• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Nedělám hloupého, konstatuji realitu. Takhle to je už od roku 2007 nebo od kdy. Vývoj nula. Absolutní nula. Tvůj firewall je nedobytný. Ty nechceš znát pravdu, ty chceš mít pravdu.

    Cenu Šrolla si snad najdeš na netu v ceníku, ne? Najednou neumíš používat google? Přece čím dražší, tím machr, máš nějakej problém? Fakt tam tu implikaci vidíš? A co ty, machře, jak ti valijou tvý visáče za sto euro, dobrej zvuk, ne? Plus mínus podobný jak Tannoye za třista euro. Vyzráls na to! I s malým kašpárkem uděláš super divadlo.

    Zkreslení, Svancu. Celkové zkreslení. To, které je slyšet - samozřejmě ne u tebe doma, tvůj systém je vůči zkreslení imunní :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MATT: To je pěkný, že ti to dalo.
    HW audio audítko snad vlastníš, ne? Odpovídající levelu. Tak co tady? Co ses chtěl dozvědět? Jestli existuje podvědomí? Tady v tomhle klubu ses to chtěl dozvědět? Nebo ještě něco? A určitěs' tu rétoriku vystavěl tak, aby komukoli znalýmu věci stálo za to ti odpovídat? Já tě nějak nesleduju, ale co mám tak pocit z posledních let, tak ses na nic neptal, spíš tak pyskuješ/připyskováváš, standardní mód štěkající Blažkové z prvního patra. Čumí po ulici a má chytrý kecy. Co tě zajímá?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK" Fakt vám ta zjevná diskrepance mezi vlastní nedostatečností v úplně všech atributech, kterýma tenhle obor oplývá, a tím oznamovacím a kazacím tónem, kterej volíte v diskusi o tomto oboru, nevadí?"

    Nevadí, páč ani netuší. Mozek deprivanta pracuje v jiném algoritmu. S vlastní nedostatečností je konfrontován tak často, že si vytvoří vlastní realitu s vlastními pravidly. No a páč konfrontace v reálným světě dopadá špatně, tak právě tady je nejlepší místo kde se deprivant může bezpečně realizovat.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Děláš hloupého, jako už tolikrát - i to je jeden z důvodů, proč je tak těžké se v debatě s tebou kamkoli posunout. Přitom nepochybně dobře víš, jaký je rozdíl mezi tvrzením podloženým empirickým důkazem a pouhým názorem. Tím spíše, pokud onen pouhý názor předkládá někdo, u něhož je jasná (řekněme finanční) motivace daný názor zastávat.

    Cenu Srolla se tedy nedozvíme... Se za to stydíš nebo v čem je problém? Přece čím dražší aparát, tím větší machr, nebo ne? :)

    Btw co je ten tajemný parametr, který se nedá změřit technikou 21. století, ale způsobuje slyšitelné rozdíly ve zvuku zesilovačů?
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: no vidíš to, mě stopování dalo víc než leteckej zájezd kamkoli, kde jsem byl. to samý s audiem, můj koníček není hifi, ale poslech hudby. s tim si vystačim. lezu sem, protože tu nebyl jinej klub, kterej by se věnoval hw audiu (mimo [ navody na postaveni sound systemu , aneb 4Ω jsou pro šampóny, následuj spirit! (2Ω). ] ). kupodivu jsem se chtěl i něco dozvědět, ale většina otázek byla ignorována nebo zesměšněna. pokud se tu stavíš do role gurua, tak ti předávání hifi odkazu moc nejde a akorát předvádíš svojí aroganci.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Takže to zkraťme, jo? Když ty předložíš odkaz na podporu svých tvrzení, tak je to ARGUMENT a DŮKAZ, a když já předložím odkaz na vyvrácení tvých tvrzení, tak je to NÁZOR a VLASTNÍ PROPAGANDA. Kde přesně jsme se odlišili od schematu naznačeného už dávno?

    var Argument: boolean;
    write ('Předložte mi validní argument [proti mým tvrzením].');
    read (ListOfArguments);
    begin
      repeat

        for each Argument in ListOfArguments do
        {
          if Argument = True then
            Argument := False;
        }
      until Argument = True;
    end.


    Ani s ženskou není debata tak slepá a blbá a nudná a dokola jako s tebou.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Beze srandy, proč sem chodíte?

    Bavit se, proc jinak? Uz davno jsem se rozloucil s predstavou, ze bych se tu mohl neco dozvedet.

    (zbytek nekomentuju, evidentne nebyl cilen na mne)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MADCAT: Když už zvažuješ ty vraky z 80, tak by tě mohla třeba zajímat i Hjundaj nová retrokolekce pr fajnšmekry ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MATT: Tannoy System 800 - http://www.ebay.de/...assiv-/251348750951?pt=DE_MusikInstr_Lautsprecher_Monitore&hash=item3a858d9267 - 300 EUR.





    Kriste pane. Je tady VŮBEC NĚKDO, kdo provozuje koníčka jménem hifi? Nebo jste se opravdu kolektivně rozhodli, že budete chodit prudit do klubu, kde nemáte co dělat, co říct ani se co dozvědět, protože zkrátka surfujete na jiné vlně, děláte jinej sport? Máte buď visáče za sto euro nebo bedny k počítači za třista euro nebo nějaký šílený mrdky z NDR za šedesát euro, k tomu buď nějakou podoma zbastlenou elektroniku nebo Onkyo za litr z bazaru nebo počítač a zvukovku nebo, blahé paměti Lukáš87, vůbec nic? Fakt si nepřipadáte ani trochu špatně? Děláte tohle ve víc klubech/oborech nebo je hifi něčím extra, něčím, co vás dráždí jak sladký vosy, co způsobuje, že musíte přijít do auditoria, kde jste všichni úplně evidentně mimo a off topic, ať už svýma zkušenostma, tak z nich vyplývajícíma názorama, tak svým aparátem, prostě komplet 100 % mimo, a mlejt tam svoje chytrosti? Je to tak, že stojíte na prahu oboru, máte sestavičku za deset tisíc a rádi byste se dozvěděli, jak vám to kurva hraje a že dál se už dostat nelze - anebo jestli, tak jen za astronomické sumy, protože, jak postuloval Aligátor, jakýkoli marginální zisk v kvalitě nad jeho/váš existující aparát za celkovou sumu 85 EUR je vykoupen statisícovými částkami, přičemž zvuk se téměř nezmění? Nebo je to touha těm blbcům vysvětlit, jak bláhově rozházeli svoje peníze a jak vy jste s nimi naložili o sto tisíc procent efektivněji, za osm prutů jste dosáhli 99,9 % zvuku, co idioti se statisíci narvanými do svých pozlacených sestav? Chodíte se nám sem vysmát, jak jste s tím vydrbali? Za ušetřené peníze jste pak pojezdili Evropu stopem na korbě traktoru zabalení v dekách, zhulili se milionkrát do bezvědomí, vypěstovali si tunu vlastního konopí a vši a nakoupili si tepelná čerpadla a obložili domy OSB deskami? O co vlastně jde? Protože jestli je něco nad slunce jasnější, tak to je to, že jste se sem rozhodně nepřišli nic dozvědět. Fakt vám ta zjevná diskrepance mezi vlastní nedostatečností v úplně všech atributech, kterýma tenhle obor oplývá, a tím oznamovacím a kazacím tónem, kterej volíte v diskusi o tomto oboru, nevadí? Chodíte do klubu automobilovejch závodníků kecat o tom, jak jezdíte na nákupy se svojím fakem? Chodíte poučovat pěstitele vína o tom, že tetrapak je dost dobrej pro každýho? Chodíte mezi sběratele hodinek a strkáte jim svoje Casia před ksicht, vysvětlujíce, že ty vaše navíc ještě počítaj, buděj, zvoněj a svítěj, to vše za dvousettisícinu ceny?

    Beze srandy, proč sem chodíte?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Říct můžeš cokoli, to koneckonců i děláš :). Ale důvody, které jsem napsal proti tvým odkazům, žádným argumentačním zoufalstvím nejsou. Dobrá, Robert Harley byla sranda, ale to nešlo jinak, o to sis řekl sám :). Nicméně je zřejmé, že recenzenti hifi magazínů mají řadu vlastních důvodů, proč slepé testy odmítat - rázem by se ukázalo, jak to je nejenom s kabely ale i s dalšími produkty, z jejichž propagování ty časopisy žijí. A totéž lze říci o lidech, kteří na pověrách téhle branže dobře vydělávají. Argumentovat pouhými názory takových lidí není totéž, jako ukázat jednoznačně a dobře dokumentované výsledky experimentu odborníka, u něhož si těžko lze představit nějaké postranní důvody pro adoraci slepých testů.

    Argumentační zoufalství je něco jiného. Třeba když prohlásíš, že Richard Clark Challenge je podvod, protože při miliónu pokusů... statistika... bla bla... A pak se ukáže, že sis to ani nepřečetl, jenom žvaníš a žádný problém tam není.

    Na zesík už jsem ti v minulosti odpovídal, ale rád odpovím znovu, dočkám-li se konečně odpovědi i od tebe - opravdu jsi za ten Sroll dal půl mega? Nemluvil jsi před pár lety o nějakých 400 k?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MADCAT: Když neznáš jednotlivý značky ani modely, tak po nich nekoukej, resp. klidně koukej, ale máloco ti to přinese (po internetu). Esli chceš, tak udej cenovou relaci a něco můžem zkusit vymyslet. Tady to zapichování prstu slepě do mapy (co takhle Quadral Amun? co takhle Canton RC-L? co takhle B&W Matrix 803?) je k ničemu, dělají to všichni, ale nevím proč. Vlastně vůbec nechápu, co vede neznalýho člověka k tomu, aby si něco vybral. Jak přijde zrovna na Denon AVR-4520 a Elac FS 247? Viděl to v časopise? V marketu? V reklamě? Prostě nevím.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MADCAT: jo, a zapomněl jsem na gramec - ten zvuk vinylů se mně prostě líbí.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MACHALIK: za půlku jsem myslel to, co jsi našel na e-bay ty, oproti tomu co jsem našel já ten inzerát na hifionline - 19.900,- Kč vs. 370,- €.

    MACHALIK: na amuny se ptám, protože nevím kam si je zařadit, nezjišťoval jsem si cenu nových, když se vyráběly. když říkáš, že to stojí za prd, tak to asi stojí za prd. na druhou stranu já se šacuju na to, že by mně určitě stačila i nějaká ta "prašivá" konfekce z aukra - oproti tomu, co mám doma teď. nějaká zachovalá yamaha/denon/akai/rotel/nevimco... zesik, cd, tape deck (ano, mám mraky kazet, který nechcu vyhazovat), a k tomu nějaký bedny tohoto typu, klidně amun, proč ne. nebude to top audio, to určitě ne, ale budu třeba spokojenej. možná dočasně, ale budu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MADCAT: Hmmm.

    Quadral Amun Mk V | Hifi-Wiki.de
    http://www.hifi-wiki.de/index.php/Quadral_Amun_Mk_V
    Nová cena 1100 DM v roce 95 (což je nějakej nesmysl, protože řada Mk V se dělala mezi 98 a 2003).

    Titan Mk V stál 25 000 DM v roce 2003. Jak asi bude hrát tato 25x levnější bedna než topmodel?
    Zapomeň na tyhle deriváty derivátů. Kup si levnější topmodel. Na druhou stranu, bedny za dvanáct tyček, proč tě to vůbec zajímá? Tomu nerozumím. Vždyť je to KONÍČEK. Totální zbytnost. Neexistuje jedinej důvod si to kupovat. Proč tedy uvalit dvanáct prutů do úplné hovadiny, která tě evidentně nezajímá? Mi je pošli, udělám s nima něco užitečnějšího. Protože kdyby tě to zajímalo, tak se v životě nebudeš ptát na Amuny za dvanáct prutů.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MADCAT: Tys je někde viděl prodávat za půlku běžně? Já je viděl prodávat za půlku té tvé ceny běžně.
    Shugun, Amun aj. jsou šroty. Jediný, co má cenu (u všech značek!!!) je nejvyšší a když je zle, tak druhej nejvyšší model. U Quadralu tedy Titan a Vulkan. Zabejvat se nižšími je zbytečnost, je to ojeb ojebu ojebu ojebu, neexistuje jedinej důvod, proč bys za to měl utratit peníze a koupit si to do chalupy.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: To je dobrý :)) Takže když dáš odkazy ty a já je napadnu, tak řekneš, že to je argumentační zoufalost. A když dám odkazy já, tak ty je napadneš :) Můžu teď říct, že to je argumentační zoufalost? Nebo seš tak lapenej v těch svejch iluzích, že ti přijde, že tvoje odkazy jsou ok, ale moje jsou ne ok? Podotýkám, že jsem ty svoje odkazy nečetl, na to je můj čas příliš cennej, ale přišlo mi fér zkusit, co se stane, když začnu takzvaně "argumentovat" a dodám takzvaně "důkaz". Čili toto se stane :) Bezva. Budu to zkoušet dál, podle toho, jak se mi bude chtít prolejzat Google.

    Co že máš za zesilovač?
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    jsou tam amun mk v. za 12 tis. kup teď, má to pásky.... hmmm..?

    Quadral Amun Mk V (3705093626) - Aukro - největší obchodní portál
    http://aukro.cz/quadral-amun-mk-v-i3705093626.html
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MACHALIK: já na cantony určitě nějak vysazenej nejsu, spíš mě zarazil trochu ten rozdíl mezi udávanou původní cenou a za kterou to prodávající nabízí.. navíc když vidím, že se prodávají ještě za půlku běžně... takže tak...

    a když tu občas zmiňuješ quadraly titan, tak tady ten pán taky má v nabídce nějaký modely, akorát teda nemám naštudovaný jak si stojí v hierarchii firmy....

    Předměty uživatele - Aukro - největší obchodní portál
    http://aukro.cz/listing/user.php?us_id=24342612

    některý jsou už za takovou.. řekněme... nehifistickou cenu...

    QUADRAL Shogun MkIV (3705246040) - Aukro - největší obchodní portál
    http://aukro.cz/quadral-shogun-mkiv-i3705246040.html

    QUADRAL Amun MkIV (3714099462) - Aukro - největší obchodní portál
    http://aukro.cz/quadral-amun-mkiv-i3714099462.html

    samozřejmě kam to vyleze je otázka, že...
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: 1 odkaz - autor Mark Deneen, majitel firmy na výrobu lampových předzesilovačů. Těžko čekat, že člověk, který nejspíš dobře vydělává na jednom z hiendových mýtů, bude mít slepé testy v lásce. O tom ostatně svědčí značně demagogický tón, kterým je článek psán (třeba příklad s rolující fotkou). Viz SVANC: Nepochybně je nutné k informacím z internetu přistupovat kriticky. Pokud si např. přečtu články dvou nezávislých chemiků o škodlivosti konkrétního pracího prášku, bude to pro mě mít větší váhu, než deset článků jeho výrobce a prodejců o tom, jak je prášek skvělý a že nesmí chybět v žádné domácnosti. A pokud články oněch chemiků budou doplněny přesnými údaji o obsahu škodlivin a odkazy na průkazná data o konkrétních zdravotních újmách rodin, které jej dlouhodobě používaly, bude mé přesvědčení o to silnější.

    2 odkaz - autor Robert Harley. Viz MACHALIK: "Cokoli říká Robert Harley je nepodstatný." :-D

    3. odkaz - týká se testování repráků a je tam např.: "But we started off saying that Double Blind Tests have little place in audio testing. But it is the gold standard isn't it? Sure. If you are trying to test things that are very, very similar. But that often isn't the case in audio. Especially with speakers."
    Takže i tenhle odkaz vlastně říká, že slepé testy jsou zlatým standardem, jenom nemají význam tam, kde rozdíly jsou evidentní. Což evidentně není případ zesilovačů, když na poznání jejich rozdílů i podle tebe nestačí ani hodiny poslechu vybraných skladeb.

    Fakt jsi za toho Srolla dal půl mega? Nedávno jsem na tuhle informaci narazil na slovanetu... A myslíš, že bys ho naslepo poznal od zesíku za deset litrů v korunách? A nechceš vydělat deset litrů v dolarech za odpoledne a získat nehynoucí slávu mezi celou hiendovou komunitou? :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Jé, to jsem asi spletl. Nějakej jinej kokot měl Passe vs. Yamahu? Já nevím, já fakt neklikám, mě ty myriády tvejch online resourců prostě nezajímají. Prdel je, že tebe by asi myriády mejch resourců - kdyby mi přišlo účelný je hledat - zajímaly?

    Hele - první odkaz!!!!
    Double-Blind-Testing
    http://www.aletheiaaudio.com/Double-Blind-Testing.html
    Druhej!!!
    Blind Listening Tests are Flawed: An Editorial | AVguide
    http://www.avguide.com/forums/blind-listening-tests-are-flawed-editorial?page=2
    Třetí!!
    Revealing Flaws in the Loudspeaker Demo & Double Blind Test | Audioholics
    http://www.audioholics.com/how-to-shop/revealing-flaws-in-the-loudspeaker-demo-double-blind-test

    Teď jakože argumentujeme, jo? :)) Můžem se odkazama přebíjet jak trumfama v kartách, jestli chceš.

    Poslední dotaz ke geniální Richard Clark Challenge, která je prostě úžasná: na jakejch bednách to je? Případně i káblech, kdybys věděl? A co je zdrojem? Bedny a zdroj mě zajímají nejvíc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam