• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    DOCKINEZ: AVR bude v rohu mistnosti a kabely povedu podel steny a idealne oba spolu to je totiz nejkratsi moznost a nevim jestli to muze necemu vadit.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    P4INTER: jak daleko vedle sebe?
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    TEDDYBEDDY: sranda musi bejt ne? :-D Hele v klidu me slo jen o to ze jsem se zeptal jestli 2,5 nebo 4mm2 bohuzel to nemam jak jinak udelat tzn jedna bedna bude od AVR cca 4m a druha 7m tzn vim ze musim dat stejnou delku, kabely drahy ted resit nechci proto ta dvojlinka. A dotaz byl jestli 2,5 nebo 4 a druhej jestli bude vadit ze kabely povedou vedle sebe. To je cely to ze je tu jeste jiny hifi auditko jsem netusil a nevsiml jsem si :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    A jinak myslím, že stačilo poděkovat. Ohledně těch stojanů jsi odpověď dostal.

    Já mám třeba „stojany“ na míru od truhláře a udělaný tak, aby se dal vnitřek vycpat knihami. Písek to není, ale těžký je to dost, nic nevibruje a takový provedení zvyšuje WAF.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    P4INTER: Navic tam byliy 3 otazky.

    Když už se tu bavíme jako kokoti, tak proč tomu nedat vyšší lvl.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Notvl :D
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    TEDDYBEDDY: no jde videt ze si ani poradne tu moji otazku necetl ale nevadi. Navic tam byli 3 otazky. Jinak tvoje minusy u odpovedi asi mluvi za vse, ze tady budes oblibenej.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    P4INTER: Jasně, nedostal jsi odpověď, kterou jsi chtěl slyšet. Čili si kup dvoulinku. Stojany, co nejtěžší, vejškáč zhruba ve výši očí/ uší, př. dutiny vysypat sklářským pískem/ olověnými broky. S výhodou postavit na hroty a min 40cm od zdi. Všechny parazitní mikrorezonance mají vliv na čistotu výšek. Ale s tou dvoulinkou dej ty bedny klíďo na kredenc ;)
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    TEDDYBEDDY: hele prolezl jsem uz hodne for a na kabely ma nazor kazdej jinej v poslednm foru psali akorat ze je lepsi vzi 2x4mm obyc dvojlinky a ti tam meli aspon nejaky vecny nazory technickyho razu. No chtel sem se zeptat jeste co stojany ale asi na to kaslu :-D
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    P4INTER: Dostals tu samou odpověď, kterou můžeš nejmíň 30l vyčíst v každým hifi časáku na téma jak správně zapojit stereo. Na téma, jak hrát co nejlevněji, je tu klub lowend.
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    TEDDYBEDDY: mas pravdu az prijdou tak je spalim a budu radsi poslouchat repraky z notebooku ty maj nejkratsi kabely! Boze a ja doufal ze fakt dostanu nejakou normalni odpoved
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    LOPIK: XLR se prece v HiFi pouziva
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LOPIK: no jasně, ale tady zrovna to nebyl ten případ. jestli měly ty původní špagetky 0,5-1 mm, tak hodně.

    A symetrika se používá, zrovna včera jsem koukal na fešnej návrh symetrickýho phono preampu s ECC40. Ale ve spotřebce to moc nefrčí, to máš pravdu.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DOCKINEZ: Tak tohle je taky trochu extrém - samosebou že nějakým drátkem reprák asi úplně dobře nenakrmíš, ale mezi jedním 4mm tlustým a druhým 4mm tlustým zas až takovej rozdíl nebude..

    btw. proč se vlastně v HIFI vůbec nepužívaj XLR nebo jakýkoliv jiný symetrický propojení? To by mělo 100* větší smysl, než vymejšlet zlatý kabely zapletený vesmírným vzorem ..
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CROME: ve zkušebně jsme měli velký bedny připojeny k powermixu lacinou dvoulinkou. Hrálo to. Nějak. Ale kytarista furt blblal, že pořádně neslyší spodky. Pak jsem koupil na kytary.cz v akci nejakej reprokabel, hezky tlustej a ani ne tak drahej.

    A zvuk byl po připojení mnohem lepší, spodky konkrétnější. A zaclo to konecne i tlačit.

    Nu, a tak jsme nemuseli kupvat sub.
    CROME
    CROME --- ---
    DOCKINEZ: Teda jestli tim supvolferem nemyslis neco jineho nez subwoofer:)
    CROME
    CROME --- ---
    DOCKINEZ: Jakoze ti drahej kabel pomoh zmenit fyzikalni vlastnosti sestavy? Wow!
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Tak teď už jen skin efekt a jeho vliv na nf/audio a tenhle kvartál máme pokrytej :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TEDDYBEDDY: To dává u těch nestíněnejch reprokabelů smysl.
    Tak hlavně že to není proto, aby sis nespletl směr, jakmile je jednou „zahoříš“, nebo aby tam třeba ty vlny necestovaly naopak.

    ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GM-100 SE. Audio flaška s Pa = 1 kW, používala se např. v rozhlase po drátě.

    V single ended topologii jde samo o zhůvěřilost a s Hi-Fi to asi moc společnýho nemá, ale když si to může někdo dovolit, tak proč mu to nevyrobit :)

    Vzpomněl jsem si na Euphonium Ing. Petříka.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam