• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Vymýšlíš si - nic o tom, že ti někdo dá zesík na týden domů jsem nepsal. Už se fakt prober...

      To vlákno jsem přečetl, je tam řada věcí, pod které bych se hned podepsal, např.:
      Rozdíly mezi korektně provedenými zesilovači jsou na akustické straně, co se týče změny v nelineárním zkreslení, nulové. Nelineární zkreslení reproduktoru je zcela zamaskuje. Proto všechny úvahy o koloracích vlivem nelineárního zkreslení slušného zesilovače na jeho napětovém výstupu jsou liché. Ukazují to i výsledky ABX testů s přidaným nelineárním zkreslením do nahrávky.
      A autor? Pavel Macura, mimochodem tenhle Macura: MACHALIK :)

      A když už jsi začal s prdelema, tak tam patří "testování", u něhož každý ví, co hraje.

      TOMATSU: Tak jasně, ono dokazovat, že zesilovač, který byl z hlediska lidského ucha dokonalý, se ještě dále zlepšil, to je fakt marné :). Spíš mě udivuje, že se o to někdo vůbec snaží. Asi problémy s logikou, nebo co...
      TOMATSU
      TOMATSU --- ---
      MACHALIK: Perlyi svinim tady litaj aneb marnej boj s vetrnikem Svancem.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Ano, logika. Tak znovu: můžeš se ho jít zeptat, proč si u minulýho modelu myslel, že už je to finál, když to nakonec finál nebyl, proč už si tehdy nemyslel, že dělá šrot a tím pádem se na to nevysral a nezačal dělat rovnou ten další, současnej kus. Dává to smysl.

      Vždyť jsi psal, že ti to dá na týden domů a nikdo nepozná rozdíl, pročež nedostane 10k USD. Tak dá ti to na týden domů nebo ne? Já ti slibuju, že když mi dáš na týden domů dva kusy, tak ten rozdíl poznám. Nebo jaks to myslel?
      S těma tvýma debilníma přepínačkama už jdi do prdele. Z těch nepoznáš nic.

      Každopádně kdyby tě zajímalo něco jinýho než metodika slepých testů - třeba něco z oboru hifi - tak ve vláknu Šroll se teď rozebírají vlivy různých topologií na zvuk. Pro mě za mě můžeš tam jít a říct, že už od 80. let nic kromě beden na zvuk vliv nemá, jako to tvrdíš tady.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Nejde o to, že by konstruktér vymyslel ještě lepší konstrukci navzdory tomu, že už u té minulé si myslel, že je finální, ale o to, že už ta minulá měla podle jeho slov a měření daleko menší vady, než dokáže ucho identifikovat. Na takové konstrukci se - z hlediska zvuku - prostě nic zlepšit nedá. Logika...

      Takže teď už ten tvůj člověk z internetu dává lidem na týdny domů svůj domácí zesilovač za 100k USD a tu Yamahu nebo co to měl, akorát je oba přebouchá do krabic od bot, aby to bylo jakože slepý? To je to, co říkáš? Už prve jsem ti psal, abys nefabuloval. Nic takového jsem nikdy netvrdil.
      Prostě po světě běhá spousta lidí jako ty, kteří jsou pevně přesvědčeni, že kdykoli máš doma dlouhodobě dva přístroje, tak velmi dobře poznáš rozdíly. S těmito dvěma přístroji (konkrétně zesilovači) a pevnou jistotou, že za odpoledne vydělají 10 k v dolarech, se pak vydají ke Clarkovi, oba zesilovače jdou za plentu, přesně se vyrovnají hlasitosti a dotyčný si může hodiny pouštět nahrávky, které si sám vybral, a mezi oběma přístroji přepínat. A ještě jednou připomínám, že při přímém přepínání jsou poznatelné i rozdíly mezi přístroji, které se při dlouhodobém poslechu odlišit nedají - experimentálně dokázáno.

      Celá ta tvoje obhajoba dlouhodobého poslechu není nic jiného, než tvrzení, že v případě audiotechniky se bias neuplatňuje. Vzhledem k tomu, že opak byl prokázán nespočetněkrát, experimentálně a vědeckými metodami, tak nevím, oč své přesvědčení opíráš. Vlastně vím - o to, že to slyšíš a bias se neuplatňuje. Hezké logické zacyklení... :) Sorry, ale na tohle už nemíním ztrácet čas. Když tak mi zase napiš něco o Visatonech, ať máš poslední slovo a můžeme to ukončit...
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Že tam zase nýmandi pruděj s nějakým měřením. Prostě bych do TP napsal Výkon: dostatečný- jak to dělal Rolls Royce :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: No a co ti mám jako říct? Že je strašný zázrak, že konstruktér vymyslel ještě lepší konstrukci navzdory tomu, že už u té minulé si myslel, že je finální? To by bylo opravdu neslýchané. Ve skutečnosti totiž konstruktéři trvale žijí s pocitem, že to, co dělají, stojí stejně za piču.

      Takže teď už ten tvůj člověk z internetu dává lidem na týdny domů svůj domácí zesilovač za 100k USD a tu Yamahu nebo co to měl, akorát je oba přebouchá do krabic od bot, aby to bylo jakože slepý? To je to, co říkáš? A nikdo to nepozná? Hej, to chcu, pošle mi to poštou na vlastní náklady nebo musím platit poštovný z USA?
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Ptám se tebe, protože ty jsi tu psal: A mimochodem, nový Šroll hraje fantasticky. Až mě sere, že mám ten starý.

      Že poznáš rozdíl mezi dvěma přístroji, které máš doma a na které vidíš, o tom vůbec nepochybuji :). Jenom škoda, že ani po týdnech testování bys ten rozdíl nepoznal jenom ušima. Kdyby se ti to totiž podařilo, měl bys šanci lehce vydělat 10k dolarů - a byl bys první! :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Proč se ptáš mě? Tam máš autora, zeptej se jeho. Pokud ti to za to teda stojí, ptát se na takhle elementární věc.

      Stále ti uniká jedna zásadní věc: smyslem hifi není hledat rozdíly, ale mít doma ten co možná nejlepší aparát pro poslech hudby. K poznání rozdílů potřebuješ mít doma přístroje dva - a buď si jistý, že kdykoli máš doma dlouhodobě dva přístroje, tak velmi dobře poznáš rozdíly (které by tam dle tebe být neměly).
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Čemu nerozumíš na větě: "všechna zkreslení jsou na velmi nízké úrovni hluboko pod slyšitelnou hranicí."? Copak lze ještě zlepšit něco, co se uchu jeví jako dokonalé? :)

      A jen tak mimochodem - bylo experimentálně prokázáno, že rozdíl v nepatrném zkreslení, který byl celkem spolehlivě poznatelný ve slepém testu s přímým přepínáním, nebyl identifikován skupinou hifistů, z nichž každý měl daný přístroj na poslech dlouhodobě doma.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Inu, i starý Šroll nějak zkresloval, jistě i ten nový stále zkresluje. To zesilovače dělají. Ale oba zkreslují pro mé ucho míň než cokoli jiného, co jsem slyšel (neznám však propírané Soulution). A o to jde: mít doma to nejlepší.

      Nakonec jediné, co má opravdu vypovídající hodnotu, je mít dané zařízení dlouhodobě doma a ohmatat si ho ve všech směrech i žánrech. A právě toho se Svancové bojí jako čert kříže.

      Už jsi mimochodem pochopil, že i přístroj s 0,0001 % THD může hrát roli v řetězci, nebo sis to ještě pořád nepřiznal?
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Btw bylo by fajn, kdybys ty své bludy neopíral o něco, co si sám vyfabuluješ (Pány jako Svanc a další, kteří ustrnuli v 80. letech a zvuk zesilovače charakterizují jedním číslem s názvem "zkreslení").
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: "Cílem bylo vyvinout takovou technologii, která potlačí všechna slyšitelná zkreslení a maximálně podpoří pozitivní účinky hudby. Tento cíl se podařilo splnit. ... Graf ukazuje, že i při takto vysokém přetížení na vysoké frekvenci jsou všechna zkreslení na velmi nízké úrovni hluboko pod slyšitelnou hranicí."
      Tohle psal Sroll o tom původním zesilovači. Jak je tedy možné dále zlepšit zesilovač, který - jak z popisu autora vyplývá - je pro lidské ucho dokonalý???
      Nebude to spíš tím, že každý nový prací prášek zaručí prádlo ještě bělejší? A Sroll holt nevyrábí prací prášky, ale zesilovače, víc bych za tím nehledal... :)

      Nakonec jediné, co má opravdu vypovídající hodnotu, je test pouze ušima za kontrolovaných podmínek. Ale právě toho se machalíci bojí jako čert kříže...
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Na Slovanetu se odtajnily nějaké informace o novém prototypu zesilovače Šroll. Koho to zajímá, celé vlákno zde:

      hifi.slovanet.sk :: Zobraziť tému - Šroll
      http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=20279&postdays=0&postorder=asc&start=0

      Proč to sem píšu je, že Luděk Šroll v tomto příspěvku vysvětluje, proč dobrá měření THD a IMD nemusí vůbec nic znamenat pro zvukové vlastnosti zesilovačů, od čehož se odvíjí další debata. Pány jako Svanc a další, kteří ustrnuli v 80. letech a zvuk zesilovače charakterizují jedním číslem s názvem "zkreslení", by toto mohlo zajímat, mohli by se i zapojit a mohli by se i (!) něco dozvědět. Zároveň je to snad poprvé po šesti letech, co Luděk něco píše na internet, nota bene odpovídá na otázky publika. Co vím, hodlá brzy zveřejnit i měření svého nového konce, ale to předjímám.
      Anyway, koho to zajímá, toto vlákno možná bude chvilku žít.

      A mimochodem, nový Šroll hraje fantasticky. Až mě sere, že mám ten starý.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Nepolevuji v dobročinné osvětě bratře. Závislost na akustickém zkreslení velkých korpusů repronábytku může mít pro postiženého fatální následky ;)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Právě se prodalo SCD-1 za 50:

      Sony SCD-1 SACD/CD Player 0027242556591 | eBay
      http://www.ebay.de/itm/321644788050?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

      A jde další:

      Sony SCD-1 SACD/CD Player 0027242556591 | eBay
      http://www.ebay.de/itm/111578054913?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      DOCKINEZ: Možná všichni kupujou ty ATC :))
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      Hm, ted zas revox symbol B Mk I za 29 tyček... koukam, ze se s nabidkama roztrhnul pytel :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      TEDDYBEDDY: Někdy si říkám, že máš asi nejdrsnější humor ze všech lidí, co znám :))) A možná mobil by byl ještě lepší než ty ptačí ATC, ne? :))
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      DOCKINEZ: Dobrá bedna, rozhodně lepší volba než ty skyline. Ale ten kocept z 90´ je za imo tyhle prachy dnes neudržitelnej.
      Třeba tohle http://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reprosoustavy/atc/30183-scm-12/ si s nima dnes vytře zadek v každým ohledu za 1/2 ceny nemluvě o potřebě x násobně silnějšího & stabilnějšího zesu.
      PS. To je zpráva pro milovníky kvalitního zvuku, ne pro sběratele starýho velkýho nábytku- bych předešel nadbytečnýmu flejmu :o)
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      PELDA: co jsem projizel inzeraty a ebay, tak 1200 ojro je spis lepsi cena.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam