• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      VOZKA: Coz muzes. Nakonec koupis takovy prehravac, ktery nic nerozlisi. Taky muzes zakryt bedny dekou tak tlustou, ze opet nic nerozlisi. Absence rozdilu jako CIL. Jde o to dosahnout CILE. Neni-li dosazeno cile, je potreba prizpusobit sestavu. Modifikujme aparat/testovaci metodiku tak dlouho, dokud nebude naplnena idea, ze prestanou existovat rozdily mezi cimkoli. Dostatecne rozmlacena polnacka tez zajisti, aby Fabia i F1 jely stejne: co hur, dokaze poradi i obratit.
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      Jsem sám komu přijde že slyšet rozdíl mezi pálenkou a originálem by byl důvod k okamžitému prodeji CD přehrávače a výměnou za něco méně retardovaného?
      HONCKA
      HONCKA --- ---
      MACHALIK: takze rikas, ze data vypalena na cd budou mit jiny SHA nez zdrojovy data
      SVANC
      SVANC --- ---
      MATT: To ne, to o testování posluchače je blábol zase z jiné škatulky. Cílem téhle nesmyslné konstrukce s krabicemi A a B je postupným přidáváním konkrétních atributů dojít k tomu, že vůbec nevadí, když víš, co hraje, takže vlastně i neslepý test má stejnou validitu jako slepý. A to je samozřejmě naprostá kravina :). A Machalík se mě snažil přesvědčit, že pokud neumím přesně určit okamžik, kdy slepý test přestává být slepým, tak že vlastně nevím, co slepý test je :D. Jak jsem psal níže, ta myšlenková konstrukce přesně odpovídá té analogii s vínem - ve kterém okamžiku už víno v lahvi není vínem?
      MATT
      MATT --- ---
      SVANC: Nojo, tam se vlastne dojde k tomu, ze slepy test je testovani posluchace, nikoli komponentu. Coz je vlastne taky pravda ;)
      SVANC
      SVANC --- ---
      MATT: Normálně ano, ale ten Machalíkův myšlenkový konstrukt předpokládá, že víš, která krabice hraje.
      MATT
      MATT --- ---
      SVANC: videt na ne muzes, ale nesmis vedet, kterej hraje, ne?
      MATT
      MATT --- ---
      MACHALIK: ale pokud je rozdil slyset, tak pridanim dalsi distorze onenen rozdil mezi jednim a druhym signalem nemizí.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Btw tenhle myšlenkový konstrukt, že písmena A a B při slepém testu nevadí, pak tedy asi nevadí ani různé barvy krabic atd., až nakonec dojdeme k tomu, že i test, kdy na zesíky vidíme, je vlastně slepý, je fakt úchvatný. Měl bych jednu analogii:
      Když z lahve vína odebereme jednu kapku vína a nahradíme ji vodou, přestane snad být obsah v lahvi vínem? Jistě ne. Proto vlastně můžeme postupně odebrat veškeré víno, nahradit ho vodou a stále budeme mít plnou láhev vína :D.
      Musíš být z nedostatků rozumných argumentů proti slepým testům dost zoufalý, když se snažíš debatovat tímhle způsobem :).
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Slepý test je z definice slepý proto, že nevíš, co hraje. Jediné, co vidíš, je přepínač s označením ABX.

      A pokud jde o argumentaci třetími stranami, tak rozumný člověk staví na poznatcích odborníků, zvláště jde-li o poznatky mnohokrát potvrzené. Jak označit člověka, který tato prokázaná fakta označí za nesmysly, není schopen napsat proč, ale přesto úporně tvrdí, že pravdu má on, ponechávám na jiných - rád bych se vyhnul osobnímu napadání :).
      Fakt ti nevadí, že v rámci problematiky slepých testů popíráš jednoznačně potvrzený stav vědeckého poznání?
      AXTHEB
      AXTHEB --- ---
      MACHALIK: u pořádného slepého testu bys ani neměl vědět, jestli hraje zesilovač napravo nebo nalevo (abys eliminoval confirmation bias)
      AXTHEB
      AXTHEB --- ---
      MACHALIK: hele, na cd je posloupnost nul a jedniček. Ty se načtou vždycky stejně, jinak by nefungovaly programy na vypalovanejch plackách. Ty se pak uloží do ramky (v obou případech identická posloupnost bajtů) a odtud je přehraje už přehrávač. Kde ti vznikne ten slyšitelnej rozdíl?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Mi furt dluzis odpoved, jestli dva zesilovace v dvou zeleznych krabicich popsanych A a B, jsou nebo nejsou slepy test. Tam, nebo v podobne fazi jsi vycouval a zacal tadytu mantru o autorite jinych oboru a obecne mekkou argumentaci tretimi stranami (kodeky atd.). Pres to se nedostaneme!
      SVANC
      SVANC --- ---
      :D

      SVANC
      SVANC --- ---
      Díky za pěknou ukázku toho, čemu ty říkáš argumentace. Kam se poděl ten Machalík, který tu před pár dny od Teddybeddyho usilovně vyžadoval jasné odpovědi na jasné otázky? Btw jak se cítíš v jeho roli z minulých dnů, kdy odpověď na jednoduchou otázku nejsi schopen dát a tak stále dokola vymýšlíš nesmyslné plky jako třeba o testování za jízdy v autě nebo o povinnosti používat různé nahrávky?

      Kouzelný je třeba výrok: lidský úsudek nemusí být ovlivněn očekáváním, resp. že tato očekávání nemusí a nemají vliv na výsledek neslepého testu. Zkus tenhle názor říci kdekoli jinde, než mezi stejně smýšlejícími hifisty... :D

      Proč by slepé testy, které spolehlivě a s opakovatelnými výsledky fungují např. u kodeků či reprobeden, neměly fungovat u jiných částí řetězce?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: PS: Neustále se odkazuješ na nějaké práce třetích stran, zkušenosti třetích stran, tvrzení třetích stran, zkráceně autoritativní texty. Sám nemáš žádnou zkušenost, pohybuješ se v oblasti víry a chceš po mně, abych na tuto loď nastoupil s tebou. Nenastoupím :) Beddy by se možná přidal, ten má citace a názory cizích lidí rád.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Já se ti snažil vysvětlit, že lidský úsudek nemusí být ovlivněn očekáváním, resp. že tato očekávání nemusí a nemají vliv na výsledek neslepého testu, ale tys vycouval a opakovaně si mlel dál svoji. Asi si tím nemusíme procházet znovu, ne? Zkrátka se neshodneme, nic se na tom nezměnilo.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      MATT: Dojem vzniká tehdy, když ti třeba někdo jako Svanc nadiktuje, že test mezi různými kabely musíš provést za jízdy v autě. Nebo s vřazenou krabicí, která potlačí rozdíly. Nebo na různých nahrávkách. Atd. Pak samozřejmě přestane být slyšet. Žádné obvody ani ucho ani mozek nemusíš uvažovat, vůbec nevím, jak tě to napadlo, celou dobu jde jen o manipulaci a ohýbání testovací metodiky tak, aby se zajistil právě nulový rozdíl. Pamatuj: žádný jiný než nulový slyšitelný rozdíl není akceptován.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Jasně, nejlíp je špatný zvuk vypáleného CD slyšet, když víš, že je zrovna v mechanice :D.

      MACHALIK: Racionální důvody proti neslepým testům spočívají v tom, že bylo mnohokrát experimentálně dokázáno, že lidský úsudek je ovlivněn očekáváním. Příkladů a konkrétních odkazů jsem tady uváděl celou řadu. Tím nejlepším důkazem je koneckonců fakt, že v žádném oboru není jako průkazný brán poznatek, ke kterému by se došlo lidskými smysly "ne naslepo".

      Stejně racionální důvody existují i pro tvrzení, že slepý test s přepínáním je citlivější než dlouhodobý a dokáže např. odhalit menší rozdíly ve zkreslení, než posluchači poznají při dlouhodobém testu bez možnosti přímého přepínání. Několikrát experimentálně potvrzeno, odkazy jsem opět dával. Pokud tedy ve slepém testu nejsou rozdíly zjištěny, není to chyba testu jako takového, ale důsledek skutečnosti, že tyto rozdíly jsou menší, než je lidské ucho schopno detekovat.

      Tohle všechno ty elegantně odbydeš slovy, že to za racionální nepovažuješ a hotovo. Nejsi schopen ani vysvětlit, proč by slepé testy, které spolehlivě a s opakovatelnými výsledky fungují např. u kodeků či reprobeden, neměly fungovat u jiných částí řetězce. Místo toho tu stále jen opakuješ nějaké nesmysly o metodikách navržených tak, aby nefungovaly :D.
      MATT
      MATT --- ---
      MACHALIK: pises, ze rozdil je slyset VZDY, tak se pidim, kde vznika ten dojem, ze to slyset neni. a mezi sluchem a uvedomenim vidim pouze ten mozek, proto jsem se soustredil na nej. casto se ti muze stat, ze slysis, ale nerozumis, tam je taky chyba v interpretaci (detekci informace). mozek je tvoren neurony, ktere se shlukuji a tvori site, ktere transformuji vstupy na vystupy, to jsem myslel těmi obvody.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      MATT: Nerozumím řeči tvého kmene. Mozek? Nedetekuje? Obvody? O čem to mluvíš?
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam