• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    VOZKA: Neudržel jsem po ránu myšlenku, srry:)
    Chtěl jsem říct, že když použiješ sdostatek kvalitní & rozlišující monitorovací řetězec, najdeš poměrnou metodou rozdíl třeba i mezi jednotlivými sériemi stejného výrobku.

    MATT: Na digitál DJs jednou přesedlali už v 80´
    MATT
    MATT --- ---
    SVANC: to je jasný, jiná teplota a vlhkost vzduchu, bylo by divný, kdybys rozdíl neslyšel!
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    SVANC: Ebay neni moc TOP - myslim, ze premiera na Highendu v Mnichove by byla lepsi :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    TOMATSU: Jj, rozdíly jsou slyšet prakticky pokaždé, ať se vymění cokoli. Dokonce mi někdy připadá jiný zvuk dopoledne a večer, ani nemusím nic měnit :).
    Každopádně levitující podložka super - hned s tím na ebay :-D
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    SVANC: Tak oblbovat a nasledne prodavat se musi :)) Jinak o vikendu jsem si zase prohazoval kabely N. TYR vs Oyaide FTVS 910 a zase jsem slysel rozdil :)) ( ale je fakt, ze posunuti a natoceni repro - i o prac cm - melo vetsi vliv )
    Nedavno jsem i videl Ceraball Universal pod NB a pry to taky pomohlo zvuku :)) Asi si tady v praci rozeberu par HDD, vyndam neodymy a zkusim si pod NB udelat levitujici podlozku - odchaduju zlepseni zvuku z nej na 60-61% :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    Na celé téhle zhovadilosti s pevnými disky je zajímavé snad jen to, že i v takhle zjevně nesmyslném případě se najde někdo dostatečně postižený čtením hi-fi magazínů, aby byl schopen prohlašovat, že rozdíly ve zvuku existují i zde.
    MATT
    MATT --- ---
    TEDDYBEDDY: imho masovou renesanci gramofonu zařídili DJs, kteří už zase zpátky přesedlávaj na digitál, protože jsou to lenoši ;) zbytek je imho o _pocitu_ si pustit desku, nikoliv o kvalitě (a můj názor je irelevantní, protože nemam apec nad 100k ;)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    TEDDYBEDDY: To je právě dobrá analogie, u fotek pokud nemáš v řetězci nějakou botu, tak jediné co ti ovlivňuje zobrazení je právě monitor, všechno předtím je zcela deterministicky se chovající (když pomineme možné bugy v softwaru) digitál, opět načítaný blokově a bez chyb, tj. ano - je to úplně stejné jako s načítáním audia z disku do paměti, taky tam nemá kde dojít k jakékoliv změně dokud se to nezačne dekódovat a nějak někam streamovat.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TOMATSU: Cywe, ani snad ne. Vem si, že vrcholem 30let evoluce digitálního hifi je masová renesance gramofonu :o)
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    MATT: Tak tak - pres ASIO, Wasapi, Kernel streaming se obchazi prave win mixer a data pri prehrani se rovnou posilaji na zvukovku, pripadne do USB, fireware atd.

    Ja jen cekam a tesim se, kdy "audiofilove" zacnou resit architekturu procesoru, sbernic atd - to bude legrace jeste na uplne jinem levelu :)

    Oddeleny zdroj u PC na prehravani audia chapu, galvanicky oddeleny prenos dat do DACu taky - ale co je moc, toho je prilis.
    MATT
    MATT --- ---
    TOMATSU: Tak o tom, že "windows volume control" kurví zvuk už jsem slyšel, což je jeden z důvodů, proč se používaj ASIO ovladače. To bych jeste přijmul, ale ty harddisky mi prijdou fakt nesmysl, zvlášť když je porovnávaj v NASu. Ještě bych připustil, že různý disky můžou generovat různý parazitní zvuky, ale to by musely bejt v počítačí kterej přímo přehrává a zvukovka by musela stát za starou bačkoru.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TOMATSU: Srát na to. Ačkoli se nemění data, mění se evidentně podání při reprodukci.
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    Silne mi to pripomina probihajici debatu na hifinazory.cz , kde se debatuje na tem, jak OS meni obsah dat priprehravani hudby. Nebo jak OS potrebuje dobre napajeni atd atd . Peklo pekel :))
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DELLAMORTE: Snažím se tu jen o přibližnou analogii. Obrázky samo nejsou spojitej audio stream, tam je právě zakopanej pes.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    PS. A samozřejmě taky- čím kvalitnější monitor, tím věrněji vidíš nedostatky formátu jako takovýho.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    TEDDYBEDDY: Tím chceš říct, že když budeš mít v pc dva disky Seagate/WD tak na jednom monitoru bude jeden obrázek z každýho disku vypadat jinak? To už nemůžeš myslet vážně ani ty...
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TOMATSU: Nejen monitorem. Máš v cestě nějak hardvér, softvérový algoritmy, etc. To všechno je finálně vidět/ slyšet.
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    TEDDYBEDDY: Ale to prece neni zpusobeno tim, ze na monitoru se zobrazuji jina data nez monitor prijme. Je to zpusobeno monitorem a jeho schopnosti ty data ( barvy ) spravne - nejverneji zobrazit - cim kvalitnejsi monitor, tim vernejsi je zobrazeni.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    VOZKA: Asi stejný problém s jakým se potýká obor digitální fotografie. Když použiješ monitor s dostatečným rozlišením narazíš dříve/ později na technologické limity. Čili 100 monitorů zobrazí 100x stejný obrázek/ data více/méně jinak. Někdo to uvidí dřív, někdo později, někdo třeba vůbec.
    Což mi připomíná, že cca do 15kKč teď prakticky nejde sehnat noťas s ips displejem. Všechny datárty a ewordy jsou plný shitek s šedožlutejma tn panelama s mizerným kontrastem ale přitom papírově s úžasnejma výkonama.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    TEDDYBEDDY: Ale ne, myslim to vážně. Švanc má stejnej názor jako já, to mě nezajímá, zajímá mě někdo kdo souhlasí s tím co píšou v tom odkazu a dokáže to (technicky) vysvětlit. Samozřejmě čekám že tu nikdo takovej neni, ale kdyby náhodou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam