obtížné určit okamžik, kdy slepý test už slepým testem být přestává, že toto je validní argument proti metodice jako takové? :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Ony nejsou vůbec potřeba. Klidně tam může být jabka a hrušky. Nebo bez nápisů. Nebo A a B. To je jedno. Podstata sdělení je v absenci té tvé nablblé přepínačky, dotazníků, kontrolorů, hadrů aj. Takhle se prostě audio netestuje. A když testuje, tak se nic neotestuje (ověřeno milionem pokusů).

    Snažil jsem se dobrat toho, jestli ve tvým vesmíru existuje možnost připustit jinou metodiku slepýho testu než jen tu přepínačku. Nevím, jestli se to povedlo, nějak ses zasekl na tom, že se změnil nápis, čemuž nerozumím. Proč je jeden nápis v pohodě a druhej ne?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Nějak ses do toho zapletl... :)
    Tvrdil jsi, že se mi snažíš nabídnout alternativu slepého testu, při kterém by byl možný dlouhodobý poslech. Tomu rozumím. Pro takový test ovšem jistě není nutné, aby na krabicích byly napsány názvy značek. Já už ti odpověděl na plech/plech, plech/dřevo i jablka/hrušky.
    Odpovíš teď ty - jasně a bez vytáček - k čemu jsou pro realizaci dlouhodobého slepého testu potřeba nápisy "Gryphon" a "Linn"?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Já myslím, že argumentační nouzi tu předvádí někdo jinej, když už několik dní ne_odpovídáš na zcela jednoduchý otázky, přičemž jsi teď ZASE neodpověděl, ale beru to tak, že už se zase zabejváme blbostma. Ty prostě chceš tu přepínačku s plentama a dotazníkama a tu považuješ za jedinej validní test na světě, no tak prostě do toho slotu parkuj do zblbnutí. Bez ohledu na auto vždy zjistíš, že mezi brzdama není rozdíl, a to je to, o co ti jde. Kápnuls na to. Nalezls metodiku, která neumožní rozkrýt objektivně existující rozdíly, a úspěšně ji používáš k utvrzení sebe sama v tom, že rozdíly neexistují. Well, aspoň co se internetovejch plků týče, v reálu věřím, že sis maximálně pustil nějakej ten kodek, jinak o hifi víš hovno.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Když jsem ti včera napsal, co těmi změnami krabic sleduješ (SVANC), obvinil jsi mě z hysterie a neochoty odpovídat. A teď se už jasně ukazuje, že to je přesně tak. :-D

    Zpočátku se mi tomu nechtělo věřit, ale ty se opravdu snažíš proti slepým testům argumentovat něčím, co silně připomíná Zenónův paradox půlení. Naprostou argumentační nouzi jsi nemohl demonstrovat lépe :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Skvělé. A když smažu nápisy "jabka" a "hrušky" a místo toho na ty krabice napíšu "Gryphon" a "Linn", tak to pořád bude slepý test nebo už ne?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Tím jedním pokusem je míněno, že i kdyby si ten dotyčný ty zesíky v krabicích přehodil 20krát, stejně by informace od něj byla po těch 14 dnech poslouchání jen jedna - lepší je A nebo lepší je B. Totéž trefíš mincí s 50% šancí. Na tom snad není nic těžkého k pochopení.

    Příměr se zásunem ve tmě už ani komentovat nebudu, vypadá to, že to snad opravdu myslíš vážně :)
    Ale i přepínačka s plentou, stres a policajt jsou dobré hlášky. I tak se dá popisovat situace, kdy má člověk celé odpoledne na to, aby - v klidu usazený v křesle, s možností pohodlného přepínání, s dobře naposlouchanými nahrávkami a třeba i s lahví oblíbeného pití - dokázal poznat, zda A hraje jinak než B. Uznávám ale, že zvlášť ta plenta musí být deprimující, zejména pro někoho, kdo je zvyklý na zesíky vidět a pro jejich hodnocení používat hlášky typu "zkresluje patlá a sere, jak zákon káže" nebo "klasická pila" či "hraje z prdele až běda". Procitnutí a poznání, že tohle všechno není slyšet, má-li člověk k dispozici pouze uši, musí být frustrující :)

    Pokud jde o "Zkoušel jsem ti navrhnout alternativu slepého testu", tak to bylo trochu jinak :). Nejdřív jsi řekl, že:
    - zesilovače budou v plechových krabicích
    - potom, že jeden bude plechové, druhý v dřevěné krabici
    - potom, že na dřevěné krabici bude nápis jabko a na plechové nápis hrušky.
    A pokaždé ses dožadoval odpovědi, zda to ještě stále je slepý test, aniž bys ovšem byl ochoten sám odpovědět, kam tím vším míříš. V tom vršení podmínek ohledně krabic nevidím jiný důvod, než který je tady: SVANC.
    Ale klidně mi to vysvětli, třeba ty postupné změny krabic nějaký rozumný důvod měly.

    Nicmémě abychom nějak postoupili, tak v rámci hypotetických úvah pro tuhle chvíli zapomenu na předchozí výhrady. Takže ano, i když je jedna krabice dřevěná s jablkem a druhá plechová s hruškou, je to stále ještě slepý test. Co to dokazuje? :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Ty příměry se ženskými jsou naprosto přesné. Je potřeba vědět víc než jen jakou má kundu ve tmě. Stejně tak u zesilovače je potřeba vědět víc, než co uslyšíš běhm přepínačky s plentou. Navrhl jsem ti alternativu slepého testu, kdy není vidět na značky ani cenovky zesilovačů, ale ty místo toho, abys odpovídal jako člověk, neděláš už tři dny nic jinýho než že vymejšlíš, jak se do těch krabic někdo vpáčí, jak je bude testovat limitací, jak je změří - prostě úplný hovadiny.

    Takže opakuju: když budeš mít dva zesáky ve dvou pixlích, jeden v dřevěné s nápisem jabka a druhej v plechové s nápisem hrušky, a budeš je mít na čtrnáct dní na testování doma, tak testuješ POUZE A JEN ušima, je splněná ta tvoje podmínka JEN SLUCHU, pročež nerozumím, proč se tady už tak dlouho cukáš jak žížala na háčku. Jestli ti jde jen o sluch, tak to JE slepý test. To, že do něj chceš ještě přimíchat stres, policajta, tabulky, a odstranit klid, možnost vlastního načasování, možnost přehazovat dle libosti, je ekvivalentem toho, že odstraňuješ jiné důležité rozhodovací faktory při výběru ženský (konverzaci, vizuál, dlouhodobé soužití, jestli umí vařit) a redukuješ to zase a jen na ten zásun ve tmě.

    Rozdíl mezi zesilovači zcela reálně je, jen ho nejsi schopen poznat tím tvým blbým, redukovaným testem. Máš špatnou metodu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Jakým jedním pokusem? Co to zase meleš? Bavíme se o situaci, kdy má někdo doma na test dva zesáky zatlučený v krabicích, do kterejch nevidí, a přehazuje si je dle libosti, ale nepřendává je z krabice do krabice (jsou zapečetěný). No vidím, že se nikam nedostanem, rozhodl ses pro taktiku kličkování a neodpovídání i na jednoduchý otázky (dobře víš proč), tak to zase zabalíme.

    Zkoušel jsem ti navrhnout alternativu slepého testu, kdy stále nevidíš na značky, ale přitom je odstraněn onen kolotoč s hadrem, ale z tvejch hystericky vyhýbavejch odpovědí je jasné, že tobě jde o ten test jedince, nikoli zesilovače, a že tam ten shon, stres, plenty, dotazníky, přepínačky po minutě aj. prostě potřebuješ. To už ovšem není žádnej slepej test, to je slepej test plus kokotský podmínky nastavený tak, aby nedopadl, čili zase parkujem do slotu a tváříme se, že testujem auto. Díky za pozornost, kdybys měl někdy pocit, že zvládneš odpovědět ano či ne bez zbytečných keců (co to furt meleš o nějakým dražším???), tak to můžem ještě zkusit.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Ta citovaná věta smysl dává. Říká, že nemá smysl zbytečně utrácet tam, kde uchem nepoznáš rozdíl mezi solidním (tedy ne nutně extrémně levným) a velmi drahým výrobkem. A s tou svou mantrou, že slepým testem testuješ jenom sám sebe, jdi někam. Testuješ zvuk dvou přístrojů a pokud neslyšíš žádný rozdíl, tak je to jednoduše proto, že ten rozdíl nejsi schopen poznat. Tohle je jasná a logická věta. Naopak pro její vyvracení je nutné vytvářet složité konstrukce, používat nesmyslné příklady s auty a se ženskými a zcela zanedbávat dokázaný fakt, že lidský úsudek je ovlivnitelný.

    Ty příměry se ženskými jsou úplně mimo. To, co je na ženě důležité, vnímáš všemi smysly a ani ty samy o sobě nestačí. Pro volbu dobré partnerky je nutné používat i mozek, aby člověk poznal, že nejde o nějakou slepici. Argumentovat příkladem, v němž je žena zredukována na kundu ve tmě, je neuvěřitelně hloupé. Ale i tohle už jsi tu slyšel vícekrát, nejenom ode mě, přesto tyhle kraviny stejně opakuješ pořád dokola, protože nic lepšího nemáš. Když se ale bavíme u audio komponentů pouze o zvuku, tak k jeho posouzení je potřebný jen a pouze sluch. Design, značka, ergonomie atd. zde vůbec nejsou podstatné - naopak to jsou informace, které ovlivňují lidský úsudek a činí jej velmi nevěrohodným.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Když ti napíšu, že jo, přijde další otázka, zda to bude slepý test, i když bude jedna krabice černá a druhá stříbrná? Po dalším souhlasu už na jedné krabici budou knoflíky připomínající dražší zesilovač? Dobereme se takhle postupně k tomu, že slepý test je to i v případě, že na zesíky vidíš? :)
    Navíc když "nikdo nebude nic odnikam přendávat", tak co chceš jedním pokusem zjistit? I když někdo prohlásí, "Tahle krabice hraje líp" a třeba v ní i bude ten dražší zesík, nemá to žádnou hodnotu - kdyby si hodil mincí, měl by 50% šanci, že to bude mít taky správně.
    Nemám chuť se bavit o kravinách, když nejsi schopen se vyžvejknout, co chceš dokázat. Navíc se zjevně domníváš, že nějakým podivným myšlenkovým pochodem dokážeš zpochybnit jedinou průkaznou metodiku všude tam, kde je nutné posuzovat lidskými smysly.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tell me about your mother.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: V Blade runnerovi blahé paměti podobným výslechem odhalovali androidy, páč ti se vždycky takhle mentálně zacyklili. Možná je to marťan, doví :o)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam