• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ale hovno :)) Nikdo nekoupí komplet řadu aušusovýho Rotelu, neblbni. Rotel není sběratelská značka, Rotel je jak NAD nebo tyhlety verky, maluješ si něco, co se nestane.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Komplet rada se proda za vic, nez jednotlivy kusy.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Uff.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Neboj :) Ani pristi rok, a mozna ani prespristi rok nehodlam kupovat vubec nic jineho. To spis dosbiram chybejici rotely abych mel "sbirku" :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    FURYAN: Hlavně nekupuj tento kus, je zbytečně drahej a je to druhá nejlepší verze - a je potřeba mít tu nejlepší.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Diky, mrknu
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A navíc jsou ty komponenty hrozně, hrozně krásný. T+A je bejvalej Braun - jeden z nejlepších designů naší doby (to jen tak pro info).
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    FURYAN: Tady máš třeba jeden tip na výbornej zesák, ačkoli tato verze je taková řekněme nedokonalá (existuje ještě jedna evoluce - bez M na konci - která je ta pravá):
    http://www.ebay.de/...DE_Elektronik_Computer_TV_Video_Elektronik_Verst%C3%A4rker&hash=item33880d6e36
    A cena by mohla bejt lepší.

    A takovejch věcí je víc.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    FURYAN: Jasan. Když budeš dobře nakupovat a budeš si vybírat zajímavý věci s dobrým jménem v komunitě, tak se dá prodávat se slušným ziskem. Začneš se zesákem za pětadvacet tisíc a za dva roky už máš doma zesák za sto tisíc - a furt v něm máš jen těch pětadvacet, zbytek jsou přebytky z meziprodejů. A máš hromadu zkušeností. Rotel si nemyslím, že je něco, na čem vyděláš, pokud ho nekoupíš za 299 EUR.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    MACHALIK: Nerikam ne - uslysim casem... Zatim je vse ostatni "lepsi" nad moji financni ochotou.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    FURYAN: Kdybych ti mohl poradit, a samo to můžeš považovat za mou sebestřednost či co, tak na mě se můžeš, co se mrdek/nemrdek týče, celkem spolehnout. Proteklo mi eBayem skrz tyhle krámy přes milion a půl (v cenách z druhé ruky) - jen mně. Kdybychom spočítali celou naši malou brněnskou hifi partu, ve které je nás pět, tak dohromady jsme tady spolu za posledních deset proposlouchali hifi třeba za čtyři mega (opět: z druhé ruky; z první počítej deset, patnáct mega v nových cenách). Když ti říkám, že Rotel mrdka je, tak prostě je :) Už jen fakt, že jejich vrcholným dílem je velmi, velmi průměrný 125 W zesilovač se 7 kg/kanál a prodejní cenou 500 EUR, ti jasně naznačuje, co to bude. Na nějaký pindy o B&W a THX se úplně vykašli, to nic neznamená.

    V levných značkách je spousta zajímavých značek, ale Rotel to není a nikdy nebyl. A na Dudkovo drátů kotel se taky vykašli, já se nevezu na žádné české vlně. Prostě bejt tebou shodím Rotel z radaru, nemá sebemenšího smyslu se jím zabývat.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    MACHALIK: Znis logicky a predpokladane. Jen bych snad k tomu rekl, ze nepovazuju Rotel za takovou mrtku, jak je CR obvykle (a to, ze ho koupila BW mi spis dava za pravdu, ze to zadna sragora nebyla (tedy pokud nepovazujes BW za pitomce). To, ze v CR je tahle "stredni trida" povazovana za "dratu kotel" neumim nijak vysvetlil. JIna vec je, co za znacky povazovat za "kvalitnejsi" - McIntos, Krell, Wadii, Linn, Naim, Burmeister, MBL, jasny, to jsou top produkty s astronomickymi cenami, a rekl bych - pokud je rozdil mezi Aiwou a Rotelem pri nakladech 20k 50%, je rozdil mezi rotelem a krellem pri nakladech 200k 10% Do toho nejdu, nejsem kreten :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    FURYAN: Dává smysl. Popravdě, v tomto klubu bych se moc divil (móóóóóóóóóc divil), kdybys našel kohokoli s pro tebe použitelným krokem kupředu, kdo bude z Prahy a ochotnej k tobě dojet a něco ti půjčovat. Na to budeš muset jinam - Hifi Názory, Slovnaft aj. Tady mají aparát dva lidi (a ti ho zas mají tak drahej, že i kdybys nakrásně slyšel rozdíl, tak ti to bude k hovnu, protože to, co mají, si nekoupíš) a zbytek má stejnej nebo větší šrot jako ty.

    Pokud nenajdeš dobroděje, se kterým(a) začneš chodit do hospod a na poslechy a půjčovat si a zkrátka nezapojíš se do nějaké komunity (která zde na Nyxu neexistuje), tak ti nezbyde, obávám se, nic jinýho, než (máš-li na to prachy) kupovat, porovnávat a prodávat (nejlépe se ziskem) a získat zkušenosti o samotě. To se zdá jako bolestná cesta, ale vskutečnosti si myslím, že snad není žádné lepší, člověku projde rukama skutečně nepřeberná hromada komponentů, které má doma sám sebou stanovenou dobu, nemusí je nikomu vracet, nemusí se o ně bát, může si je sám vybrat a ještě si doma necháš vždy ten subjektivně lepší a ten horší pošleš do světa. Nicméně nesmíš se bát a musíš mít aspoň nějakej základní obolus, kterej seš ochotnej do začátku uvalit, a nesmíš kupovat v budoucnu neprodejný pičoviny, případně si vždy udělat malou analýzu budoucí prodejnosti. Konkrétně Rotel bych označil jako jednu z nich.

    Good luck!
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    MACHALIK: To bylo tak. Mel jsme flasinet (nejakej AV receiver) s 5.1. A pak jsem dospel do stavu "kaslu na 5.1, chci jen stereo". To bylo pred rokem, cos mi poradil ty rakve. A protoze jsem se zbavil vseho, repro bez niceho je fakt na nic. :) A protoze dat kilo pred svatkama je pro me docela neprchodny, koukal jsem po necem, cim bych to krmil. A shodou nahod jsem narazail na sestavu rotel - cd, dac, predek, konec, tuner za 10k. Tak jsem si rekl, proc ne. A protoze to hralo pekne, tak jsme si za rok k tomu dokoupil gramec, gramo predzesilovac, takovou zasuvkovkou kombinaci, proste ted mam uz 11 komponent ty 15-20 let stary "rady", je to uz skoro vintage, a nehraje to pro moje usi uplne na hovno.

    Nerikam nic proti tomu, co pises. Ale pokud bych koupil nekdy neco dalsiho, chci doma slyset rozdil. Talze klidne, pokud mate nekdo chut, a nejaky pekny silic, stavte se, dame kafe, cigo, pokecame, poslechneme a "uslysime".
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    FURYAN: Neházej flintu do žita. Máš fakt low, low level elektroniky (nevezmi si to osobně prosimtě). Bedny, byť starý, jsou celkem v pohodě, toto zobrazej, ale ten Rotel, hlavně teda koncák, to je katastrofa. Proč vlastně příchylnost ke značce Rotel? Rotel není a nikdy nebyl dobrej, Rotelu bych se já zbavil a pořídil něco úplně jinýho - - - proč Rotel? Kromě toho, žes ho někdy někde sehnal/někdo ti ho dal/jak tady ten kořeň, co cosi dostal na civilce nebo co. Je tolik zajímavých značek/kusů a Rotel - ani ty kostky od B&W - to není. Na druhou stranu jestli je pro tebe těch 700 EUR nebo kolik stály ty na Ricardu.ch moc, tak s takovým budgetem bych se na to vysral a pošetřil, až budeš mít aspoň 1200 EUR, a za tu cenu pak koupil nějakou lepší třídu. Od litru se dá něco doporučit.
    Káble si dej du šuplíku a počkej si na ně. Testovat káble na zesáku za 70 EUR je prostě k hovnu, zase je to ten test formulovýho benzínu Varťasem.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Mno... asi vas zklamu, ale na sve sestave jsem rozdil neslysel. Klidne ty draty po praze vezmu k nekomu z vas na poslech, ale u me doma jsme ve dvou lidech rozdil nepoznali.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Jinak pokud je tu nekdo v Praze a ma audio v Praze, tak bych sem tam zasel / pozval k sobe nekoho na navstevu, poslechnout, poklabosit...
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Tak ja od toho necekam zadny zazrak, to proto, ze ten kus kabelu cenove presahuje pulku my sestavy, navic trochu dumam, kam vlastne s nim - zatim ho zapojim nejspis mez predek a konec. A stejne pochybuju, ze jeho prinos bude znat...

    Cely soucasny retez bude CD transport - optika - DAC - bezne RCA - predek - pak bych dal ten orchid - konec - 2x2,5 audio dvoulinka (zadny specialni repro kabel) - repro
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    FURYAN: VDH orchid mi byl VELMI doporucovan k propojeni phona s pre-ampem. Bohuzel se mi nedostal do ruky a zustal jsem u : http://www.vandenhul.com/products/cables/d-501-silver-hybrid-halogen-free
    Orchid by mel byt jeste lepsi - tez jsem zvedavy, jestli jsi "neco poznal"
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    FURYAN: Napiš, su moc zvědavej!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam