• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    TEDDYBEDDY: to fakt nema cenu. nastesti pro tebe je vinyl nej, takze to vlasnte radsi ani resit nemusis. a popravde mne osobne je uplne jedno, ze si podle nejakeho takoveho testu vyberes svuj pevny disk. tvoje penize. efekt zarucene 0
    MATT
    MATT --- ---
    TEDDYBEDDY: hele, ale tady píšou, že mástrkok to jenom kurví..
    Does Your Studio Need A Digital Master Clock?
    http://www.soundonsound.com/sos/jun10/articles/masterclocks.htm
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: jojo, vlastně jsem v poslechovce už vyhodil všechny světla, ale tobě bych doporučil tohle

    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    VOZKA: Seš blbej nebo navedenej? Jakejkoli zdroj dat nejni na výstupu absolutně přesnej, kór ne v intervalech jednotek bitů za ps/ ns. Musíš udržovat furt to a jedině to správný tempo, páč v tomhle případě na tom hodně sejde. A jak jsme tu už probírali ani jeden z těch HD nic takovýho jako v top audiu známej master clock nemá. A PROTO HRAJE KAŽDEJ JINAK.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Tak znovu: jak ti čtyřleté babrání se v jedné definici pomohlo ke zlepšení zvuku, co jsi v souvislosti s metodikou slepých testů provedl za úpravy v aparátu, jaké výměny, nákupy či prodeje? Co ty a tvoje hifi? Jaké závěry jsi za poslední léta učinil, o jaké zkušenosti ve zvuku jsi bohatší, o co nového se můžeš podělit v oblasti HIFI & TOP AUDIO? Díky.

    VOZKA: Možná je to právě takhle správně, že pouze lidé s dostatečným zájmem o obor a perspektivou se v něm realizovat se dozvědí o takovýchto akcích. Stejně jako, já nevím, na sadomaso nebo zednářské srazy se určitě taky nikde nevyvěšují letáčky, ale ti, kdo přijdou, byli ti, kdo měli přijít. Je to vlastně autoselekce. Voják se stará, voják má.

    MATT: Takže když ti doma vypadne elektrika ve světelným okruhu, tak se ti hned líp žije a seš víc v pohodě a najednou tě baví si hrát a zkoušet na sobě různý testy, říkáš?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    TEDDYBEDDY: disk nic nečasuje kemo, jdi studovat.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    FONTAN: Data v ČASE omg. Bez přesnejch hodin tu nekoherenci ( jitter) u synchronního zap. akorát přenášíš furt dál. U asynchr. variabilně.
    SVANC
    SVANC --- ---
    Příčina nebude v jitteru, spíš někde tady...
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    TEDDYBEDDY: ale nikdy to neni tim, jaka data dodava disk - ten je dodava vzdy bitove stejne (neni-li vadny)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Hele kucí moji digitální. Imo máte prostě v řetězci spoustu jitteru, sice žádnej fatální error ale pokaždý vám to hraje jinak a nevíte proč. Řešíte to nakonec přes 30let. A když to nebude jitter, tak nějaký bugy v rozhraních nebo jiný interference. Tohle je přesně ten případ, co se nahromadí xxx digitálních cajků- dokonce hajendovejch a pokaždý vám nakonec posere hlavu i vobyčejnej gramec střední třídy. To je podstata.
    MATT
    MATT --- ---
    SVANC: hlavně se ukazuje, že daj stovky k za hw a pak na tom poslouchaj madonnu ;))
    SVANC
    SVANC --- ---
    Tahle zvrhlost s diskama mimo jiné pěkně ukazuje, jakou vypovídací hodnotu mají neslepé testy - pánové při nich jasně slyšeli rozdíly, které reálně vůbec nemohou existovat... :-D

    A také to, že lidi jako Teddybedy prostě omyl nepřiznají, už z principu...
    MATT
    MATT --- ---
    tohle je taky dobry.. nakonec asi nezalezi tolik na discich, ale na filesystemu..

    The RAIDing of volumes could be the subject of a further investigation, to see if compounding disks may even exaggerate their audible signatures. For this initial study, we pulled out another Synology NAS unit, a DS211 two-bay box with two 2TB Western Digital RE4-GP 'green' disks set up in RAID 0. In other words, the two disks have data striped across both to augment performance. In the best case something like the sum of each individual drive's data throughput can be exploited, but at the risk of total data loss in the event of one disk expiring.

    While this additional test was in no way scientific, we thought it would be worth finding out if this alternative NAS box/disk/RAID configuration offered anything different in our initial delve into the sonic differences of storage systems.

    As it turned out, it was possibly the best sounding source yet. It could sustain pace and drive, and gave body and richness to music where the Kingston SSD, for example, had been heard as limpid and lightweight. Maybe higher frequencies still weren't as insightful as direct CD playback at its best, but the sound had a relaxed quality that this listener has found quite enticing enough to plan a migration of all music onto it — pending a test of other NAS combinations!




    mam pocit ze hifisti jsou podobna cilovka jako treba ctenari hajkova protiproudu (a to byl poradce prezidenta, takze to MUSI bejt pravda!!

    ;)))
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    TEDDYBEDDY: Všemožné hudební NASy, síťové streamery a další jsou defakto minipočítače. K žádnému streamování z harddisku nedochází, ekvivalent zvukovky/DAC si bere data z bufferu který mu harddisk jen udržuje plný a časuje si je sám. Na časování čehokoliv předtím nezáleží.
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    TEDDYBEDDY: kdybych mel pocit, ze si delas srandu, tak by to bylo zvrhle vtipny, ale ty fakt nechapes, ze pokud by dva disky nacitaly stejna data ruzne (na nejakej D/A prevodnik zapomen - nez se to do nej dostane, tak to zpracuje asi 5 ruznejch komponent), tak ti proste ten tvuj pocitac, na kterym tyhle hovadiny pises, ani nespusti? a ano, kdyby to byla pravda, tak by "disky znely jinak", protoze kupodivu by takova chyba - stejna data nactena ruzne - v tvem flacu udelala "bitovou" zmenu, ktera by ale pro hudebni soubor nemusela byt fatalni. ostatni temata jsou mi v podstate jedno, ale v tomhle jsi proste mimo na 100% stejne jako autori dane recenze - disky, pokud nejsou vadne, poskytuji stejna data bez ohledu na jejich typ. (tak nejak je to pro turiguv stroj, kterym pc v zasade je, dost dulezita podminka, aby vubec mohl fungovat)
    MATT
    MATT --- ---
    TEDDYBEDDY: já myslel, že číst se učí už na základce..



    The reference system comprised a dCS Purcell upsampler and Delius DAC, feeding a Music First Audio system controller and Chord Electronics SPM1200C power amp, and Bowers & Wilkins 802D loudspeakers. Cabling was predominantly Nordost, with an Isotek Titan mains conditioner.

    The link between the NAS units and the traditional hi-fi comprised two Naim units, a UnitiServe and an NDX. The UnitiServe was primarily used as a CD ripping tool and a network media server. The Naim NDX is a network music streamer with onboard DACs, bypassed here to use the dCS two-box DAC.

    The various storage drives were sited in another room, connected to a Cisco Linksys E4200 wireless gigabit router in the listening room via 25m of Belkin Cat 6 Ethernet cable. Another gigabit switch in the remote room (a Netgear ProSafe GS108), enabled several NAS units to be online at the same time, each connected to the router/switch with high-quality Cat 5e patch cable.



    TEDDYBEDDY: já vlastně ani ve vodárnách nedělám, jen pro ně.. fňuk..
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MATT: A? Co v těch vodárnách vlastně děláš- instalatéra? Jednodušší článek pro instalatéry jsem už nenašel. Buď si to čti furt dokola, dokud nepochopíš nebo si doplň vzdělání.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TOMATSU: Já přeci neříkám v kompu. V tom testu je připojili natvrdo k referenčnímu upsampleru, DAcu, potažmo řetězci s BW Diamondama nakonci a slyšeli to co slyšeli. Bez jakýhokoli synchra imo pochopitelně.

    MATT
    MATT --- ---
    TEDDYBEDDY: přečti si aspoň půlk věty na jednáctém řádku... Jitter nevadí, pokud se data zpracovávají digitálně


    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    TEDDYBEDDY: Hele, ted zcela vazne. Fakt veris, ze kdyz budu mit v kompu X HDD ruzneho typu a vyrobce, ze stejnej hudebni soubor na nich ulozenej ve vysledku bude znit na vystupu jinak ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam