• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Pro představu. Když vystrčíš ruku z vokýnka auta, cejtíš nějakej odpor vzduchu a jaxe při vyšší rychlosti zvyšuje. No a když zkusíš vystrčit v kilu lopatu nejspíš ti vykloubí rameno. Jen aby bylo jasno s jakejma silama pracuješ a jak je každej cm2 plochy navíc záhul na systém. Doteklo?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: je zanedbatelný proti zkreslení daný deformací a horší dynamice velký membrány
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Uz dost. Obhaj vlastni tvrzeni a tyhle reci si schov do hospody. Jaktoze nevis, se ze vzrustajici vychylkou roste zkresleni?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Je to tak. Do pičy, proč si nesjednáš aspoň nějaký kondice základů elektroakustiky po těch letech? Proč se pak divíš, že s tebou dovozce Loganů nechce tohle diskutovat?

    Hádám, že dybych ti pučil tu byskytaru, řekneš mi, že málo basuje :) Dej se dohromady chlape!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Cim mensi reprak, tim mensi zkresleni. Taktez cim nizsi hmotnost, tim lepe. Idealni basovy menic ma nulovou plochu i hmotnost a je osazen v bezrozmerne ozvucnici. Fazove zavesena difuzita bez difrakci zarucena.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: HLAVNĚ nezapomeň. VELKEJ BASÁK s menším zkreslením CO NEJBÍŽ K PODLAZE a VELKÝ BEDNY DO co NEJMENŠÍ MÍSTNOSTI a co NEJBLÍŽ KE STĚNÁM. Bigbítový dunění zaručeno, kandidatura na nobelovku za kolektiv nyx diy indženýrů taky :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Barte, je to šílenec!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Srat na to, NICEMU NEROZUMI. Srat na to.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DEIKSAC: Cóóóže velká bedna snižuje, cože je mimo pásmo? BW léta vypičuje vejškáš mimo ozvučnici, Jiný zas profilujou bednu aby měl vejškáč kolem sebe co nejmíň plochy. Co ti říká pojem " fázový posun"? Ta vlna tam lítá mezi podlahou stropem jak pinpongovej míček, přičemž nekontrolovatelně deformuje přímej užitečnej signál. Proto i v Machalíkovejch oblíbenejch Titanech, aj. dizajnujou basák v šasí co nejvejš to de. Jiný zas aspoň zkosej ozvučnici nahoru aby tenhle nešvar aspoň trochu eliminovali. Další viz. dtto
    Fetuješ bo co?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TEDDYBEDDY: kdyz ty porad jedes extremy, velka bedna rovna se v tvym svete vohulena na max, s takovou samozrejme budes vzdy potvrzovat jen vlastni pravdu
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TEDDYBEDDY: wrong on so many levels again, operuješ irelevantníma faktorama jako obvykle,
    difrakce te zajima na strednich a vyssich frekvencich, pricemz prave velka bedna snizuje difrakcni pasmo do sfer, kdy je min rusivy,
    odraz basu o podlahu tak od 300 Hz vejs, ale to u velkyho repraku je mimo pasmo, nemluve o tom, ze lidskej sluch primarne vnima jako rusivy odrazy v horizontalni rovine, zatimco ty vertikalni (prichazej do obou usi ve stejnej cas a se stejnou fazi) vyfiltruje.
    zkresleni danÿ tezsi hmotou membrany - prosim o nejaky relevantni podklady pro tohle tvrzeni, jinak jsou to jen pocity
    TEDDYBEDDY: tak proc to proboha pises jako jeden z argumentu?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Nikoli schází ti tam ty "basy". Noch einmal bitte.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tak znova:

    "Dále- velká ozvučnice ( pro velký škopky)= ŠPATNĚ, ptže nepoměrně větší difrakce už na ozvučnici v poměru k monitoru."

    Pojd. Rozhovor se. Basy, objem a difrakce v jedne vete. Chveju se.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Kua Jirko, kde sem dopičy psal " difrakce na basech" ??? Máš jinej nyx nebo co vlastně čteš ???
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nechces spis vysvetlit tu difrakci na basech nez tuhle psychologii?

    Jak se ti podarilo delat deset, dvacet let nejakej konicek a pritom neporozumet vubec nicemu? To je uctyhodny!
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Notywe z těch perel cos vygeneroval tuhle hlavně tuhle pošli na FEL:
    " Při stejné hlasitosti má větší basák se stejnou membránou a stejným poměrem motor :průměr VŽDY menší zkreslení než malý basák, protože má menší výchylku (řádově)" To je korán indženýrů z lowendu, kerýmu chceš věřit? Svatá prostato!

    omg toho je jasně vidět, že vůbec nejseš schopen pochopit a správně interpretovat ani základní teorie z oboru. Přestože ti x krát opakuju Q, Q, Q, Q,....



    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Ok. Zůstaňme u toho, že do malý cimry patří velká bedna s velkejma basákama. Tady vždy najdeš aspoň dva stejně zpovykaný fandy/ teoretiky z lowendu nadšený pro tvý teorie. Budete zaplňovat cimru basovmi pulsy velkejch amplitud a bude vám dobře.

    Nechápu, proč se vůbec pouštíš do diskuze aby sis to nějak teoreticky ospravedlnil nebo obhajoval. Notabene, když musíš pracně na internetech dohledávat term, tech. kerý se v branži běžně používaj jako SAMOZNAKY. A pochopitelně najdeš jinej, part z jiný agendy.
    Já řeknu piča a ty s k tomu dohledáš popis pohlavního orgánu. Prostě mimoň / bez urážky :)

    Jen tím upozorňuješ na skutečnost, že nemáš do problematiky patřičný vhled a nechápeš širší souvislosti. Čili platí, co jsem ti napsal zpočátku- Doplň si vzdělání- udělej to sám pro sebe.

    Mmch. dobře se podívej, koho máš v partě. Obvykle nýmandy z lowendu, bez jakýkoli vlastní zkušenosti s kvalitním hifi. Je toto tvůj cíl- udělat dojem na nýmandy bo co?

    Za mě finally: Nikdo si proboha nedávejte velký bedny do malý cimry. Větší pičovinu z hlediska čistoty reprodukce tzn. hifi nemůžete udělat. Ledaže se menujete Machalík a honíte tlaky abyste do řepy nabušili co nejvíc decibelů.



    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    MACHALIK: sfazovat dvoupasmo nemusi bejt nutne konstrukcne jednodussi, porad tam mas prechod v nejvic slysitelnym pasmu vetsinou okolo 1-3ķhz
    v tomhle maj tripasma navrch, ze kazdej reproduktor dela co ma v v jeho krasne linearni vyseci .. a stred ti pokreje cely kriticky paamo.. ne ze se kompromisne snazi rozpulit jako menic u budky co hraje zaroven tech "20hz" a zaroven 2khz.. to bez zkresleni dole nebo nahore(vetsinou oboji) dava malokerej
    FATTY
    FATTY --- ---
    Ja se taky divim, proc na nej vubec reagujete.. Vzdyt to nema vubec cenu.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Jestli si Machalík užene neurózu, tak akorát s tebe.
    Říkám si, jestli tohle není nějaký psychologický experiment na Nyxu. Nasadit na každý vlákno bota a pak sledovat jak na něj budou ostatní reagovat.
    Já bych doporučoval ignorovat. Nemá to smysl stejně jako aproximace difuzních charakteristik zapříčiněná vlivem fíkusu v pravém rohu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam