• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    SVANC
    SVANC --- ---
    Mrkni na tyhle stránky, mohly by se ti líbit - tam mají k autoritám a tisíckrát ověřeným informacím velmi podobný vztah jako ty.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Autority.
    Svaté texty.
    Pá pá.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Alternativou je akceptovat obecně uznávané a vědeckými metodami tisíckrát potvrzené informace. Nikoli prohlašovat, že vše je jiné, neumět dát validní protiargument, ale přesto stát na svém.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MATT: Zajímavý. Takže ty nejseš s to vyhodnotit, jestli popíjení z těchto tří flašek a dělání si názoru je slepým testem nebo ne. Super! Možnost "potato" mě tam nenapadlo zařadit, zase jsem o krok pozadu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Alternativou je zjevně jedině pokleknout a mlátit hlavou o zem a přijmout ho za boha.
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: a JAK testujete komponenty aby nezalezelo na uchu?

    MACHALIK: MACHALIK ? ;)

    MACHALIK: nelze jednoznačně odpovědět, záleží, jaké má posuzující informace
    SVANC
    SVANC --- ---
    Dojdeme demokratickým hlasováním k tomu, že bias neexistuje? :D
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---

    1: Je testování těchto tří lahví vína slepým testem?

    11 hlasy od 11 respondentů

      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Co kdybys místo dalšího nekonečného kola myšlenkových konstrukcí konečně odpověděl na tu otázku? :)
      SVANC
      SVANC --- ---
      Jak se kroutí, aby se vyhnul odpovědi... :D
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Jojo, já jsem na to přišel. Až odpovíš na otázku starou tři roky, tak ti odpovím na tu dnešní nebo včerejší. Na to jsem přišel už dávno. Do té doby máš stop stav na odpovědi.
      SVANC
      SVANC --- ---
      Takže odpovědět na jednoduchou a v rámci celé debaty o slepých testech zcela relevantní otázku neumíš. Fajn, asi mi to stačí. Když tak se ozvi, až na něco přijdeš.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Přestaň s těma projekcema, je to hrozná nuda. Cílem bylo tě dovést do stavu, kdy jeden bude zavřenej v krásné krabici a druhej v jiné, taky krásné krabici. Ale tos nedovolil, vysral ses na začátku, protože máš tyhle svoje paranoidní představy a jako nezkušenej s hifi neustále jen předjímáš a představuješ si něco a nerozumíš tomu, tak se to snažíš potlačit.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Slepý test, kdy se budou krabice měnit tak dlouho, až ve finále bude např. jeden zesík zavřený v krásné krabici, která bude vypadat přesně jako normální zesilovač, zatímco druhý bude stále v krabici od bot, bude zatížena biasem, daným vizuálním dojmem. Navíc je zcela absurdní měnit vzhled krabic - proč vlastně? Aby ses mohl snažit nějakou kreativní aplikací Zénonova paradoxu dokazovat zjevný nesmysl, že neslepé testování nevadí? Nesmyslnost takového předpokladu byla dokázána milionkrát, jen ty to stále ignoruješ, protože se ti to nehodí do krámu. K testování zvuku potřebuješ uši a vůbec není potřeba na komponenty vidět.

      Raději odpověz: "Proč by slepý test neměl fungovat na zesilovače a kabely, když u reprosoustav a kodeků poskytuje opakovatelné a přesné výsledky?"

      Víš jak...

      :D
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Lháři. Já neměnil žádné atributy slepého testu, já navrhoval měnit obaly = krabice zesilovačů. Atributy slepého testu jsou stále stejné: porovnává se krabice vlevo s krabicí vpravo. Je to přesný opak toho, co navrhuješ ty, tj. že šolicháš s obsahy krabic/sklenic. Pravý opak! S obsahem se právěže manipulovat z principu nesmí. Strawman jak z učebnice. Seru na tebe, nehodlám se tady zabývat psychologií, mě baví hifi.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Jednoduše lžeš. Původně jsi řekl, že chceš obejít nevýhodu slepého testu, tedy testování během relativně krátké doby, a to tak, že oba zesilovače se zavřou do krabic a posluchač bude mít doma dostatek času na dlouhodobé testování ([ MACHALIK @ HIFI & TOP AUDIO ]. Proti tomu jsem nic nenamítal. Pak jsi ovšem začal přidávat podmínky, že na jedné krabici bude napsáno to či ono (např. [ MACHALIK @ HIFI & TOP AUDIO ]. Bylo zřejmé, že nějakým podivným myšlenkovým postupem chceš dojít k tomu, že vlastně vůbec nevadí, když člověk ví, co hraje. A to je samozřejmě nesmysl, který jsem odmítl.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: ad 1) Za ten faul by ses měl omluvit ty. Oba dobře víme, že postupná náhrada vína vodou byla analogie k té tvé nesmyslné myšlenkové konstrukci, kde jsi chtěl postupně měnit jednotlivé atributy slepého testu tak, až by nakonec vznikl test neslepý. Čili z něčeho hodnotného vzniklo něco bezcenného. Omluvu za "hajzla" a "zmrda slizkého" nežádám, vím, co jsi zač a koneckonců to druhé označení poměrně dobře vystihuje styl, kterým tu celou dobu argumentuješ.

      A moc se mi líbí, jak se kroutíš a vymýšlíš důvody, abys nemusel odpovědět na onu otázku, která se logicky nabízí:
      "Proč by slepý test neměl fungovat na zesilovače a kabely, když u reprosoustav a kodeků poskytuje opakovatelné a přesné výsledky?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      DEIKSAC: Především není vůbec špatný se zamyslet nad celým tím konceptem předsudku. To se tady bere jako axiom, ale žádným axiomem to není. Nehodlám přijmout jako výchozí diskusní pozici, že dražší každý vždy a priori bere jako lepší. Možná nějakej nezkušenej lojza jako lidi z tohoto klubu, pardon, ale zkušenej hifista dávno ví, že cena ani design ani další věci nehrají roli, protože se ve svým životě setkal s mnoha drahými/hezkými/atd. komponenty, které zklamaly. To jen lidé, kteří nemají zkušenost, se domnívají/projikují svoje (nezkušené) představy do hlav lidí zkušených a pak se s nimi chtějí poprat. Proto jsem se pokusil Svance dostat do pozice, kdy bude muset přiznat, že metodika dlouhodobého testování dvou zcela přirozeně odtajněných komponentů vede k cíli, ale to on nemohl dopustit a snad týden a x normostran textu mu trvalo, než odpověděl třikrát "ano" či "ne", přičemž se po něm nic jiného nechtělo. A pak vycouval, protože si uvědomil, že hájí neobhajitelné, a včera to otočil na hlavu.

      Je třeba jít ještě hlouběji a bavit se o biasu jako takovým a jeho faktické existenci, ne ho přijmout jako kánon, pomodlit se k němu a začít kázat svatou válku k jeho vymýcení. Sorry. Slepej test = "test posluchače" nemá místo v oboru "zlepšování vlastní aparatury" či "testování komponentů".
      CROME
      CROME --- ---
      Tak a nakonec se ukazuje, ze Machalik je zase jen Beddyho zle dvojce.
      Well done
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC:

      Odkaz na autority.
      Odkaz na testy provedené třetími stranami.
      Odkaz na irelevantní problematiky.
      Odkaz na vlastní otázky, ačkoli jsi nedokázal odpovědět na mé otázky, dokonce jsi zaměnil obsah a obal a nepřišel sis u toho blbě.
      To vše s jediným cílem: prokázat, že rozdíly neexistují.
      Neexistují tím pádem asi ani v tom víně: všechna vína chutnají stejně.
      Dokonce i rozdílné odrůdy chutnají stejně: vyměnit nikoli cenovky, ale etikety s názvem odrůdy by dopadlo stejně: najednou by lidé pili rulandu a pomlaskávali si, jak se ten ryzlink letos povedl.
      Objektivně vlastně existuje jen červené a bílé víno.
      Ideální testovací metodika, ideálně uplatněná.

      ------

      Můžeš se 1) omluvit za ten včerejší faul, 2) dokončit myšlenkové cvičení, co je to vlastně slepý test a kdy přestane být slepým, a 3) zveřejnit, kolik slepých testů audia jsi sám podstoupil, a pak se můžeme znovu dál bavit. Do té doby je naivní si myslet, že ti budu na cokoli odpovídat.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam