• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Voxativ Ampeggio Due - "1" Top Reference Stereo| Audio .de
    " Technology used in the Lockheed F-117A Nighthawk stealth fighter jets."

    Voxativ Ampeggio Due at the Shanghai 20th High-End /2916aishow2012
    http://www.astrasuite.com/astrablog/voxativ-ampeggio-due-shanghai-show-2012/
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    TEDDYBEDDY: Jo ten nazev jsem znal, toho cloveka uz nikoliv, dik za odkaz.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MADCAT: Jen pro osvěžení. Tenhle systém optimalizace a symetrické uspořádání repro v bedně má na svědomí Dr. D'Appolito http://www.usheraudio.cz/profil/d-appolito/
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MACHALIK: Jo, vlezl jsem do klubu hifi & top audio s nejakym problemem a s nadeji, ze se v nem najde clovek, kterej mne poradi. O foliich z OBI mluvis jenom ty. Jestli doporuceni nemas a chces jenom vysirat, tak si muzes usetrit namahu, treba se najde nekdo ochotnejsi.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MADCAT: Tys vlezl do klubu Hifi a top audio a zadoufal, ze se tady vyskytuji lidi, kteri lepi plastikovy folie z OBI na repraky?
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    AKA_THE_A: Dyha to nebude, to je nejspis nejaka plastova folie s potiskem a reliefem dreva...
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    MADCAT: a je původní porch je teda dýha nebo samolepka? Snažit se nalepit dýhu na už hotovou bednu je celkem problém (aby nebyly vidět hrany)...
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    AKA_THE_A: Jasne, muzu si to olepit i sam, i foliich typu dc-fix vim, ale ja bych rad aby to i ASPON TROCHU vypadalo... Obratil jsem se na tento klub, protoze tise doufam, ze se tu vyskytuji lidi, kteri neco podobnyho resili, nebo nekoho takovyho znaji...
    POLMO
    POLMO --- ---
    DEIKSAC: :) ano to uz som pocul...
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    MADCAT: prodávaj se samolepky se vzorem dřeva...třeba takovýdle...
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    když už se tu rozvinula ta diskuze: zjistil jsem, že za tu dobu, co nemám možnost poslouchat svoje ukrutně lo-fi bedny, protože jsou v jiným baráku, mi na nich slunko vyšisovalo ty části, na který má možnost přes okno nerušeně svítit. nechcu se bavit o kvalitě nebo nekvalitě dané povrchové úpravy, spíš mně jde o to, jestli existuje nějaká firma nebo šikovnej řemeslník, kterej se tímto zabývá a uměl by to nějak "předýhovat" nebo přelepit něčím, co bude zase trochu vypadat. zatím jsem neměl moc možnost zkontrolovat, jak moc je ta fólie nebo co to je opravdu vybledlý, ale asi to vidět pude. jsou to tyhle bedny, kdyby někdo byl hodně zvědavej. dík.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Jo jeste k tem velkejm Loganum. Jak spravne napisali kuci ze Stereophile, navzdory velkymu vufru je tam na basech dira, jak stehno. Takze to nedava dobre ani akustickej kontrabas. Zadnej div, ze Machalikova neuroza jde tak daleko, ze planuje postavit vedle dalsi bedny, kery to davaj lip, ale ty zas neumi zbytek. Resenim bude zapojit to vechno dohromady a pak pri 120dB duneni spachat ritualni sebevrazdu :o)
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Tím Sikorou myslíš Radka Sikoru?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Milý mladý příteli. Imho jedinej echt fetiš je vyžadovat od reprodukčního řetězce X krát nadrozměrnější veleobrazy původně malejch hudebních nástrojů o 50 dB hlasitěji a se subbasovým hitem a halem, kterej vůbec není obsahem původní nahrávky. Hlavně aby to dunělo,
    Že někerý vy tam na východ od Prahy si rádi přidáváte do polívky hodně maggi a na picu kečup a největší borci jezdí kombajnem je známej fakt. To je asi tím vzduchem neboco :o)

    " Any red- blooded American, even those with clean first names will be shure that caliber 45 is better than 38. It´s size that count´s man. Which goes for speakers, too. As big as possible, as loud as possible, as deep as possible, This so- called West coast sound is great for surf music."
    http://www.dynaudio.com/int/pdf/Book_of_Truth.pdf
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    POLMO: to opravdu neni. Rekneme, ze ve vetsich mistnostech nemusis resit tolik spodky, ale (prikld z praxe) pokud mas malou cimru, kde 50 Hz peakuje o 20 dB nd zbytkem basovyho pasma, tak to proste drazsi technika nezmeni, protoze ten peak je chování prostoru
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    PS: Fa Dynaudio produkuje opravdu fenomenální a fenomenálně naceněnej shit, takže veškerej truth od nich bych bral s velkou rezervou. Book of marketing by mohli napsat.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Z mé zkušenosti lze vyskládat aparát, kterej v dostatečné kvalitě podá komplet pásmo včetně (nepostradatelné) velikosti, spodků a dynamiky, zhruba do 500 000,- CZK. Když to umíš, vejdeš se i do míň, ale musíš se posnažit (eBay, Audiomarkt, Audiogon, Ricardo, hodně dlouho čekat, přebírat atd.). Nakonec kdybych chtěl bejt pedant, tak JBL 250 Ti (60k) + Audio Research D400 (70k) + Audio Research SP-15 (60k) + nějaký fajn cédo, třeba Sony SCD-1 (60k) = kompletní apec za 250k a bude hrát jak z praku; nikdo z těch, co sem chodí, nic takovýho nemá, nikdy neměl a nikdy mít nebude. Vyměň JBL za Quadral Titan (70-150k podle modelu) či B&W M800 (150k) či třeba moje Logany (120k) či Dunlavy/Duntech (150k) či něco podobnýho, jinými slovy přihoď 80-100k navíc, a za 350k máš de facto absolutorium, který se vyrovná libovolnýmu modernímu aparátu s Grande Utopiema, šnekama aj. To vše lze s přehledem seskládat do cimry 30-40 m2. Když tuto potom přiměřeně zatlumíš, ne nutně kmitacíma panelama a bass trapama za 100k, ale necháš si třeba od Sýkory nebo Sikory nebo jiné kapacity navrhnout a zhotovit řešení do 50k, seš na svým. Výslednej efekt je 95 % blaha, narozdíl od libovolných malých 2p nebo i 3p bedniček bez basáku, které prostě nehrají, ať už stály kolik chtěly, jsou celý z neodymu a kevlaru a rohacellu, a krmíš je jakkoli drahým soustruhem. Nezahrajou hlasitost, nezahrajou velikost, nezahrajou dynamiku, nezahrajou žádnou klasiku - nikdy - a úplně na konec nezahrajou ani ty spodky (který pochopitelně nikdo na 40 Hz neořezává, ses pomát, tam jsou řízlý snad starý nahrávky od Queenů, jinak mě nic nenapadá).

    Samozřejmě, když nejsou love, se dá snižovat laťka oběma směry: buď ubírat v kvalitě tak nějak plošně a zhoršovat postupně bedny jako takový, ale stále zachovávat jejich řekněme univerzálnost, širokospekterálnost a ve výsledku použitelnost = kupovat horší a horší třípásmo s basákem, který postupně víc a víc trpí na barevnou věrnost, svázání pásem, jejich vyrovnanost, směrovost atd., ale furt hraje "všechno", anebo se lze vydat cestou jednostranné specializace na jednoduchá tělesa a dynamicky nenáročnou hudbu a jít do relativně vyšolichějšího dvoupásma, ovšem s vědomím, že sice budu mít "prostor", když hraje cemballovej kvartet nebo nějaká jazzová ptákovina, ale i ten se zhroutí, jakmile pustím cokoli většího a/nebo cokoli víc nahlas. A musím si natrvalo z hlavy škrtnout spodky a velikost zvuku a akceptovat, že piáno je piánko, basa je basička, orchestr je orchestříček a veškerá hudba je velká jak model lodi ve flašce (ale perfektní model!). Co je komu příjemnější je individuální, majitelé škopků na muří noze na tyto nedají dopustit, ale mně to přijde srovnatelný se sluchátkovým fetišem: byť jsou sluchátka sebelepší, pořád je to jak honit si šulina. A samo někdy se stane, že tě ženská opustí a ještě obere a ty musíš všechno hifi i auta a hodinky prodat, abys nešel do kameňa, maximálně si do garsonky dáš nějaký lepší 2p a honíš si u nich, ale proboha nenalhávejme si, že je to lepší než jebačka :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DEIKSAC: Abych nebyl úplně negativní. Ano je to o rovnováze. Machalík má recht, že velká bedna dá ten spodek s žádoucí energií s pocitem fyzickýho tlaku, budiž. Ale co za to. Při takovejch hlasitostech se samozřejmě víc nebo míň uplatňujou módy a zatlumení místnosti. čili drahej problém.

    Druhak, vyřešit problematiku hladký spojitosti pásem, fázový koherence, dynamiku a symetrii akustický vlny velký vícepásmový opravdu hájendový bedny je zas drahej problém. A transparentní rychlej výkonnej zesilovač ( stále mluvím o hi-endu), kterej dodává stejně dynamicky a vyváženě desítky VA, stejně jako mVA v celým pásmu jak jinak- drahej problém.

    Atak ve stejný kvalitativní třídě se s maximálním důrazem na jakost s menší dvoupásmovou instalací lze dostat na cca 80% absolutního blaha za cenu dejmetomu 250kKč. A to jen díky tomu, že obětuješ nejnižší harmonický v subbasech pod 40-50 Hz, z nichž je dobrá půlka daná vlastním zkreslením PA monstrbasáků. A to bez diskuze, páč, jak doufám všichni dobře víme, při masteringu všechno pod 40Hz stejnak nemilosrdně voříznou.
    Ale jako jasně, všichni bychom tam ty sexyprdy na bránicí, co dostáváme na koncertech dostávali i doma žejo. No ale to milej vole něco stojí, aby při tom nezařvaly všechny středy a vejšky.
    Suma sumárum, pro zachování hájendový kvality přihoď k těm 250k eště klidně mega abys dostal 90% totálního blaha. Máš na to? Ok, di do toho.
    Nemáš na to? Pak za sebe říkám, nežvaň tu vo nˇákým hifi s 15" basákama v bednách do 100k. Its simple. Got it ? ;)

    http://www.dynaudio.com/int/pdf/Book_of_Truth.pdf

    POLMO
    POLMO --- ---
    DEIKSAC: "Ono blby poreseni zakladnich akustickejch nedostatku poslechovyho prostoru zlepsi zvuk vyrazne vic, nez zesik a bedny za trojnasobek" to je omyl ktory je tu stale dookola...!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam