• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      CROME: a co teprve, kdyz ti hostesky natocej jedno pívo hezký a druhý jak Stellu bez čepice, to je pak razem po slepym testu :)

      Nemyslim si. Furt je to slepej test, jen si zadavatele trosku kurvej vysledky.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      CROME: Takže je... je potřeba ti zopakovat, že ty lahve vína mají všechny identickou teplotu. Je to potřeba. Hej, a taky mají všechny identickej korek, a skleničky jsou všechny stejně dobře vymytý a vůbec všechny podmínky jsou stabilní a identický pro všechny tři vzorky, které se však liší obalem tak, jak vidíš a o obsahu nevíme vůbec nic. Už je to slepý test? Nebo s čím příjdeš teď? Jistě těch pičovin, co si můžeš navymýšlet, je nekonečno.
      CROME
      CROME --- ---
      MACHALIK: kdyz das teplou lahev jinak kvalitniho vina oproti ostatnim, ovlivni to samozrejme vysledek tohoto slepeho testu na irelevantni, vytvoris bias, tedy to cemu se chces slepym testem vyhnout...stejne jako nepekna cepicka tady pro Matta
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Čili říkáš, že když si otevřu ty vína a jedno bude blaflý, tak to přestane bejt slepej test? Protože produkt A byl jiné kvality než produkt B? Wtf?

      Borci, proč je tahle debata tak zoufale vyčerpávající?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      CROME: Seš si jistej, že teplota, skladování, degradace aj. mají cokoli dělat s tím, zdali je test slepý nebo ne? A proč? Co kdyby v jedné z těch flašek bylo najust zkažený víno? Pak to přestal bejt slepej test? Co to meleš za blbosti? Rozumíš tomu, co přesně má za účel ona slepost, že to je jen a jen odstranění domnělého biasu, nic jiného? Že není potřeba nic chladit na ideální teplotu, ani nic skladovat? To jsou parametry nesouvisející se slepostí testu. Jsou to parametry, ano, ale nemají žádnou spojitost s tím, zdali test lze prohlásit za slepý či nikoli. Jak je možné, že nechápeš takto základní věci a motáš všechno dohromady?
      CROME
      CROME --- ---
      MACHALIK: je v te mistnosti stala teplota, jsou na idealni teplotu vychlazene i ty lahve, jakym zpusobem bylo vino skladovano, muzeme vyloucit degradaci produktu nevhodnym zachazenim? Pak se pomalu jiz blizime k nejake jakes takes metodice, ktera by se dala povazovat za slepe testovani.
      MATT
      MATT --- ---
      MACHALIK: nene, nejhorší.. je fakt, že "předsudek" významově emocionalni stranku nezděluje, ale já tam cejtim spíš tu negaci ;)
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      SVANC: nu, tim padem jsem se zucastnil slepeho testovani piva. To jsem chtel slyset, diky za potvrzeni. Nemam dalsich poznamek.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      MATT: Takže ty očekáváš, že to s čepkou bude nejlepší, a máš vůči němu bias, jo? Mě popravdě napadlo tu čepku seřezat, než jsem tu fotku pořídil, ale pak jsem si řek, že stejně ta flaška má jinou barvu, pročež jsem ji tam nechal. Fakt seš biasovanej k tomu vínu s čepkou? To je... jedním slovem fascinující. Ok. Zapomeň na něj. Přestav si, že na té fotce jsou jen ty dvě napravo. Kdyby normovaná osoba dostala k ryze subjektivnímu testu ty dvě flašky napravo, byl by to slepý test?
      MORTAELTH
      MORTAELTH --- ---
      MACHALIK: cekal jsem takovou reakci. Nezlob se, s tebou nediskutuju. Proto jse se doted nezapojil, jses demagog ;)
      SVANC
      SVANC --- ---
      DOCKINEZ: Vidí - součástí hodnocení je i barva vína. Pokud však u komponentů audiořetězce chceme posuzovat pouze zvuk, musí být vizuální stránka věci zcela potlačena. Čímž naprosto nepopírám legitimitu rozhodnutí koupit si takový či makový zesilovač i proto, že se mi prostě líbí. Ale je pak potřeba si říci, že v takovém případě už nejde čistě o zvuk jako takový. A o něm se tu v souvislosti s testováním bavíme.
      MORTAELTH
      MORTAELTH --- ---
      DOCKINEZ: jisteze barva neni vsechno. Tady jde o urceni toho co je slepy test a co neni. Slepy test je o tom nevytvorit si umele predpoklad jeste pred ohodnocenim.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      MORTAELTH: Dočkali jsme se. Slepý test mohou provádět pouze slepci.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      CROME: Do píííííči, tak pro mě za mě nebudeš chroupat křupky, doboha!!! To teda nijak nesnižuje kvalitu testu, ale pokud seš takovej autista, tak si ty křupky odmysli! Klidně si odmysli i ty přátele: klidně si představ, že v prázdné, holé, bíle vykachlíkované místnosti s odtokovým kanálkem uprostřed, osvětlena bílou zářivkou o normovaným světelným toku právě teď procitla z komatu a nahá osoba neutrálního pohlaví a sedíc na zemi má před sebou - opět na zemi - tyto tři láhve vína bez jediné zmínky o jejich původu a tři čisté sklenice a má za úkol je postupně otestovat a vyhodnotit, které je nejlepší, prostřední a nejhorší. Cokoli, aby dušinka lidí jako ty byla uspokojená. Je to slepý test nebo tam je zase někde něco, kvůli čemu se musíme dál a dál a dál a dál a dál a dál a dál a dál a dál o tom bavit a kvůli čemu nelze zodpovědět tuto velmi zapeklitou otázku? Je tam bias nebo ne?
      MATT
      MATT --- ---
      MACHALIK: ptal ses jaka je realita v pripade tech tri vin, coz ja nevim... ale myslel jsem, ze si pamatujes, ze potrebuju hulit a ne chlastat... celou dobu cekam, kdy mi to doporucis a porad ne a ne se dockat.. ;) pokud uvazuji jakoukoli jinou informaci nez tu prave testovanou, jedna se o test neslepý. předsudek mam k tom s bilou cepickou.
      MORTAELTH
      MORTAELTH --- ---
      DOCKINEZ: jestli na vzorky vidi nebo ne je nepodstatne. Ale jestli na ne vidi, nedelaji slepy test :-)
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      MORTAELTH: jiste, ta sance tam je vzdycky. A kdybych mel rymu, mohlo by skoncit na miste tretim... a kdyby ho spatne ochladili, taky treba na poslednim. Barva neni vsechno.

      Vlastne ani nevim, jestli profi sommelieri na vzorky vidi, nebo ne.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      MATT: Takže teď ty vína musíš ochutnat, abys dokázal zodpovědět, jestli ten test je nebo není slepej? Potřebuješ si přihnout, aby ti to myslelo? A ke kterýmu vínu máš bias z těch tří?
      MORTAELTH
      MORTAELTH --- ---
      DOCKINEZ: a jaka je sance, ze kdybys nevidel barvu, bude to svetly na prvnim miste? To nikdy se nikdy nedozvis, protoze to neni slepy test :)
      CROME
      CROME --- ---
      MACHALIK: slepy test by mel zajistovat max. neutralnost vlivu prostredi/vjemu atd. a mel by probihat za presne stanovenych zopakovatelnych podminek, pro ruzne testery.
      Pokud budes k tomu vinu chroupat chtupky nebo sejra, je to prijemne posezeni s prateli a nikoliv slepy test, jenz je vedeckou metodou
      MATT
      MATT --- ---
      MACHALIK: bias je vzdycky
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam