• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      VOZKA: Neudržel jsem po ránu myšlenku, srry:)
      Chtěl jsem říct, že když použiješ sdostatek kvalitní & rozlišující monitorovací řetězec, najdeš poměrnou metodou rozdíl třeba i mezi jednotlivými sériemi stejného výrobku.

      MATT: Na digitál DJs jednou přesedlali už v 80´
      MATT
      MATT --- ---
      TEDDYBEDDY: imho masovou renesanci gramofonu zařídili DJs, kteří už zase zpátky přesedlávaj na digitál, protože jsou to lenoši ;) zbytek je imho o _pocitu_ si pustit desku, nikoliv o kvalitě (a můj názor je irelevantní, protože nemam apec nad 100k ;)
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      TEDDYBEDDY: To je právě dobrá analogie, u fotek pokud nemáš v řetězci nějakou botu, tak jediné co ti ovlivňuje zobrazení je právě monitor, všechno předtím je zcela deterministicky se chovající (když pomineme možné bugy v softwaru) digitál, opět načítaný blokově a bez chyb, tj. ano - je to úplně stejné jako s načítáním audia z disku do paměti, taky tam nemá kde dojít k jakékoliv změně dokud se to nezačne dekódovat a nějak někam streamovat.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      TOMATSU: Cywe, ani snad ne. Vem si, že vrcholem 30let evoluce digitálního hifi je masová renesance gramofonu :o)
      TOMATSU
      TOMATSU --- ---
      MATT: Tak tak - pres ASIO, Wasapi, Kernel streaming se obchazi prave win mixer a data pri prehrani se rovnou posilaji na zvukovku, pripadne do USB, fireware atd.

      Ja jen cekam a tesim se, kdy "audiofilove" zacnou resit architekturu procesoru, sbernic atd - to bude legrace jeste na uplne jinem levelu :)

      Oddeleny zdroj u PC na prehravani audia chapu, galvanicky oddeleny prenos dat do DACu taky - ale co je moc, toho je prilis.
      MATT
      MATT --- ---
      TOMATSU: Tak o tom, že "windows volume control" kurví zvuk už jsem slyšel, což je jeden z důvodů, proč se používaj ASIO ovladače. To bych jeste přijmul, ale ty harddisky mi prijdou fakt nesmysl, zvlášť když je porovnávaj v NASu. Ještě bych připustil, že různý disky můžou generovat různý parazitní zvuky, ale to by musely bejt v počítačí kterej přímo přehrává a zvukovka by musela stát za starou bačkoru.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      TOMATSU: Srát na to. Ačkoli se nemění data, mění se evidentně podání při reprodukci.
      TOMATSU
      TOMATSU --- ---
      Silne mi to pripomina probihajici debatu na hifinazory.cz , kde se debatuje na tem, jak OS meni obsah dat priprehravani hudby. Nebo jak OS potrebuje dobre napajeni atd atd . Peklo pekel :))
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      DELLAMORTE: Snažím se tu jen o přibližnou analogii. Obrázky samo nejsou spojitej audio stream, tam je právě zakopanej pes.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      PS. A samozřejmě taky- čím kvalitnější monitor, tím věrněji vidíš nedostatky formátu jako takovýho.
      DELLAMORTE
      DELLAMORTE --- ---
      TEDDYBEDDY: Tím chceš říct, že když budeš mít v pc dva disky Seagate/WD tak na jednom monitoru bude jeden obrázek z každýho disku vypadat jinak? To už nemůžeš myslet vážně ani ty...
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      TOMATSU: Nejen monitorem. Máš v cestě nějak hardvér, softvérový algoritmy, etc. To všechno je finálně vidět/ slyšet.
      TOMATSU
      TOMATSU --- ---
      TEDDYBEDDY: Ale to prece neni zpusobeno tim, ze na monitoru se zobrazuji jina data nez monitor prijme. Je to zpusobeno monitorem a jeho schopnosti ty data ( barvy ) spravne - nejverneji zobrazit - cim kvalitnejsi monitor, tim vernejsi je zobrazeni.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      VOZKA: Asi stejný problém s jakým se potýká obor digitální fotografie. Když použiješ monitor s dostatečným rozlišením narazíš dříve/ později na technologické limity. Čili 100 monitorů zobrazí 100x stejný obrázek/ data více/méně jinak. Někdo to uvidí dřív, někdo později, někdo třeba vůbec.
      Což mi připomíná, že cca do 15kKč teď prakticky nejde sehnat noťas s ips displejem. Všechny datárty a ewordy jsou plný shitek s šedožlutejma tn panelama s mizerným kontrastem ale přitom papírově s úžasnejma výkonama.
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      TEDDYBEDDY: Ale ne, myslim to vážně. Švanc má stejnej názor jako já, to mě nezajímá, zajímá mě někdo kdo souhlasí s tím co píšou v tom odkazu a dokáže to (technicky) vysvětlit. Samozřejmě čekám že tu nikdo takovej neni, ale kdyby náhodou...
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      VOZKA: řekni 3x rychle za sebou beetlejuice švonc a dostane se ti odborného rozkladu, jak nejde slyšet žádnej rozdíl ;)
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      TEDDYBEDDY: Ok, tak budu postupovat jako obvykle. Neslyšel jsem to, moje zkušenost s řetězcema přes 100k je celkem malá, takže to nebudu vylučovat, ale nemůžu to brát vážně dokud někdo nedokáže říct proč by to proboha mělo mít jakejkoliv vliv na zvuk.

      Tohle je jedna z těch vzácnejch situací, kdy "jenom o jedničky a nuly" fakt jde, protože se data nahrávaj blokově do paměti a až tam odsud se zpracovávaj. K chybám při čtení pochopitelně nedochází, pokud neodchází disk. Kde konkrétně může dojít k čemukoliv co ovlivní zvuk?
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Tak je asi dobrý podívat se na čem se poslouchalo tzn. Purcell->Chord->Nordost->Bowers & Wilkins 802D
      To už by bylo, aby to na tomhle nebylo slyšet. Dobrá zpráva je, že na běžným apci do 100k to nemá cenu řešit.

      VOZKA
      VOZKA --- ---
      Já třeba přiznám bez boje, že mě překvapilo jaké může mít přenos digitálního signálu nedostatky, problémy při přenosu atp (teoreticky - hledat je poslechem jsem nikdy nezkoušel). A nikdy jsem netvrdil že to jsou jen jedničky a nuly a všechno je jedno, i když skeptický jsem byl vždycky (a zůstávám - zlacené hdmi kabely, lol). Ale tohle už mi přijde jako fakt donebevolající hovadina.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Aneb 30let digitálního trápení- kolo 10.
      AKA_THE_A
      AKA_THE_A --- ---
      VOZKA: tohle už ani neni k smíchu :(
      #idontwanttoliveonthisplanetanymore
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam