Při koukání po netu jsem narazil na tento inzerát, kdo uhodne o jaký zesilovač se jedná má u mě minimálně pivo! :)
"dobrý den, předmětem inzerátu je tato legenda a high-endová špička mezi zesilovači vůbec, jeden z nejlepších zesilovačů, jaký byl kdy vyvinut a určitě nejlepší zesilovač, co se dá za tyto peníze dnes (nejen) na Aukru koupit, jedny z posledních modelů, které ještě byly vyráběny přímo v japonsku; precizní konstrukční i dílenská práce, při vývoji použity ty nejlepší značkové součástky a komponenty, masivní trafo, masivní filtrační elektrolyty i pasivní chlazení (v kombinaci s aktivním chlazením, které jsem ale v domácích podmínkách nezažil sepnout), přední panel z kartáčovaného eloxovaného duralu, kovové soustružené knoflíky, úctyhodná hmotnost ca 21kg. Kdo hledá zesilovač od renomovaného výrobce, který pravidelně vyhrával všechny poslechové testy, a jehož zesilovače byly používány redakcí časopisu Stereo Video jako referenční, pak nemusíte více hledat. Vhodné jak do 5.1/7.1 režimu, ale paradoxně hlavně do STEREO kde se navíc nabízí zapojení Bi-Amp. Díky vysokému damping faktoru (DF=200 což značí "tvrdé" koncáky, podobných zesilovačů je k sehnání naprosté minimum) je především vhodný pro použití s těmi největšími a nejdražšími reprosoustavami (typidky s reprosoustavami osazenými basáky s velkými chlapáckými kmitacími cívkami), jejichž chod (a tedy přednes v basech) bude kontrolovaný a "pevný", a to s absolutní precizností. Výhodou xxxxx je pak i rozpojitelný pre-amp a koncáky, což umožňuje vřazení grafického equalizéru, dále přítomnost digitálních vstupů (optika i koax) atp... Koupili jste desitikilový hdmi AV receiver za 30tis kč a jste zklamáni jeho zvukem, nebo se Vám při větším zatížení přepíná do "protection mode" a přesto se jej nechcete vzdát? použijte jej jako předzesilovač pro tuto xxxxxxx a budete mít jak funkce a fíčurýny, tak zvuk a výkon (a životnost mnoho desítek let).
technické parametry jen stručně, zde snad není třeba žádný další komentář: výkon na předky 2x140W (main, 4ohm), celkové harmonické zkreslení THD 0,005%, S/N 96dB, fr. rozsah 10Hz-50kHz, damping faktor >200"