• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      TOMATSU
      TOMATSU --- ---
      INSOMNIA: Mě se osvedcil tento : http://www.prodance.cz/tsk1079.html - optika na 24/192 by ani nesla.

      Oproti S/PDIFu pouziva optika 2x prevod navic + prijimacy/vysilaci diody nejsou casto moc kvalitni + plastova tycinka v kabelu buh vi jake kvality ( neni to sklo ) atd ... rozdil je slyset. Je tomu venova i vlakno mam dojem na Slovanetu.

      Jinak jsem mel posledni 2-3 tydny moznost si poslechnout DAC + PRE od SPaudia ( neco u me uz zustalo :)) Mel jsem asi 6 paru ruznych RCA kabelu a rozdily tam teda slyset byly. U neceho bych si na slep-test netroufl, ale u neceho bych na 100% rozdil poznal. A zdaleka nebyl nejlepsi ten nejdrazsi. ( jakej, si necham pro sebe )

      V tu chvili jsem mel i na test 4 pre-ampy - Thule audio, Audia flight, Spaudi a Burson audio a at je to podle Svance nemozne, kazdy hral jinak.
      INSOMNIA
      INSOMNIA --- ---
      Je tedy jedno jakej koax koupim nebo ne? :)

      Zrovna resim propojeni prehravace (flac 24/192) a zesilovace Marantz PM6005. optiku bych rad vyuzil na na propojeni s TV a koax na propojeni s prehravacem.
      DELLAMORTE
      DELLAMORTE --- ---
      SVANC: No jasně, ale mě vždycky víc zajímala hudba a až potom teorie kolem. Taky mě to překvapilo no.
      SVANC
      SVANC --- ---
      DELLAMORTE: Teď by to chtělo ještě nějaké racionální vysvětlení :). Jediné, které mě napadá, že za jedním ze vstupů je elektronika s odlišně nastavenou frekvenční charakteristikou. Základ by samozřejmě byl to změřit.
      Nicméně podstata toho, o čem se přu s Machalíkem, je v něčem jiném - pokud je ten rozdíl jasně slyšitelný, nepochybně bys jej poznal i v případě, že bys na kabel neviděl. Vlivem slepého testu by jistě nezmizel, jak tomu je údajně u zesilovačů :).
      DELLAMORTE
      DELLAMORTE --- ---
      DELLAMORTE: 1500,- €
      DELLAMORTE
      DELLAMORTE --- ---
      SVANC: Tak s jednou věcí nesouhlasím, hrál jsem si doma s koaxem a optikou oboje v řádu 100,- a rozdíl tam byl. Nevím čím to bylo, ale s koaxem byly naprosto na houby basy zatímco, překvapivě, s optikou to bylo jasnější. Všimla si toho i žena a ta rozhodně nevěděla čím je to propojený, takže by se to dalo považovat za slepý test. Navíc poprvé jsem strčil koax do blbýho konektoru, naslepo, takže to hrálo přes optiku a já byl u vytržení jak je ten kabel super... A to na receiveru za cca 1500, takže žádný hifi.
      A to si o sobě nemyslím, že bych si něco nalhával, protože ten koax vypadal mnohem audiophilověji :D
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Nikam jsme se neposunuli proto, že jsi nikdy věcně nereagoval na záplavu argumentů ke zjevné skutečnosti, že neslepý test má nulovou vypovídací hodnotu (a nikde jinde než ve světě hi-endu neexistují lidé, kteří by jeho validitu hájili), ani na jednoznačné důkazy o tom, že slepý přepínací test je citlivější než dlouhodobý poslech bez možnosti přímého přepnutí. Místo toho vždy odvádíš řeč ke mě nebo předkládáš zjevně absurdní myšlenkové konstrukce. Ale máš pravdu, že ta debata nemá smysl, už jen proto, že ty validitu slepých testů prostě nikdy uznat nemůžeš - rázem by se totiž rozsypal celý ten vybájený svět, ve kterém slyšíš rozdíl mezi výpalkou a originálem, mezi koaxiálem a optikou, kde jeden zesilovač hučí a druhý zas zkresluje jako pila, ale za plentou se to nepozná :D.
      AXTHEB
      AXTHEB --- ---
      Nebo už si ustoupil od teze že je slyšet rozdíl mezi lisovaným a vypáleným CD?
      AXTHEB
      AXTHEB --- ---
      MACHALIK: Zatímco ty pořád tvrdíš, že slyšíš rozdíl někde, kde se dá snadno dokázat, že tam slyšitelný rozdíl není.
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      Nektery veci nerozlousknete. Pripomina mi to nedavnou debatu se znamym - zarputilym milovnikem steaku. Ten kokot si nenechal vysvetlit, ze je to cely bublina bez nejaky extra pridany hodnoty, furt mlel floskule nauceny z rozhovoru s pohlreichama atd., vlastni nazor nula. A samo to kazdou treti vetu prokladal "argumentem" o cene vychozi suroviny.

      Zbytecna debata. On proste bude verit, ze zere to nejlepsi, a ani na vterinu nezauvazuje nad tim, ze jen skáče na špek restauraterum, pro ktery je pochopitelne ekonomicky mnohem vyhodnejsi mrskat stejky jak fordky model T nez pripravovat jakostni žrádla typu kohout na víně.

      Nema cenu resit...
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Taky bych te odkazal na neco do historie, tusim tak rok 2010, od kdy jsme se pak uz nikam neposunuli, ale nechce se mi to hledat. Beru to tedy tak, ze stale i po letech preferujes takovou testovaci metodiku, ktera dava identicke a predem zname vysledky, a sam pro sebe nepouzivas zadnou metodiku, neb te predmety testu jako takove beztak nezajimaji. Ja se taky nezmenil, tak muzeme dat checkpoint zase za rok :)
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Machalíkova typická pseudoargumentace v celé své kráse - hele, já vím, že by sis rád povídal o mě, ale možná bys měl konečně pochopit, že validita argumentace je dána její kvalitou, nikoli osobou, která dané argumenty předkládá. A je docela humorné nazývat "myšlenkovým cvičením" ten zoufalý konstrukt, kterým jsi se snažil dokázat zjevný nesmysl, totiž že slepý je i neslepý test - opravdu mě udivuje, že tenhle živý důkaz své argumentační impotence na téma slepé testy stále připomínáš :D.
      Jinak díky za spoustu otázek, ale naposledy, když jsme tu spolu diskutovali, tak jsi můj poslední post SVANC raději ponechal bez reakce. Takže až budeš mít nějaké přijatelné vysvětlení pro to, co v něm popisuji, tak se klidně ozvi :).
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Ano, už je to tady, selekce těch autorit, které potvrzují tvoje teze, a odmítání byť i jen myšlenkových cvičení, protože by tě mohly zavést tam, kam nechceš. Kolik slepáků jsi od té doby udělal, kolik přístrojů doma vyzkoušel, jak dalece aktivní seš na poli, o kterým chceš diskutovat?
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: To víš, pro mě mají např. závěry testu provedeného korektní metodikou a uznávaným odborníkem větší váhu než tvrzení Machalíka, který prohlásí, že je to nesmysl, protože proto. Dost se i divím, že zmiňuješ svoji snahu "hledat skutečnou definici sleposti slepého testu", což byl podivný myšlenkový experiment, ze kterého jsi se snažil dovodit, že slepý test je vlastně i takový, kdy víš, co hraje - taková analogie Zénonova paradoxu, dokazujícího, že Achillés želvu nikdy nedoběhne :D.
      Jak vidíš, tak sem nepřispívám, dávno už jsem pochopil, že diskutovat s někým, kdo stále stojí na svém, byť by předtím tvrdil kravinu sebevětší, nemá smysl - třeba tvá hláška o superpozici byla boží, pamatuješ? :D
      Právě v tomhle kontextu mě velmi pobavila tvá úporná snaha vymáčknout z Teddyho přiznání, že se mýlil. Víc za tím nehledej... :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Na tebe často vzpomínám v souvislosti s identitou známou jako Bartoli z jiného fóra. Též zaslepený příznivec slepých testů, který nikdy žádný neprovedl, což jen zvyšuje jeho zápal pro ně. Tys, co si vzpomínám, žádné racionální argumenty neměl, neustále ses oháněl nějakými autoritami, dál někým, kdo nabízí peníze za participaci v testu u něj doma, pak jsi odmítl myšlenkový experiment, který měl za cíl hledat skutečnou definici sleposti slepého testu, a do toho samozřejmě totální nezkušenost s hifi. Za sebe musím říct, že to bylo podobné jako s Beddym, včetně posledního bodu. Beddy nechápe reproduktorové soustavy a akustiku, tys zamrznul na přesvědčení, že od 80. let minulého století už nic nového či slyšitelně lepšího než tehdejší komerce nevzniklo. Těžký s váma.
      SVANC
      SVANC --- ---
      Což samozřejmě nic nemění na tom, že v této konkrétní debatě je za hlupáka Teddy :).
      SVANC
      SVANC --- ---
      Královsky se bavím a opravdu se mi líbí slova o mantrách od někoho, kdo na záplavu racionálních a validních argumentů vždy nakonec reagoval jen mantrou "je to slyšet, ovšem nikoli ve slepém testu" :D.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Ja to asi chapu. Znam Beddyho z jinejch klubu a je treba rict, ze je to svym zpusobem silne duchovne zamerenej clovek, tihnouci, co jsem si vsiml, k vychodnim teologiim, zenu, buddhismu aj. Neni proto divu, ze je mu tak prirozeny tohleto opakovani vet ci prostych tvrzeni, jsou to vlastne mantry a ty, jak vime, po case vedou k vysoce silnemu pocitu subjektivni jistoty. Oooom, nejdeto nejdeto nejdeto, oooooomm... Kdyz jste zvykli, ze vam neco podobnyho vali v hlave trvale, pokud jste se navykli timhle zpusobem uklidnovat, tak pak zapomenete, jak komunikovat s ostatnimi. Novopecene maminky taky po chvili uz jenom sislaji. Na kazdeho.
      Smutna pravda je, ze v tech nasich hlavach jsme vsichni sami a neni nam v tomto smeru pomoci. Beddymu to holt slape takhle, leckde jinde by to bylo v poradku, jen my tady to neocenili. Vlastne je to moje chyba, jsem malo citlivy. Promin, Beddy, melo mi to dojit driv.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Super! :)
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      DELLAMORTE: sice furt nevim, čim to hodlá zdůvodnit, ale celý je to geniální: on vykopíruje vztah mezi činitelema jakosti z wikipedie, dělá tu nad tim ramena a nakonec to shrne tak, že hodnota statickýho parametru na rezonanční frekvenci může za naše posraný životy. génius. na vysoký škola by odpověď páč prostě Q vešla do ročenek a psoatvili by mu za to pomník
      DELLAMORTE
      DELLAMORTE --- ---
      DEIKSAC: Prostě protože Q!
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam