• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Seš schopnej aspoň rámcově držet téma diskurzu, kterým je HIFI & TOP AUDIO, nikoli testování osob, nikoli validace jejich finančních voleb, nikoli srovnávání oboru hifi s jinými obory, nikoli čím si osoba A vysvětluje závěry osob X, Y a Z? Máš šulina, nebo se nejseš schopnej oprostit od té emoční složky a jak ti to neklouže po citech a lidech, tak ti to prostě neklouže vůbec?
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: jojo, to víš, preferuji léčivé konopí před léčivým zesilovačem.. :D

    SVANC: už to pochop, tady si v klubu sadomasochystů, nemá cenu jim tu říkat, že poškozování těla tě může zabít, oni si v tom libují
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: To není off topic - pokud jsou slepé testy validní (předložena hromada jasných argumentů) a naopak neslepé testy bezcenné (rovněž důkladně argumentováno), vyplývá z toho řada věcí, které mají zásadní vliv na to, jak a za co utrácet peníze. Ty tu tvrdíš, že slepé testy jsou k ničemu, ale doteď jsi nebyl schopen to doložit ničím jiným, než že to prostě tvrdíš, popř. nesmyslně argumentuješ neslepými testy. S takovou argumentací by tě v jakémkoli jiném oboru vyhnali.

    A čím si tedy vysvětluješ, že borci slyšeli rozdíly mezi pevnými disky, když je to zjevná kravina? (tak nějak předpokládám, že nesmyslnost těch rozdílů je jasná i tobě)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MATT: To je fajn přístup. Žádnej stres, jsou to jen stroje.
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: jojo, zvuk se mi líbí víc, ale težko se to porovnává, jsou trochu hlasitější. po chvíli nesoustředěnýho poslechu při srovnání hlasitosti ani nepoznám co hraje. ten zesák zas tak frustrující není, je to cejtit jen hodně na blízko, dokonce už přestal vypadávat kanál, tak na to moc nepospíchám, víšjak ;) novej zesík by se mi líbil, kdyby měl ty ručičky jak se tam tak kejvaj podle toho jak to hraje, taky by moh bejt menší, než by klasický krabice který jsou vevnitř stejně plný vzduchu.. zvukově mi to je putna, protože vim, že si zvyknu.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Posílá to jak se mu zachce a za převodníkem je to slyšet.

    To musim zachytit, to je jedna z nejvtipnějších věcí jaký jsem kdy slyšel :)))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Naopak, místo toho, abych se s tebou další čtyři roky motal na off topic věci a oceňoval tvoje sofismata, tak se tě ptám na to jediné, co s problematikou této místnosti skutečně souvisí, a to je tvůj aparát a jeho zvuk. Tvé potíže s orientací v metodikách, terminologii aj. bychom už konečně mohli uložit k ledu, co myslíš. Pojďme se bavit k tématu klubu, ne o tobě ani o mně ani o Beddym ani o dalších lidech z dalších článků----

    Jaké změny jsi za poslední čtyři roky, co se tady mrdáme z rohu do rohu, učinil ve svém aparátu, jaké zvukové efekty tyto přinesly, co nového ses dozvěděl, jaké nové zkušenosti či poznatky z oboru hifi jsi nabyl, v čem se změnily tvé zvukové preference či priority za poslední čtyři léta? Jistě jsi, jako každý koníčkář, prošel nějakým vývojem, něco se změnilo, ideálně zlepšilo, půl dekády není nezanedbatelná doba ani na spíše pasivního hobbíka.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    VOZKA: Cywe a vo tom je tu taky celu dobu řeč. Posílá to jak se mu zachce a za převodníkem je to slyšet. A páč tenhle kocept v hiendu nefunguje, žádnej pořádnej hifík nehraje z hárdisku.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MATT: Ajo. A hraje to líbezněji, říkáš? Na víc není chechták/místo/manželka/zájem? Co si slibuješ od zesáku v oblasti zvuku, pokud vůbec něco? Chápu, že mít doma páchnoucí komponenty je po dosažení pětadvacátýho roku frustrující.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Dobrý no... Místo abys na jednoduchou a k tématu naprosto relevantní otázku sám odpověděl, tak se jí opět vyhneš a místo toho sám kladeš hromadu dalších, které se netýkají problematiky jako takové, ale jen a pouze mého aparátu. Ale čemu se divím - vysvětlovat, jak je možné mluvit o "zvuku autorádia" a současně připouštět, že jenom ušima se to nepozná, to je fakt složité... :)

    Btw jak vidíš problematiku těch pevných disků ty? Souhlasíš s článkem a kolegou Teddybeddym? A pokud ty rozdíly ve zvuku pokládáš za nesmysl, čím si vysvětluješ, že testující osoby v neslepém testu jasně slyšely rozdíly? :)
    BLAF
    BLAF --- ---
    VOZKA: Tomu nemuzes rozumet, nemas koherentni mastrkvok
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    TEDDYBEDDY: Děláš ze sebe ještě většího idiota než doteď, nemáš nejmenší ponětí jak ty zařízení fungujou.
    Jsi ochotnej akceptovat, že DAC/"zvukovka" (všimni si uvozovek) z toho zařízení si bere data z nějakýho bufferu a časuje je sám? Nebo je to moc složitej koncept na pochopení?
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: no já si koupil ty infinity a tlustčí kabely. letos bych rád nějakej zesík co nesmrdí elektrolitem jako ten současnej..

    FONTAN: by me zajímalo, jestli má mástrklok i ten jeho gramofon..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MATT: A čo ty si urobil pre svoje hifi, dýdžej z vodárny?
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    TEDDYBEDDY: to fakt nema cenu. nastesti pro tebe je vinyl nej, takze to vlasnte radsi ani resit nemusis. a popravde mne osobne je uplne jedno, ze si podle nejakeho takoveho testu vyberes svuj pevny disk. tvoje penize. efekt zarucene 0
    MATT
    MATT --- ---
    TEDDYBEDDY: hele, ale tady píšou, že mástrkok to jenom kurví..
    Does Your Studio Need A Digital Master Clock?
    http://www.soundonsound.com/sos/jun10/articles/masterclocks.htm
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: jojo, vlastně jsem v poslechovce už vyhodil všechny světla, ale tobě bych doporučil tohle

    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    VOZKA: Seš blbej nebo navedenej? Jakejkoli zdroj dat nejni na výstupu absolutně přesnej, kór ne v intervalech jednotek bitů za ps/ ns. Musíš udržovat furt to a jedině to správný tempo, páč v tomhle případě na tom hodně sejde. A jak jsme tu už probírali ani jeden z těch HD nic takovýho jako v top audiu známej master clock nemá. A PROTO HRAJE KAŽDEJ JINAK.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Tak znovu: jak ti čtyřleté babrání se v jedné definici pomohlo ke zlepšení zvuku, co jsi v souvislosti s metodikou slepých testů provedl za úpravy v aparátu, jaké výměny, nákupy či prodeje? Co ty a tvoje hifi? Jaké závěry jsi za poslední léta učinil, o jaké zkušenosti ve zvuku jsi bohatší, o co nového se můžeš podělit v oblasti HIFI & TOP AUDIO? Díky.

    VOZKA: Možná je to právě takhle správně, že pouze lidé s dostatečným zájmem o obor a perspektivou se v něm realizovat se dozvědí o takovýchto akcích. Stejně jako, já nevím, na sadomaso nebo zednářské srazy se určitě taky nikde nevyvěšují letáčky, ale ti, kdo přijdou, byli ti, kdo měli přijít. Je to vlastně autoselekce. Voják se stará, voják má.

    MATT: Takže když ti doma vypadne elektrika ve světelným okruhu, tak se ti hned líp žije a seš víc v pohodě a najednou tě baví si hrát a zkoušet na sobě různý testy, říkáš?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    TEDDYBEDDY: disk nic nečasuje kemo, jdi studovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam