• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    MACHALIK: dost by me zajimalo, proc kdyz je ta debata tak slepa, blba, nudna a porad dokola, proc v ni neustale pokracujes, kdyz je tvuj cas tak prilis cennej? MACHALIK:
    proc mas tendenci psat nejvic prispevku prave do diskuze, MACHALIK: kde neni temer nikdo, kdo by se o tema diskuze zajimal/zil by ho?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Audio Awards 2013-2014 | EISA - The European Imaging and Sound Association
    http://www.eisa.eu/awards/1/1/audio.html


    A 7.1-channel processor/preamp with state-of-the art digital processing and features, the Krell Foundation is aimed at home theatre enthusiasts for whom only the very best will suffice. A total of 10 HDMI inputs and two outputs provide setup flexibility, including instantaneous source switching, while the brand’s proprietary ARES room EQ system tailors sound performance to the listening environment. Owners of compatible amplifiers can make use of its balanced outputs. As expected from a high-end product, design and build quality is faultless, and the slim form factor means it can be accommodated easily. In action the Foundation delivers multichannel audio with amazing clarity and precision and passes video signals with unerring accuracy.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: "Mereni chovani komplexne zatizeneho komplexniho obvodu nestochastickym signalem" - jo jo, i takhle barvitě lze popisovat měření průběhu napětí na jednom a na druhém místě. Nic víc to totiž není. Měřicí technika, která to s potřebnou citlivostí a rozlišením umí, je už dávno k dispozici.

    Příznačné je, že se ani nesnažíš vysvětlovat ty zjevné rozpory, bez kterých by se tvé vidění světa sesypalo jako domeček z karet. Ono to totiž ani nejde. Vykládat nesmysly o mě, spiknutích a paranoie je mnohem jednodušší - a jednodušší jedinci to mohou i chápat jako argumentaci :).

    Btw když jsem postavil svůj první zesík, tak ty jsi (soudě podle téhle fotky) leda tak tahal za sebou kačera. Jenom zesíků od té doby byly desítky a všechny ty zkonstruované, postavené a oživené obvody bych už ani nespočítal. Elektronikou jsem se profesionálně (např. diagnostika CNC systémů vč. analogových částí apod.) zabýval desítky let. Takže mi přijde celkem úsměvné, když mi Machalík, znající elektroniku jenom jako krabice, vykládá něco o tom, že můj názor je vlastnimi zkusenostmi nepodlozeny, pouze vycteny, papouskovany.

    Ale chápu, že tam, kde chybí argumenty, přijdou vhod i pitomé osobní útoky :).
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tvuj (navic vlastnimi zkusenostmi nepodlozeny, pouze vycteny, papouskovany) nazor je v globalnim rozporu s celym svetem audia, to ti vsak nebrani se jej sverepe drzet. Na jeho podporu akceptujes teze podpurne a diskvalifikujes teze protimluvne. Mereni chovani komplexne zatizeneho komplexniho obvodu nestochastickym signalem zamenujes za "merici techniku", aniz bys vubec tusil, jak moc toho nevis. Pod tim vsim leitmotif spiknuti, jehoz jsou vsichni krome tebe obetmi. V jinych oborech by toto kvalifikovalo na regulerni psychickou poruchu, v audiu to povazujes za prednost. Neda se svitit! Cloveku, ktery VI, ze Zeme je placata, mikrovlny ani supravodivou levitaci nevysvetlis. Nezbyva nez te v tom nechat, i kdyz ty si budes dal trvat na tom, ze to CHCES vysvetlit. Ty si to i fakt myslis. Lapenej ve vlastni hlave, neschopen opustit mantinely stredoskolske elektrotechniky a neochoten se zajimat nad ramec sve comfort zone. Tak se holt nic nedozvis. Nema nikdo povinnost ti roky neco vysvetlovat a poslouchat smes paranoi a vymluv. Ses v tom sam. S Visatonama.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: i visationy s dvojlinkama a slepejma testama... a hlavně tem nejni slyšet vůbec nic ;)
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: kamaráde, příteli, zmínil si, že špatný zesilovač může způsobit ekzém, jaké mechanizmy si za tím představuješ?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Hloupého děláš a chabý posun v debatě je způsoben právě tím. A úpornou demagogií, kterou tu předvádíš od začátku.

    Ta tvoje "realita" je dost zvláštní:
    Když slyšíš zesilovač na výstavě, bez problémů prohlásíš, že hraje jak pila, nebo že naopak matlá jak zákon káže. A kdyby jenom zesilovač! Ty poznáš dokonce i rozdílný zvuk reprokabelu, při digitálním přenosu pak koaxiál od optiky.
    Když pak ale naslepo nepoznáš ani ty údajné značné rozdíly mezi zesíky (o pár řádů větší než u kabelů), tak za to samozřejmě může slepý test. Prostě nestačí jenom slyšet...

    Všechno se prostě pozná jen tehdy, když víš, co hraje. Tohle je vůbec skvělé testování - věřil bys tomu, že já poznám i zkrácení reprokabelu o pár decimetrů? Dokonce ani nemusím nic zapínat :)

    Ve tvé "realitě" má měřicí technika 21. století horší citlivost než lidské ucho. Co na tom, že ke změření zesilovače stačí přesně zaznamenat časový průběh jedné jediné veličiny v rozsahu pouhých pár desítek kHz a porovnat ho s výstupem... Prostě ne a ne a ne - jinak by odpadla možnost tvrdit, že jediné správné testování je to subjektivní. Současná technika sice umí leccos, třeba tohle, ale na nf zesík prostě stále nestačí... :-D

    Zkrátka v té tvojí "realitě" je nutná hromada nelogičností a zjevných nesmyslů...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Já vím, paralela k autismu. Vlastní realita, aj ta vypolštářovaná cela tam je.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Hlavně je porouchanej. To nejni žádnej fajrvól, to je součást tý poruchy, esi kapíruješ.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MATT: Tak až budeš někdy opravdu něco chtít vědět, neváhej se zeptat, z každé odpovědi napsané tobě budu mít pocit kvalitně a prospěšně strávenýho času.
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: ano, teď už tu takový audítko je, dřív nebylo. pak mě bavěj fotky co sem posíláš, ty tam nejsou. naposledy jsem se ptal, jaké procesy v zesilovači způsobují ekzém?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Nedělám hloupého, konstatuji realitu. Takhle to je už od roku 2007 nebo od kdy. Vývoj nula. Absolutní nula. Tvůj firewall je nedobytný. Ty nechceš znát pravdu, ty chceš mít pravdu.

    Cenu Šrolla si snad najdeš na netu v ceníku, ne? Najednou neumíš používat google? Přece čím dražší, tím machr, máš nějakej problém? Fakt tam tu implikaci vidíš? A co ty, machře, jak ti valijou tvý visáče za sto euro, dobrej zvuk, ne? Plus mínus podobný jak Tannoye za třista euro. Vyzráls na to! I s malým kašpárkem uděláš super divadlo.

    Zkreslení, Svancu. Celkové zkreslení. To, které je slyšet - samozřejmě ne u tebe doma, tvůj systém je vůči zkreslení imunní :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MATT: To je pěkný, že ti to dalo.
    HW audio audítko snad vlastníš, ne? Odpovídající levelu. Tak co tady? Co ses chtěl dozvědět? Jestli existuje podvědomí? Tady v tomhle klubu ses to chtěl dozvědět? Nebo ještě něco? A určitěs' tu rétoriku vystavěl tak, aby komukoli znalýmu věci stálo za to ti odpovídat? Já tě nějak nesleduju, ale co mám tak pocit z posledních let, tak ses na nic neptal, spíš tak pyskuješ/připyskováváš, standardní mód štěkající Blažkové z prvního patra. Čumí po ulici a má chytrý kecy. Co tě zajímá?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK" Fakt vám ta zjevná diskrepance mezi vlastní nedostatečností v úplně všech atributech, kterýma tenhle obor oplývá, a tím oznamovacím a kazacím tónem, kterej volíte v diskusi o tomto oboru, nevadí?"

    Nevadí, páč ani netuší. Mozek deprivanta pracuje v jiném algoritmu. S vlastní nedostatečností je konfrontován tak často, že si vytvoří vlastní realitu s vlastními pravidly. No a páč konfrontace v reálným světě dopadá špatně, tak právě tady je nejlepší místo kde se deprivant může bezpečně realizovat.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Děláš hloupého, jako už tolikrát - i to je jeden z důvodů, proč je tak těžké se v debatě s tebou kamkoli posunout. Přitom nepochybně dobře víš, jaký je rozdíl mezi tvrzením podloženým empirickým důkazem a pouhým názorem. Tím spíše, pokud onen pouhý názor předkládá někdo, u něhož je jasná (řekněme finanční) motivace daný názor zastávat.

    Cenu Srolla se tedy nedozvíme... Se za to stydíš nebo v čem je problém? Přece čím dražší aparát, tím větší machr, nebo ne? :)

    Btw co je ten tajemný parametr, který se nedá změřit technikou 21. století, ale způsobuje slyšitelné rozdíly ve zvuku zesilovačů?
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: no vidíš to, mě stopování dalo víc než leteckej zájezd kamkoli, kde jsem byl. to samý s audiem, můj koníček není hifi, ale poslech hudby. s tim si vystačim. lezu sem, protože tu nebyl jinej klub, kterej by se věnoval hw audiu (mimo [ navody na postaveni sound systemu , aneb 4Ω jsou pro šampóny, následuj spirit! (2Ω). ] ). kupodivu jsem se chtěl i něco dozvědět, ale většina otázek byla ignorována nebo zesměšněna. pokud se tu stavíš do role gurua, tak ti předávání hifi odkazu moc nejde a akorát předvádíš svojí aroganci.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Takže to zkraťme, jo? Když ty předložíš odkaz na podporu svých tvrzení, tak je to ARGUMENT a DŮKAZ, a když já předložím odkaz na vyvrácení tvých tvrzení, tak je to NÁZOR a VLASTNÍ PROPAGANDA. Kde přesně jsme se odlišili od schematu naznačeného už dávno?

    var Argument: boolean;
    write ('Předložte mi validní argument [proti mým tvrzením].');
    read (ListOfArguments);
    begin
      repeat

        for each Argument in ListOfArguments do
        {
          if Argument = True then
            Argument := False;
        }
      until Argument = True;
    end.


    Ani s ženskou není debata tak slepá a blbá a nudná a dokola jako s tebou.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Beze srandy, proč sem chodíte?

    Bavit se, proc jinak? Uz davno jsem se rozloucil s predstavou, ze bych se tu mohl neco dozvedet.

    (zbytek nekomentuju, evidentne nebyl cilen na mne)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MADCAT: Když už zvažuješ ty vraky z 80, tak by tě mohla třeba zajímat i Hjundaj nová retrokolekce pr fajnšmekry ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MATT: Tannoy System 800 - http://www.ebay.de/...assiv-/251348750951?pt=DE_MusikInstr_Lautsprecher_Monitore&hash=item3a858d9267 - 300 EUR.





    Kriste pane. Je tady VŮBEC NĚKDO, kdo provozuje koníčka jménem hifi? Nebo jste se opravdu kolektivně rozhodli, že budete chodit prudit do klubu, kde nemáte co dělat, co říct ani se co dozvědět, protože zkrátka surfujete na jiné vlně, děláte jinej sport? Máte buď visáče za sto euro nebo bedny k počítači za třista euro nebo nějaký šílený mrdky z NDR za šedesát euro, k tomu buď nějakou podoma zbastlenou elektroniku nebo Onkyo za litr z bazaru nebo počítač a zvukovku nebo, blahé paměti Lukáš87, vůbec nic? Fakt si nepřipadáte ani trochu špatně? Děláte tohle ve víc klubech/oborech nebo je hifi něčím extra, něčím, co vás dráždí jak sladký vosy, co způsobuje, že musíte přijít do auditoria, kde jste všichni úplně evidentně mimo a off topic, ať už svýma zkušenostma, tak z nich vyplývajícíma názorama, tak svým aparátem, prostě komplet 100 % mimo, a mlejt tam svoje chytrosti? Je to tak, že stojíte na prahu oboru, máte sestavičku za deset tisíc a rádi byste se dozvěděli, jak vám to kurva hraje a že dál se už dostat nelze - anebo jestli, tak jen za astronomické sumy, protože, jak postuloval Aligátor, jakýkoli marginální zisk v kvalitě nad jeho/váš existující aparát za celkovou sumu 85 EUR je vykoupen statisícovými částkami, přičemž zvuk se téměř nezmění? Nebo je to touha těm blbcům vysvětlit, jak bláhově rozházeli svoje peníze a jak vy jste s nimi naložili o sto tisíc procent efektivněji, za osm prutů jste dosáhli 99,9 % zvuku, co idioti se statisíci narvanými do svých pozlacených sestav? Chodíte se nám sem vysmát, jak jste s tím vydrbali? Za ušetřené peníze jste pak pojezdili Evropu stopem na korbě traktoru zabalení v dekách, zhulili se milionkrát do bezvědomí, vypěstovali si tunu vlastního konopí a vši a nakoupili si tepelná čerpadla a obložili domy OSB deskami? O co vlastně jde? Protože jestli je něco nad slunce jasnější, tak to je to, že jste se sem rozhodně nepřišli nic dozvědět. Fakt vám ta zjevná diskrepance mezi vlastní nedostatečností v úplně všech atributech, kterýma tenhle obor oplývá, a tím oznamovacím a kazacím tónem, kterej volíte v diskusi o tomto oboru, nevadí? Chodíte do klubu automobilovejch závodníků kecat o tom, jak jezdíte na nákupy se svojím fakem? Chodíte poučovat pěstitele vína o tom, že tetrapak je dost dobrej pro každýho? Chodíte mezi sběratele hodinek a strkáte jim svoje Casia před ksicht, vysvětlujíce, že ty vaše navíc ještě počítaj, buděj, zvoněj a svítěj, to vše za dvousettisícinu ceny?

    Beze srandy, proč sem chodíte?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam