• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    MACHALIK: To bylo tak. Mel jsme flasinet (nejakej AV receiver) s 5.1. A pak jsem dospel do stavu "kaslu na 5.1, chci jen stereo". To bylo pred rokem, cos mi poradil ty rakve. A protoze jsem se zbavil vseho, repro bez niceho je fakt na nic. :) A protoze dat kilo pred svatkama je pro me docela neprchodny, koukal jsem po necem, cim bych to krmil. A shodou nahod jsem narazail na sestavu rotel - cd, dac, predek, konec, tuner za 10k. Tak jsem si rekl, proc ne. A protoze to hralo pekne, tak jsme si za rok k tomu dokoupil gramec, gramo predzesilovac, takovou zasuvkovkou kombinaci, proste ted mam uz 11 komponent ty 15-20 let stary "rady", je to uz skoro vintage, a nehraje to pro moje usi uplne na hovno.

    Nerikam nic proti tomu, co pises. Ale pokud bych koupil nekdy neco dalsiho, chci doma slyset rozdil. Talze klidne, pokud mate nekdo chut, a nejaky pekny silic, stavte se, dame kafe, cigo, pokecame, poslechneme a "uslysime".
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    FURYAN: Neházej flintu do žita. Máš fakt low, low level elektroniky (nevezmi si to osobně prosimtě). Bedny, byť starý, jsou celkem v pohodě, toto zobrazej, ale ten Rotel, hlavně teda koncák, to je katastrofa. Proč vlastně příchylnost ke značce Rotel? Rotel není a nikdy nebyl dobrej, Rotelu bych se já zbavil a pořídil něco úplně jinýho - - - proč Rotel? Kromě toho, žes ho někdy někde sehnal/někdo ti ho dal/jak tady ten kořeň, co cosi dostal na civilce nebo co. Je tolik zajímavých značek/kusů a Rotel - ani ty kostky od B&W - to není. Na druhou stranu jestli je pro tebe těch 700 EUR nebo kolik stály ty na Ricardu.ch moc, tak s takovým budgetem bych se na to vysral a pošetřil, až budeš mít aspoň 1200 EUR, a za tu cenu pak koupil nějakou lepší třídu. Od litru se dá něco doporučit.
    Káble si dej du šuplíku a počkej si na ně. Testovat káble na zesáku za 70 EUR je prostě k hovnu, zase je to ten test formulovýho benzínu Varťasem.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Mno... asi vas zklamu, ale na sve sestave jsem rozdil neslysel. Klidne ty draty po praze vezmu k nekomu z vas na poslech, ale u me doma jsme ve dvou lidech rozdil nepoznali.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Jinak pokud je tu nekdo v Praze a ma audio v Praze, tak bych sem tam zasel / pozval k sobe nekoho na navstevu, poslechnout, poklabosit...
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Tak ja od toho necekam zadny zazrak, to proto, ze ten kus kabelu cenove presahuje pulku my sestavy, navic trochu dumam, kam vlastne s nim - zatim ho zapojim nejspis mez predek a konec. A stejne pochybuju, ze jeho prinos bude znat...

    Cely soucasny retez bude CD transport - optika - DAC - bezne RCA - predek - pak bych dal ten orchid - konec - 2x2,5 audio dvoulinka (zadny specialni repro kabel) - repro
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    FURYAN: VDH orchid mi byl VELMI doporucovan k propojeni phona s pre-ampem. Bohuzel se mi nedostal do ruky a zustal jsem u : http://www.vandenhul.com/products/cables/d-501-silver-hybrid-halogen-free
    Orchid by mel byt jeste lepsi - tez jsem zvedavy, jestli jsi "neco poznal"
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    FURYAN: Napiš, su moc zvědavej!
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Uz mi prisla ta orchidej, tak dneska propojim misto Hama RCA kabelem za 98,- kabelem za 11.000,-
    Myslim, ze presne vim, co ne/uslysim...
    SVANC
    SVANC --- ---
    Tak hlavně, když to bude prodrátovaný s odladěným teflonovým opletem. A vovovo tom to celý je.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    njn, souhlas, je to cely o lidsky blbosti. :)))
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Tak jsem dal mimochodem řeč s novým dovozcem Accuphase a shodli jsme se na tom, že instalace na highend Praha měla příšernej zvuk. Jeho slovy:
    A:" Souhlas a přesto jsme dostali nějakou cenu, aspoň vidíte jak jsou ty lidi blbý".
    Já: " Neříkejte, že jste to neměl prolobovaný :)"
    A: " Fakt ne- sou prostě blbý, :)"
    Asi teddy nějakej ten bias nebotakněco tady bude. Dle mýho hlavně nezkušenost průměrnýho českýho hifíka s dlouhodobým poslechem skutečně špičových zařízení a laděním synergie celýho setu.. A jelikož si pan A bez keců za pořádnej ranec koupil mýho starýho Meka, přislíbil jsem na příští exhibici svou odbornou pomoc- taktéž po rozhovoru s Mr. Krautem pořádný prodrátování špičkovou kabeláží Krautwire s odladěným teflonovým opletem, jak mi K. důvěrně sdělil pracně vyzískaným nouhau od nejmenovaného výrobce exkluzivní armádní technologie. A vovovo tom to celý je.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    MACHALIK: To uz je pro mne moc drahe... :(
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    MACHALIK: Tu alibabu si necham projit hlavou, preci jen, co jsem slysel, neni duvera...
    :) logo je samozrejme kravina, ale znas to - pocit :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    FURYAN: Ten portugalec se tváří jako aktivní, ne?
    A teda logo nebo ne, logo otočený dozadu bych teda už neřešil asi ani já :) Nicméně chápu.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    MACHALIK: Ostani prodano, a nebo na 120V - v kazdem pripade velke diky
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    MACHALIK: Rakve mam Symboly B MK II, CD nepouzivam, hraju flac z PC pres optical out, SW openelec (xbmc na linuxu).

    MACHALIK: Dikes, tohle jsou ty bowersacky MPA1 (jasny, je to jen logo, ale preci jen shanim ty RMB-100)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam