• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    TEDDYBEDDY: mas pravdu az prijdou tak je spalim a budu radsi poslouchat repraky z notebooku ty maj nejkratsi kabely! Boze a ja doufal ze fakt dostanu nejakou normalni odpoved
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    LOPIK: XLR se prece v HiFi pouziva
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LOPIK: no jasně, ale tady zrovna to nebyl ten případ. jestli měly ty původní špagetky 0,5-1 mm, tak hodně.

    A symetrika se používá, zrovna včera jsem koukal na fešnej návrh symetrickýho phono preampu s ECC40. Ale ve spotřebce to moc nefrčí, to máš pravdu.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DOCKINEZ: Tak tohle je taky trochu extrém - samosebou že nějakým drátkem reprák asi úplně dobře nenakrmíš, ale mezi jedním 4mm tlustým a druhým 4mm tlustým zas až takovej rozdíl nebude..

    btw. proč se vlastně v HIFI vůbec nepužívaj XLR nebo jakýkoliv jiný symetrický propojení? To by mělo 100* větší smysl, než vymejšlet zlatý kabely zapletený vesmírným vzorem ..
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CROME: ve zkušebně jsme měli velký bedny připojeny k powermixu lacinou dvoulinkou. Hrálo to. Nějak. Ale kytarista furt blblal, že pořádně neslyší spodky. Pak jsem koupil na kytary.cz v akci nejakej reprokabel, hezky tlustej a ani ne tak drahej.

    A zvuk byl po připojení mnohem lepší, spodky konkrétnější. A zaclo to konecne i tlačit.

    Nu, a tak jsme nemuseli kupvat sub.
    CROME
    CROME --- ---
    DOCKINEZ: Teda jestli tim supvolferem nemyslis neco jineho nez subwoofer:)
    CROME
    CROME --- ---
    DOCKINEZ: Jakoze ti drahej kabel pomoh zmenit fyzikalni vlastnosti sestavy? Wow!
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Tak teď už jen skin efekt a jeho vliv na nf/audio a tenhle kvartál máme pokrytej :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TEDDYBEDDY: To dává u těch nestíněnejch reprokabelů smysl.
    Tak hlavně že to není proto, aby sis nespletl směr, jakmile je jednou „zahoříš“, nebo aby tam třeba ty vlny necestovaly naopak.

    ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GM-100 SE. Audio flaška s Pa = 1 kW, používala se např. v rozhlase po drátě.

    V single ended topologii jde samo o zhůvěřilost a s Hi-Fi to asi moc společnýho nemá, ale když si to může někdo dovolit, tak proč mu to nevyrobit :)

    Vzpomněl jsem si na Euphonium Ing. Petříka.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Jesus asi ani ne. Ale od tý doby, co jsem díky pořízení kvalitních reprokabelů nemusel kupoval supvolfer, se mezi uměřené věřící počítám taky. A to jsem byl dlouho, jak se lze přesvědčit v zálohách, dosti zaťatej a proti.
    JCIO
    JCIO --- ---
    Jesus. Já jen jestli tady je nějaká mlčící část hifistů, co ale (už) nevěří tady té kabelové klice, tak bych je chtěl uklidnit, že nejsou sami. A můžou si gratulovat, že jim to naštěstí nehuhlá, i když nedali za kabely víc než za zesík.
    TUKI
    TUKI --- ---
    ještě jednou k těm Kimber 4TC + Kimber 8TC, osobní zkušenost se skoušením i u levnejch sestav-soustav, vždy znatelný přínos.investice do správného kabelu i když bude opravdu drahý, bude mít větší přínos než ta samá investice třeba do zesíku..
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    HONCKA: Vnímám, že svítá. Děkuji za pozornost :D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    TEDDYBEDDY: jak dostaneš to zkreslení těma dlouhejma kabelama u PA na tu nahrávku, kterou si pustíš na tom svým hiendu bez zkreslení? Já měl za to, že i živáky se nahrávají přímo z mixu. :P
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    SPIKE411: Speciálně pro slaboduchý. Šipka na drátu bejvá, když je stínění z důvodu zamezení vzniku zemní smyčky naletováno na jednu stranu. Tak aby se vědělo na kterou ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TEDDYBEDDY: hehe, přesně - I am going home od Ten Years After na Woodstocku žádný Hi-Fi nebylo. A já chci, aby mi to doma prasilo přesně stejně jako tenkrát, žádný další zkreslení už tam nechci :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    TEDDYBEDDY: ty tvrdíš, že cokoli nad 8m hraje jak logitech a já tvrdím, že nemáš pravdu
    DOCKINEZ: u linearray jsou většinou pod pódiem, ale stejně to musí se ke každýmu "banánu" natahat a ty visej u větších akcí 10+ metrů nad zemí
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DOCKINEZ: S PA a dlouhým kabelem v podstatě obětujeme řádově vyšší zkreslení za účinnost, resp. výkon. V případě produkce se toto zkreslení stává součástí uměleckýho díla, které se pak snažíme věrně reprodukovat na dražším zařízení s co nejmenším zkreslením. A tomu se říká hi-fi, což je předmětem bádání tohotp klubu :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam