• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    DR_RIC: např. můžeš pořídit drahý podhledový koaxialni kefy - http://shop.avcenter.cz/...uktory/30-2-Vestavne-reproduktory/5/2881-Vestavny-reproduktor-KEF-Ci160QL v bedne nebo http://shop.avcenter.cz/...uktory/30-2-Vestavne-reproduktory/5/2913-Vestavny-reproduktor-KEF-Ci160QR samotnej.
    zesík nemusí bejt nic přehnanýho.
    a jinak jestli mas takhle holou mistnost, tak sebelepsi bedny budou limitovany akustickym charakterem ordinace
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    Ahoj! Zdravim profiky. Chci pozadat o radu / tip pro ozvuceni zubni ordinace. Jde o mistnost 15 m2, cca 3m stropy s podhledy, obdelnik. V mistnosti je mala "kuchynska linka", stul a skrinka u zdi. Uprostred je zubni kreslo. Dve okna bez zaclon pouze rolety. Chci kvalitnejsi audio pro poslech podkresove hudby (downtempo, chill, trance, rock - dle vyberu pacienta) nez mi dosud poskytuji repro od PC (Logitech Z5500). Zdroj hudby je PC (mp3, flac, a internetove radio predevsim). Hledam neco maleho nenapadneho. Cenovy rozpocet je max 25000,- (vcetne zesilovace). Dekuji!
    __PEAT
    __PEAT --- ---
    je tu vubec nekdo az takovej hifi uchyl a pouziva pro osobni poslech neco takovyho ? :D
    __PEAT
    __PEAT --- ---
    Mensi spam :)
    Chtel byste nekdo uplne novej Iriver Astell & Kern AK120 II ?
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Iriver Astell & Kern AK120 II / Praha 3 / 22000 CZK ]
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    High End Munich 2015 Special Magazine | Hifi Pig
    http://hifipig.com/high-end-munich-2015-special-magazine/
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    SHADOW__: Dekuju za informace. Ano, kdybych se koukal po lepsich bednach tak koukam i na tyhle Perly. Take bych koukal asi i po nejakych bednach od Dynaudia, ty maji take zajimavy zvuk a jeste se me libi rada Silver od Monitor Audia.
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    SHADOW__: Děkuju, ještě bych rád prosil o zesilovač kterým to krmíš. Je pravdou, že tohle jsou sloupy v jiné cenové kategorii, ale mám radost, že to "hraje" :-) Bonbonus jsi někdy slyšel?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Mě zase nepřekvapuje tenhle tvůj komentář k názoru profesionála. Ve tvém světě, kde jeden zesilovač skřípe jak pila a druhý je požitkem pro ucho, ale naslepo, jenom podle zvuku, se to nepozná, je zřejmě možné úplně všechno.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nicméně mě nepřekvapuje, že ve Svancově světě ani rozehrávání reproduktorů neexistuje :)
    MATT
    MATT --- ---
    DEIKSAC: vypada to tak..

    schema zde: http://snag.gy/nLo1X.jpg
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MATT: no tipnu si, že je zapojenj jen jako proměnnej rezistor v serii s tim vejškáčem a tudíž když ho vyřadíš, tak bude vejškáč hrát víc a případně ten poťák budeš muset nahradit pevnym odporem, nicméně to můžeš odladit - vyveď si kablíky ven z bedny, dej na ně krokodýlky a zkoušej odpory. jako výchozí použij naměřenou hodnotu z druhý bedny
    MATT
    MATT --- ---
    jak jsem tady řešil nehrající vejškáč v Infinity Qb, tak to byl poťák v bedně. a chci se zeptat, myslíte, že jeho "nulová" hodnota je v prostředku nebo na kraji? když ho vyřadim, bude mi vejškáč vejskat víc, nebo bude v rovnovaze s ostatnímí měniči?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    KOUMAK: Tak je všeobecně známo, že černá barva pohlcuje zvuk. Proto taky Paiste začalo prodávat černé činely, aby to tolik netrhalo uši a mohl člověk hrát i v paneláku.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DEIKSAC: a ještě častěji prostou nevědomostí :)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    KOUMAK: protichůdnost názorů bývá často způsobena popíráním skutečnosti :-)
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    Je vidět, že na zahořování reprosoustav jsou stále protichůdné názory. Byly již v roce 1995, kdy jsem kupoval svoje Canton Karat 920DC a jsou i teď když jsem si k PC koupil Wharfedale Diamond 220 v bílé barvě (to uvádím pro pobavení hifistů, mně osobně je jedno jakou má bedna barvu, řeším jak hraje, ale ženě to není jedno a mohu-li jí udělat radost, tak tak činím :-) ostatně možná se rozhoří diskuze o tom, která barva a který lak vydává lepší "zvuk" :-)

    Ale zpět k poslechu, vlastní tady někdy Xavian Bonbonus nebo jiné Xaviany z nižších řad? Vlastní tady někdo novodobé Canotony také z řad pod 15k? Jak Vám hrajou, na čem hrajete, co na tom hrajete za muziku?
    SVANC
    SVANC --- ---
    Kdysi jsem se s otázkou zahořování reproduktorů obrátil na člověka, který se jejich vývojem zabývá profesionálně, viz odpověď níže. Pro ty, kdo nevládnou němčinou, krátké shrnutí - efekt je nanejvýš měřitelný, nikoli slyšitelný a i to platí pouze pro basáky, u ostatních repráků to nehraje roli...

    Das „Einbrennen“ der Lautsprecher ist im Grunde ein endgültiger Zustand der verschiedenen Lautsprecherbauteile. Man könnte es auch als „Einspielen“, „Einpumpen“ oder „Weichmachen“ bezeichnen. Die Sicke wird dabei etwas weicher, die Zentrierspinne ein bisschen mehr gedehnt usw.

    Diese Tatsache betrifft aber nur Tieftonlautsprecher mit großen Membranflächen, da bei kleinen Lautsprechern (z.B. Hochtönern) die Größenordnungen zu gering sind, um Veränderungen festzustellen. Messtechnisch lässt sich dies bei Tieftonlautsprechern durch eine tiefere Resonanzfrequenz feststellen. Da sich aber das gesamte System ändert (nicht nur ein Faktor), ist das Endergebnis sehr ähnlich zum Ausgangszustand.

    Daher ist das Einspielen der Lautsprecher allenfalls messbar, aber nicht hörbar.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    DELLAMORTE: nojo, ale proc, kdyz to mas za tejden poslechu vyreseny? solidni bednmy si nekupujes jenom na jedny prazdniny
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    MACHALIK: No a pustíš tam nějaký tekno, obden uděláš fesťák a máš zaplacenej nájem :D
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DELLAMORTE: Takže ten hangár není plnej reprosoustav, ale surových reproduktorů. Tyto mají před sebou výhybky, asi nějaké zjednodušené. O vytápění prostory se stará tisícovka osmikanálových receiverů, které to nonstop hulí do těch repráků.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam