• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ROMANICAK: v zasade ti staci autotrafo, tedy 240/240v, to co linkujes je drahy, pac je to komercni produkt v drahy krabici, ale spis v prvni rade pores antenu jak pise lopik
    MAJA
    MAJA --- ---
    Aktuálně hraju z notebooku přes externí DA, zes. BV audio A300s a repro Canton RC-L a uvažuju o rozšíření sestavy o gramofon.

Nemáte někdo tip na odpovídající rozumnou kombinaci gramofon/přenoska/phoho preamp ? Jeté nebo nové nezáleží, cenou bych se rád vešel do +- 10 tis. Kč.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ROMANICAK: To by byla hodně podivná souhra okolností, aby se ti trhal obraz na TV kvůli elektrice.. Nebo myslíš trhaný jako špatný signál, že ti to vypadává a tak? To spíš pak anténu pořešit..
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Ahoj, mate nekdo nejaky zkusenosti s filtraci? Mam problem s trhajicim se obrazem na TV a deje se to hlavne kdyz jedou nektery pristroje v domacnosti. Proto jsem pojal podezreni, ze je treba napetovnou filtraci. Narazim ale na samy priserne drahy reseni, jako treba http://noble-audio.webnode.cz/sitova-filtracni-jednotka/ . Nejaky rady? Predem dik.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    TEDDYBEDDY: na zizkove
    ...v kine vystrelene OKO
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    Audiofilové pozor, do Chromu míří nativní podpora FLAC – Živě.cz
    http://www.zive.cz/...diofilove-pozor-do-chromu-miri-nativni-podpora-flac/sc-4-a-185618/default.aspx
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Kabooom!
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    How to Build a Good System – Planet of Sound
    https://www.planetofsoundonline.com/pages/how-to-build-a-good-system
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    to je debil :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Nazdar stereobuzny :o)
    Víte, co je námrd nebo stereobuzna? Unikátní slangový slovník se stal součástí webarchivu Národní knihovny | HlidaciPes.org
    http://hlidacipes.org/...zna-unikatni-slangovy-slovnik-se-stal-soucasti-webarchivu-narodni-knihovny/
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TEDDYBEDDY: Oprava- potlačený lichý harmonický samozřejmě.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    VOZKA: Logany jsou na tom subjektivně dynamicky líp než Magnepan nebo Quad. Dokonce i při menších/ středních hlasitostech neserou, akorát ty vůfry nastupovaly až od středně vyšších hlasitostí. Ale furt tam byl slyšet ten rozdíl mezi projevem dynamickýho repráku a fólie. Tenhle vopruz jsem nikdy nepřekous.
    Moderní DSP s tím už umí dobře zacházet, jsem optimista.

Od dob Prodigy jsem jim ale nevěnoval pozornost, páč v přímým srovnání s dobrejma klasickejma bednama stejný cenový kategorie mě nikdy netáhlo se k nim vracet. Každopádně maj svý kouzlo v tom celoplošným jakoby 3d promítání zvuku. V tom fičej na levelu špičkovejch monitorů a s dobrou nahrávkou jdou možná ještě dál.

"Realismus" mi osobně může bejt ukradenej, když to bude hrát hezky a ty rezonance budou v segmentu "neprudí", tzn. potlačený sudý harmonický.
    MATT
    MATT --- ---
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    VOZKA: koho zajima realisticnost, kdyz ma doma high end, narozdil vod tech smucek, co na to poukazujou?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Manipulace s fází na subech a DSP jsou super - imo to může (kromě zmenšení vlivu místnosti na cháru) trochu vyhladit změnu směrovosti okolo dělící frekvence a tím snížit slyšitelnost toho, že se přechází z elektrostatu na dynamickou uzavřenku. Zrovna Déčkovej zesík přímo u měniče taky afaik skutečně výhody přinést může.

No ale k tý zábavnější věci: zajímalo mě jak to vypadá s měřením, a hlavně jak je to s těma odrazama v místnosti u Neolithu vs. menších (ale stále v absolutním měřítku velkých) Loganů, protože všechny tyhle panely mají samozřejmě extra úzkou směrovou charakteristiku vertikálně i horizontálně a většinou platí, že čím větší měnič, tím silněji směruje. Směrová měření neolithů ani ESL 13A/11A jsem nikde nenašel, ale zato jsem našel měření Renaissance ESL 15A, které:
    a) dle očekávání potvrzuje úzké vyzařování
    b) patří k nejhnusnějším měřením, jaké jsem u beden za 25k USD viděl :))

Je mi jasný že trochu objevuju Ameriku a to že elektrostaty silně trpí na rezonance je celkem známá věc, ale tady je to tak hezky vidět a určitě sem občas nakoukne i někdo, kdo se s tím ještě nesetkal:

Bezodrazové měření frekvenční charakteristiky panelu (modře) a wooferu (červeně)

Odezva měřená v ose (černě) a horizontálně mimo osu, odstupňováno po 15° (tj. 0° - 90°)

Odezva měřená v ose (černě) a vertikálně mimo osu směrem nahoru i dolů, odstupňováno po pouhých pěti stupních (tj. -15° až 15°)

Pokusím se předejít debatám na téma "a kolik elektrostatů jsi slyšel, ty nulo?" - zvuk elektrostatů se mi většinou líbí, i když realistický mi většinou moc nepřišel, hlavně kvůli dynamice. Je ale rozhodně relevantní posuzovat nejen jestli je zvuk beden líbivý, ale i jestli je realistický, a z toho pohledu budou tyhle bedny dost katastrofa.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Expression ESL 13A will be available in eleven finishes. Pricing starts at $14,995 per pair (US) and will start shipping in Fall 2016.

Impression ESL 11A will be available in eleven finishes. Pricing starts at $9,995 per pair (US) and will start shipping in Fall 2016.

MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Hele, odpoledne jsem byl u compu, ale ted mi nejak dosel elan :) Rekneme, ze cokoli.

Kompenzace mistnosti je fajn. Ma svy mouchy jako vsechno. Ja ted provozuju hifi v loznici, uz mam toho malyho Teaca, je to pecka.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Menší repráky blízko u sebe, menší ozvučnice, menší kysna, obvykle dál od podlahy i od stropu, atd.

No slyšel jsem DSP poladěnou cháru na Devialetu. Nastavuje se to přímo na zesu na konkrétní tip beden ( přednastavenej preset, žádný ruční equaly na ucho). A právě na těch Neolitech to fungovalo náramně.

Další věc jsou ty vestavěný zesy. Ikdyž jsou to Déčka, tak to vynechání kabelu obvykle pomáhá jaxviňa. Spousta aktivních monitorů díky tomu hraje o třídu, dvě vejš. Což je třeba i případ i těch malejch Klipschů tady [ TEDDYBEDDY @ HIFI & TOP AUDIO ]
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A malej reprak nema odrazy a velkej ma odrazy? Jak se to stane?

Anyway, Logan ma dalsi maly bedny. Za me: to je toho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam