• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MATT: Hele asi jo. Někerý lidi pak hoděj zadkem a šetřej na kvalitní komponenty, začnou si kupovat originální plnohodnotnou muziku, přestanou jalově plkat na internetech, úplně jinej lajfstajl ;)
    BLAF
    BLAF --- ---
    MACHALIK: Foobar? Srsly?
    MATT
    MATT --- ---
    TEDDYBEDDY: nemam (digi) studio, co jsem posilal bylo ze studia Bubny, kde jsem kupoval ty monitory.. ale docela si dovedu představit, že hodina s tebou by me opravdu poznamenala (:
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MATT: Kdybych byl hajzl, tak tě pozvu na panáka a na hodinu poslechu dospělýho hifi s gramofonem. Tím bych ti ale úplně zkazil zbytek života v tvém hezkém digi studiu a unbůkem z tohodle klubu :)
    MATT
    MATT --- ---
    TEDDYBEDDY: ty se chceš nechat připravit o to nejlepší na gramofonu? tos ještě moc nepochopil.. :D
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TOMATSU: Dyks měl doma ten EAT ne? Imo je celej tenhle flejm zatim vo tom, myslet si, že de udělat z foťáku z mobilu zrcadlovku.
    Jako jo, nějakou cestu to prošlo v mnoha ohledech je to praktičtější a hlavně levnější atak. Uznávám, že na úrovni špičkovejch nahrávacích studiíí a labelů, kerejch je ovšem na celým světě pár stovek to dává smysl. Ty to ovšm nebrousej na noťasech a behringerech za pár 10k-100k. Mám- měl jsem takovejch pár zajímavejch věciček doma, ale finálně musím zvednout prdel a založit platňu, když si chci pochutnat.
    O nějaký lepší střední třídě nebo snad topaudiu ale nemůže bejt zatím řeč. Tam se v potu tváře po 30 letech sotva dohrabaly někerý CDp.
    No nic, makejte na tom hoši. V důchodu už bych furt nerad vstával obracet LP. Good luck. ;)





    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    MACHALIK: S tim naprosto souhlasim - odladene - nastavene PC by mel byt zaklad. Az budu mit zase chut a naladu, tak si slozim nejaky PC - cistej system W7 a treba Ubuntu a vyzkousim v klidu rozdily mezi prehravaci a tak.
    Nezkouseli jste treba rozdili v prenosu z NASu do PC - notasu kabelem vs wi-fi ? Pres wifi by odpadlo ruseni ktery leze z NASu + co nachyta kabel , ale tezko rict co se zase nachyta a proleze do PC/notasu pres wifinu.
    Jinak celkem zajimavy reseni USB je toto :
    SOtM Ultimate High Performance Audio
    http://www.sotm.sonore.us/SOtM3.html#6
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TOMATSU: Popravdě se musím přiznat, že jsem se setkal s člověkem ze Zlína nebo Olomouce, který za pět tisíc na ruku poskytuje xhodinový školení a snad i drobnej manuál k nastavení PC k optimálnímu přehrávání hudby, přičemž výstupem má být ideální digitál přes USB do DACu. Nejtajnějšíma ingrediencema jsou věci jako nastavení Realtime priority Foobaru v Task Manageru a jiné (vše Windows). Znám i lidi, co to podstoupili (a pak si koupili jinej comp, Linux...). Dějí se tyto věci.
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    TEDDYBEDDY: HDD si neposila data jak se mu zachce - nahodne. ( mimo jine, kazdy HDD ma svuj buffer - dnes standard 32MB ) Vem si, ze HDD jen jedna soucast celku ( PC ) . Cesta je +- takova to. HDD - jeho radic - dat. kabel - diskovy radic na MB - sbernice - pamet - sbernice - radic USB - USB vystup ( je to zjednodusena cesta, jak data proudi ) Jitter se da vyresit treba vlozenim ext. hodin mezi PC a DAC - ext hodiny komunikuji se zarizenimi a ridi jejch vzajemnou synchronizaci. ( casto se to takto resi treba v nahravacich studii, kde navzajem komunikuje treba XX dig. zarizeni. Treba ma Casea aquila ( usb - spdif ) se snazi o snizeni jitteru interne oscilatorama pro kazdy kanal zvlast.

    Kdyz teda hifisti chteji a resi HDD, proc neresi pameti, procesory, sbernice atd atd ? Mozna, ze to bude az dalsi kapitola tuningu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Když ty si chceš pořád povídat o lidech a jejich příbezích... já se chci něco dozvědět o hifi. Co ses o hifi dozvěděl ty za poslední dobu? Já absolvoval jednu hifi velkoakci a tři poslechové seance se srovnávačkami komponentů a jednu jen tak, prostě na náslech, za posledního půl roku. Učinil jsem nějaké závěry stran zesilovačů a DACů a nejsem přesvědčen o digitálních zdrojích, zejména v souvislosti s mým budoucím vývojem (chci se drbat s FLAC/nechci se drbat s FLAC atd.). Co ty?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Stavět na poznatcích a exaktně provedených experimentech jiných je běžná praxe v každém oboru. Tvrdit, že tyto poznatky jsou mylné, ale ničím to nedoložit, je zhovadilost. Ale dobrý, v podstatě jsi tu exemplárně předvedl to, co jsem psal už na začátku (SVANC).

    Odpovědi na to, čím si tedy vysvětluješ, že borci slyšeli neexistující rozdíly mezi pevnými disky, se zjevně nedočkám, stejně jako vysvětlení paradoxu, kdy při neslepém testu jeden přístroj hraje jako autorádio, ale bez vizuální informace se to nepozná.
    Tak mi ještě napiš něco o mě, ať máš poslední slovo, a bude to fajn... :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Seš schopnej aspoň rámcově držet téma diskurzu, kterým je HIFI & TOP AUDIO, nikoli testování osob, nikoli validace jejich finančních voleb, nikoli srovnávání oboru hifi s jinými obory, nikoli čím si osoba A vysvětluje závěry osob X, Y a Z? Máš šulina, nebo se nejseš schopnej oprostit od té emoční složky a jak ti to neklouže po citech a lidech, tak ti to prostě neklouže vůbec?
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: jojo, to víš, preferuji léčivé konopí před léčivým zesilovačem.. :D

    SVANC: už to pochop, tady si v klubu sadomasochystů, nemá cenu jim tu říkat, že poškozování těla tě může zabít, oni si v tom libují
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: To není off topic - pokud jsou slepé testy validní (předložena hromada jasných argumentů) a naopak neslepé testy bezcenné (rovněž důkladně argumentováno), vyplývá z toho řada věcí, které mají zásadní vliv na to, jak a za co utrácet peníze. Ty tu tvrdíš, že slepé testy jsou k ničemu, ale doteď jsi nebyl schopen to doložit ničím jiným, než že to prostě tvrdíš, popř. nesmyslně argumentuješ neslepými testy. S takovou argumentací by tě v jakémkoli jiném oboru vyhnali.

    A čím si tedy vysvětluješ, že borci slyšeli rozdíly mezi pevnými disky, když je to zjevná kravina? (tak nějak předpokládám, že nesmyslnost těch rozdílů je jasná i tobě)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MATT: To je fajn přístup. Žádnej stres, jsou to jen stroje.
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: jojo, zvuk se mi líbí víc, ale težko se to porovnává, jsou trochu hlasitější. po chvíli nesoustředěnýho poslechu při srovnání hlasitosti ani nepoznám co hraje. ten zesák zas tak frustrující není, je to cejtit jen hodně na blízko, dokonce už přestal vypadávat kanál, tak na to moc nepospíchám, víšjak ;) novej zesík by se mi líbil, kdyby měl ty ručičky jak se tam tak kejvaj podle toho jak to hraje, taky by moh bejt menší, než by klasický krabice který jsou vevnitř stejně plný vzduchu.. zvukově mi to je putna, protože vim, že si zvyknu.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Posílá to jak se mu zachce a za převodníkem je to slyšet.

    To musim zachytit, to je jedna z nejvtipnějších věcí jaký jsem kdy slyšel :)))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Naopak, místo toho, abych se s tebou další čtyři roky motal na off topic věci a oceňoval tvoje sofismata, tak se tě ptám na to jediné, co s problematikou této místnosti skutečně souvisí, a to je tvůj aparát a jeho zvuk. Tvé potíže s orientací v metodikách, terminologii aj. bychom už konečně mohli uložit k ledu, co myslíš. Pojďme se bavit k tématu klubu, ne o tobě ani o mně ani o Beddym ani o dalších lidech z dalších článků----

    Jaké změny jsi za poslední čtyři roky, co se tady mrdáme z rohu do rohu, učinil ve svém aparátu, jaké zvukové efekty tyto přinesly, co nového ses dozvěděl, jaké nové zkušenosti či poznatky z oboru hifi jsi nabyl, v čem se změnily tvé zvukové preference či priority za poslední čtyři léta? Jistě jsi, jako každý koníčkář, prošel nějakým vývojem, něco se změnilo, ideálně zlepšilo, půl dekády není nezanedbatelná doba ani na spíše pasivního hobbíka.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    VOZKA: Cywe a vo tom je tu taky celu dobu řeč. Posílá to jak se mu zachce a za převodníkem je to slyšet. A páč tenhle kocept v hiendu nefunguje, žádnej pořádnej hifík nehraje z hárdisku.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MATT: Ajo. A hraje to líbezněji, říkáš? Na víc není chechták/místo/manželka/zájem? Co si slibuješ od zesáku v oblasti zvuku, pokud vůbec něco? Chápu, že mít doma páchnoucí komponenty je po dosažení pětadvacátýho roku frustrující.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam