• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      DEIKSAC: Už jsem začal doufat :) Nezbejvá, než aby sis doplnil vzdělání & došetřil na pořádný hifi. Počkáme na tebe ;)
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      TEDDYBEDDY: nic jsi nepochopil
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      DEIKSAC: Dobrá, ale ujasnili jsem si na tomto extrému jednou provždy, že velikost membrány měniče přímo nesouvisí se schopností reprodukovat nejnižší kmitočty. Potažmo že kvalitní 7" kmitačka je pro plnohodnotnou reprodukci nejnižších basů v obejváku do 40m2 bohatě dostačující. Viz. případ Titanů dtto.
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      MACHALIK: podivej, v dany problemovy mistnosti uderis do bubnu a ten zvuk bude doznivat skoro vterinu, ted mi povez, jak to vyresis vymenou zesilovace?
      TEDDYBEDDY: v tvý teorii je problém, že porovnáváš neporovnatelný, tvoje sluchátka jsou bežný poslechový hlasitosti v danym pásmu schopný dosahovat na vzdálenost několika centimetrů a do urcityho objemu vzduchu (usniho kanalku), poslouchej je z půl metru v otevřenym prostoru a budeš rád, když se smysluplně dobeeš 200 Hz. Ale proč to vysvětlovat, když ty si vymyslíš nějakou jinou kravinu
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Klid amigo. Zeptej se kámoše Šrolla ( hrálo mu to moc hezky mmch.) esi ty jeho Revely F 208 se 7" vůframa považuje za plnohodnotný bedny. Ti to osvětlí třeba ;)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Takovej pozor jako ty si daval uz jen jistej Zdeny ze Slovnaftu :)
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: A pudu ti eště víc naproti Jirko. Juknul jsem na test nejnovějších- tvých oblíbených Quadral Titan VIII, kerý reálně nastupujou na úctyhodnejch cca 30Hz ( stejně jako moje Totem Mani 2).

      Naproti tomu sluchátka AKG 701 to vodvalujou už cca vod 10Hz s reálně 10x menšími měniči než Titany.
      Tak kde je cywe zakopanej pes v tý tvý teóriji? :o)

      Mmch prej: " Protože vůbec jen zkoušet poslouchat Quadral Titan VIII v menší, než 40 metrové místnosti s alespoň slušnou akustickou je tak trochu šílenství. Asi jako chtít zavřít stadionový rockový koncert do sídlištní garsonky." ( D. Březina/ Hifi Voice)
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Dělám tady charitu v podstatě. A " kvalita zdvihu" jaxis po letech interpretoval mou neúnavnou snahu nenásilně tě dovést k základnímu paramentru jako je " Q "neboli činitel jakosti reproduktoru mě naplňuje mírným optimismem. To je podstata věci, řešení, které pro tebe už dávno vymysleli soudruzi Thiele & Small. A v jejich magické formulaci toho parametru najdeš odpověď na všechny své otázky. Prostě učit se, učit se, učit se, říkal Vladimír Iljič ;)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      DEIKSAC: To si doložíš poslechem: pořídíš si k hučícím bednám lepší zesilovač a ony přestanou hučet. Samo se nebavíme o módech místnosti, který sem motá Beddy, ale to je snad jasný. Podstatný je, že mnoho lidí zaměňuje příčinu a důsledek, a protože se nedokážou zorientovat, nakonec skončí u nějakejch zázraků velkejch jako škopky od piva, který konečně jejich lampa nějak uřídí a spolu s módy cimry to vytvoří iluzi impozantního basu, vskutečnosti však hovno.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      TEDDYBEDDY: Hele, já myslím, že my dva už jsme si tímhle prošli tolikrát, že netřeba si to kolečko dávat nanovo. Jak už jsem kdysi napsal: dáváš si strašně, ale strašně záležet, abys vůbec ničemu nerozuměl, a proto se odvoláváš na TSP a následně používáš slova jako "kvalita zdvihu" aj. Já bych v našich debatách s dovolením zůstal u kvality zdvihu směrem k těm brunetám/blondýnám a do akustiky bych to netahal. To tvoje pojednání o tlacích a sluchátkách je živoucím důkazem, sorry :)
      DELLAMORTE
      DELLAMORTE --- ---
      TEDDYBEDDY: Já si stím hlavu nelámu, mě jsou tvoje řeči někde, jen mě to baví :)
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      TEDDYBEDDY: okej vzdávám se, máš recht
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      DELLAMORTE: hraje ti to dobře, nalam si s tím hlavu ;)
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      DEIKSAC: Budou hrát furt stejně a já to bud furt stejně slyšet. Co ty budeš dělat s tím tlakem, když 2m za sebou máš zeď, kerá ti xx% energie odrazí a ta se srazí spolu s odrazy od stropu/ podlahy ve nekontrolovatelnej bugr?
      DELLAMORTE
      DELLAMORTE --- ---
      Mě tady ten klub fakt baví. :o)
      Člověk napíše, že mu to hraje výborně a dostane se mu odpovědi, že to není možné ideálně bez stadionu a levitujících beden!
      No zatím jsem byl přesvědčenej, že nejhorší co jsem četl bylo na hifinazory.cz, tak už to neplatí :o)
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      tvoje snaha zní hezky ale analogie ti nikdy nešly. abychom se bavili na aspoň stejnym základě, uvažujme situaci, že chci tři metry od měniče akustickej tlak 90 dB řekněme od 50 Hz nahoru. co budou dělat ty tvoje hypotetický sluchátka?
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      DEIKSAC: Jak jinak ti signifikantně přiblížit základní vztah mezi velikostí membrány a schopností vyzařovat nízké kmitočty? Ani Machalíkovi to nejde po letech vysvětlit. Musí to bejt ňákej mentální blok nebo co? :o)
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      TEDDYBEDDY: ty přijdeš nejdřív s místnostma, abys finální argument postavil na sluchátkách? svatá prostoto
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      DEIKSAC: Zvláštní, velmi zvláštní. Budeš se donekonečna plácat v podružnostech, kerý nejlíp vyhovují tvýmu světonázoru, že kvalita reprodukce odvisí od toho, jak udělat co největší bugr s co největšíma plácačkama? :o)

      Prozradím ti tedy tajemství hlubší než hlubina sama: Pro ultimativně čistý vyzáření 20Hz akustickýho tlaku 120dB nepotřebuješ rozpohybovat víc než 1cm3 vzduchu. A na to ti bohatě stačí jakýkoli dobrý sluchátka.


      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      TEDDYBEDDY: sluchátka vs repráky jsou poněkud jinej příběh, mimo jiný z hlediska objemu vzduchu, kterej ta která věc musí uvádět do pohybu
      T/S parametry zněj na první pohled strašně učeně, jenže to jsou primárně statický údaje.
      Možná mrkni sem - http://www.klippel.de/know-how/measurements/mechanical-vibration/voice-coil-displacement.html
      (btw. techniku od Klipopelů nebo jejich analýzy využívaj všichni výrobci repráků, který cílej trochu vejš, než je tvm nebo čínský repráky do kapesních rádií)
      pro danou hlasitost prostě potřebuješ rozpohybovat danej objem vzduchu, to znamená plocha membrány krát výchylka, když máš malou mebránu, tak se musí víc hejbat, ale už není primitivní a laciný vyvinout/vyrábět repráky, který se chovaj lineárně i při velkejch výchylkách. Seriozní výrobci např uvedou xmax jakožto maximální výchylku, ale taky xvar, která značí polohu, kdy se parametry repráku změnily o 10% proti nominálu.podle kvality výrobku může bejt větší než xmax ale klidně i poloviční
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      DEIKSAC: Objemy vzduchu? Jaká je souvstažnost mezi nějakejma objemama a schopností lineárně vyzařovat nízké kmitočty ??? Fskutečnosti jakákoli referenční sluchátka fungující +/- od 40Hz popírají tvůj nesmyslný argument. Neexistuje nic lineárnějšího než právě todlenc.

      Nemyslím to zle, už jsem to psal i Machalíkovi. dodělej si prosímtě nějaku eltech. průmku s předmětem akustika inclusive. Chápu, že se snažíš nějak logicky dovozovat cos pochytal jako hobík, ale....


      Tady máš něco lidovýho pro začátek, činitel jakosti je klíč.
      Význam TS parametrů (Stránka 1) - Teorie & praxe, download - Audioweb.cz
      http://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=15624
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam