• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    EUR0
    EUR0 --- ---
    snazil som sa zistit nieco viac o diskutovanych zalezitostiach a nasiel som odpovede pod tagom 'bass myths', co by mi aj davalo zmysel.. co poviete na tie?
    Data-Bass
    http://www.data-bass.com/myths
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: To bude tím, že já jsem ten, kdo v práci klade otázky :)

Čili, po 1.284. Velká, např. 15" plácačka má v poměru s menší např. 10" horší dynamiku. Uvažujemeli reprošasí obdobné kvality a konstrukce. Z toho důvodu se stejná vyzařované frekvence zdá být na sluch méně určitá/ nekonkrétní, zahuhlaná- jakoby zpomalená.

A to je pro zajímavost taky hlavní důvod, proč neska z produkčních aparátů baskytarystů téměř vymizely 15" a částečně i 12", přičemž king of rakenkról jsou moderní aparáty s 10" a menšími repro.

PS. Můžu se na tu zeď ve Vršovicích taky podepsat? :o)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MACHALIK: frekvence na rychlost nemá vliv.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    PALEONTOLOG: Jakoze malej basak ma studenejsi basy nez velkej? Nebo ze vejskovej rozdil mezi basakem a vejskacem je takovej, ze dojde k poklesu tlaku a teploty?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A abych ti to usnadnil, Beddy, tak při své odpovědi můžeš rovnou vynechat veškerý zhulenecký kecy jako:
    - lopata z okna auta
    - pomalý plácačky
    - dvacet let starý Dudky
    - autobusy
    - vlečení se basů za vejškama
    - potkání se
    - difuzita
    - fázovej závěs
    - basy dělá výchylka
    - hlasitost dělá velikost
    - a další a další bomby, kterejma nás tady oblažuješ.

Zkus se soustředit (vim, že je to těžký! Už od jeslí!) na podstatu věci, a tím je elektrika a mechanika. Používej slova jako membrána, pohyb vpřed/vzad, dráha, čas, sekunda, Hertz, rychlost zvuku ve vzduchu, frekvence, vlnová délka. Neboj se používat jazyk, kterej je v oboru běžnej! Nemusíš si vymýšlet nic vlastního, zkus to s existující terminologií. Já ti věřím, že to zvládneš! Když tak si dej, já nevím, citrónovou vodu s ledem, kdybys potřeboval před tím nakopnout. Díky!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MACHALIK: třeba na teplotě vzduchu
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Takhle odpovídáš na otázky i v práci?

Otázka: Můžeš elektromechanicky vysvětlit rychlost basů?
    Odpověď: Že by aerodynamický odpor vzduchu?

Tak znova: Jak se stane, že jedny basy jsou rychlejší než jiný? 35 Hz rychlejšíchh než 35 Hz v závislosti na... čem? Vysvětli to!
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Ty ses genius Matte, bez prdele. Termin "pomaly basy" tim nabira naprosto novej rozmer! Ve spojeni s velkyma usima by z toho mohl bejt naprosto fantastickej zazitek. Diky vsem!
    MATT
    MATT --- ---
    taky by me zajimalo, co si myslis, ze se stane s tim pomalejsim basem... to jako kdyz budu hrat treba hodinu jedno album, tak na konci mi to vsechno dohraje a pak mi budou dojizdet uz jen ty zpomaleny basy? nebo pokud mluvis o rychlosti kmitani reproduktoru, to by pak ta pomalejsi bedna mela hrat 35 Hz jako 33 Hz ?? ;) fakt by me zajimalo, jak si to predstavujes...
    MATT
    MATT --- ---
    TEDDYBEDDY: budu predpokladat, ze nam jde o porovnani pri stejny hlasitosti. asi se budes divit, ale tvoje "rychly" repraky musej zas ten mensi odpor prekonavat na vetsi draze a pri vyssi rychlosti.. a aerodynamickej odpor roste s ctvrcem rychlosti... tááákžéééé?? :D
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Že by aerodynamický odpor vzduchu? ( a po 1.283 následuje údiv/ zesměšnění/ zpochybnění/ ad hominem rozčilení...
    PS. Jednou to dáš, poď! :o)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: No nekecej! A můžeš - elektromechanicky - vysvětlit, tu RYCHLOST basů? Ještě jednou, páč seš dneska hodně do pomala, jde nám o rychlost. Jak se stane, že jedny basy jsou RYCHLEJŠÍ než jiný? 35 Hz rychlejšíchh než 35 Hz v závislosti na... čem? Aby "dohnaly" vejšky? Pojď!
    MATT
    MATT --- ---
    stojanove boxy hraji stredy a vysky lip nez podlahove
    proboha proč? to fakt nelze brát vážně.. auta se střešním okýnkem lépe drží v zatáčkách!
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: I studia maj velký repráky, v spočítanejch, akusticky vypercizovanejch, a optimalizovanejch prostorech a za ceny vyšší než ty nejlepší repráky ;) Máš to taky tak ve svým kumbále?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Hi-fi king Machálik bombující Vršovice, dneska už jsem viděl všechno.
    MATT
    MATT --- ---
    TEDDYBEDDY: dyt ten jouda nezna ani dubstep.. to nelze brát vážně, a to jsem přečet prvních pět vět.. ;) podle toho článku je nejlepší se vzdát veškerých frekvení a bude to nejvíc hifi!!
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Že se mebrána bas. reproduktoru stačí pohybovat na ms přesně podle el. signálu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Beru to jako tvůj způsob, jakým veřejně akceptuješ, že bodovej zdroj jsou repráky v jednom bodě, nikoli o nulovým rozměru. Podobně jako když děcko křičí a kope do všeho, když se mu něco nelíbí. Rád jsem ti tuto informaci zprostředkoval :)

TEDDYBEDDY: Jakejch 99 % profi zvukařů, to sis zase vymyslel, že? Platí tohle na tvoji manželku? Že kolem sebe házíš random procenta a ona jim věří. Chceš si zase zopakovat, jak jsem ti naházel slavný profi studia, který mají samozřejmě velký bedny, a tys řekl, že to jsou blbci nebo co? Furt tě zajímá nějakej průměr. Průměrnýho zboží je vždy nejvíc. Uvědomuješ si, že tady nejsme v klubu o průměrných šitech, žejo? Umíš číst?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Ne ne, já se ptám tebe. Jebu na tvý citace z internetu. Můžeš vysvětlit, elektromechanicky, co myslíš rychlostí basů? Jednou provždy?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Nejen já, i 99/ 100 profesionálních zvukařů se podle toho orientuje. No chápu, že někdo musí pochopitelně naplnit ono zbývající 1%. Jsi to ty Machalíku a seš za to eště slavnej. Cywe respect :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam