• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      __PEAT
      __PEAT --- ---
      MATT: a dobry ? jsou to prave celkem legendarni bedny, co driv musely stat majlant, ted moc nevim o jaky cene se da smlouvat. na ebay jsem je nasel asi za 1200$ "in working condition" to me prijde trochu moc
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MATT: Netak amigo. Problémek je jednak v tom že až druhý v řadě dcs-upsampler je majitelem jakostní clock-machine a přes spdif nemůže náležitě řídit stream z HD v optimální kvalitě. A přestože ty sračky z HD přesampluje pro DA jak nejlíp může, furt je to na konci řetězce ještě slyšet.
      Druhým problémem zůstává mentální výpočetní kapacita tebe a tvejch kámošů.
      PS. Kde je kwa švonc, ať si tenhle novoroční flejmek užiju jak za starejch časů :)
      MATT
      MATT --- ---
      TEDDYBEDDY: jo a cim mas novejsi a rychlejsi harddisk, tak hrajou rychlejc i pisnicky... ty si vazde de bill :D

      __PEAT: mam tu neaktivni verzi..
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      LOPIK: Kde, co? Popiš mi prosímtě jakým způsobem si " zvukovka řekne a dostane kolik toho kdy chce. prevodnik z ni dostava jak ma". Resp. ty HD v testu maj nějaký " zvukovky"? Potažmo jakým způsobem ty HD komunikujou s tím D/D dcs?
      __PEAT
      __PEAT --- ---
      Marte nekdo osobni zkusenost s temahle monitorama ?
      TANNOY S800A ACTIVE | Midi
      http://www.midi.cz/inzerat/147370/tannoy-s800a-active/
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      TEDDYBEDDY: Ve zkratce se data nactou do pameti a zvukovka si rekne a dostane kolik toho kdy chce. prevodnik z ni dostava jak ma. Pokud nemas problem nekde jinde a system pres milion dalsich operaci nema problem spravne krmit zvukovku, tak to nelze udelat aby to ovlivnilo kvalitu vystupu. Stutter nastava jedine kdyz rozvrtas prave buffer zvukovky nebo mas systemovej problem, ne kvuli tipu disku.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Jitter se netýká jen cdp. Ptám se jak je ošetřena časová synchronizace paketů mezi HD a AD převodníky?
      Zjevně nijak. Takže já říkám SUPER, že to vůbec hraje. Že každej HD to dává jinak je jasný => je to slyšet.
      Problem solved :)
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      TEDDYBEDDY: Já mluvím pořád o harddiscích, ne o CD přehrávačích, to je úplně něco jiného. Buffery jsou součástí elektroniky každého HDD už z definice, prostě tak funguje. Jakékoliv časování a streamování něčeho někam probíhá až na dalším stupni. Mezi HDD a bufferem/operační pamětí nikoliv. Čtení flaců z harddisku nemá s redbook CD skoro nic společného.
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      TEDDYBEDDY: Bufferu tam je x na vice urovnich- at uz primo u Hd, radice na desce, operacniho systemu nebo zvukovky resp. ovladace co posila digi vystup. Bez toho by pocitace ani nemohli fungovat..
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      VOZKA: K časovým chybám tak určitě dochází. V tom byl právě v minulosti danej rozdíl mezi levnejma a drahejma cd plajerama. V technologicky promakaným servu, resp. mechanikou řízenou ultrapřesným oscilátorem. Jak jinak chceš dodat ty pakety do DA převodníku pintlich aby to hrálo aspoň jako průměrný cd?
      PS. Díval jsem se do manuálu toho Purcella, vlastní buffer nemá a ani žádnou zpětnou vazbu na řízení streamu těch hardisků. Čili peklo imo. Nedivím se že to hraje každý jinak. Divím se že to vůbec hraje- na takový ůrovni, kterou je možný srovnávat s běžným cdp.
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      TEDDYBEDDY: Neni řešenej nijak*, nevztahuje se na něj, v tom je právě od začátku ten problém.

      *samozřejmě někde bude, ale je to úplně irelevantní protože se vůbec nikam nepřenáší - nic nikam nestreamuje, data se načítaj blokově do paměti, k chybám nedochází.
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      Porovnávání HIFI kvalit hardisků mi silně připomíná debatu o tom, jestli pálený CD hrajou hůř než originály..
      MATT
      MATT --- ---
      TEDDYBEDDY: z harddisků se žádnej audiostream netahá.. ;))
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      VOZKA: Nevím jak je u těch harddisků řešen jitter pro audiostream, takže jen nahazuji možný zdůvodnění. V postu níže právě uvádím příklad jak drahej cd Accuphase uměl dodat líp naformátovanej/ načasovanej stream než dvd Technics.
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      TEDDYBEDDY: Jen pro jistotu, tohle už není k tématu harddisků, že? Se pak kdyžtak smažu.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      V recenzi dCS Purcell ze Stereophille 2001 se mj. píše: "For whatever reason, the 16/44.1 "Red Book" CD datastream from the Accuphase DP-100 SACD/CD transport sounded best upsampled, as opposed to the same recordings on 24/96 DVDs from the Technics DVD-A10. Keep in mind that the Accuphase DP-100 runs a cool $12,995—yet you'd think the math to convert 24/96 to 192kHz would be easier. Another anomaly in logic that forces me to rummage in my Platitude Cache and come up with "Shit Happens."

      Jestli se nepletu, tak tu opět máme staronový problém jitteru, tzn. rozdíly ve zvuku dané lepším či horším oscilátorem pro přesné krmení DA převodníků v čase.
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      TEDDYBEDDY: Jasně, tomu se nedá odporovat. Ale říkat tohleto o harddiscích je jako říkat že má vliv jakou sérii tlačítek na čelní desce použiješ.

      Jinak prodej vinylu roste jen díky hipsterům a djům, a u obou je to o fetiši a ne o kvalitě, to bych do diskuze o digitálu vůbec netahal. U audiofilů byl vinyl do jistý míry populární vždycky, tam žádná velká změna není.
      MATT
      MATT --- ---
      TEDDYBEDDY: nojo, ale zustaly u toho akorát trencaři a diskanti, zbytek začál cpát prachy do vinylu, aby si ho mohly po deseti letech zas zempetrojkovat a nahrát do ntbku..
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      VOZKA: Neudržel jsem po ránu myšlenku, srry:)
      Chtěl jsem říct, že když použiješ sdostatek kvalitní & rozlišující monitorovací řetězec, najdeš poměrnou metodou rozdíl třeba i mezi jednotlivými sériemi stejného výrobku.

      MATT: Na digitál DJs jednou přesedlali už v 80´
      MATT
      MATT --- ---
      SVANC: to je jasný, jiná teplota a vlhkost vzduchu, bylo by divný, kdybys rozdíl neslyšel!
      TOMATSU
      TOMATSU --- ---
      SVANC: Ebay neni moc TOP - myslim, ze premiera na Highendu v Mnichove by byla lepsi :)
      SVANC
      SVANC --- ---
      TOMATSU: Jj, rozdíly jsou slyšet prakticky pokaždé, ať se vymění cokoli. Dokonce mi někdy připadá jiný zvuk dopoledne a večer, ani nemusím nic měnit :).
      Každopádně levitující podložka super - hned s tím na ebay :-D
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam