• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      ROMANICAK
      ROMANICAK --- ---
      ROMANICAK:
      Ne, vlastne kecam. Mam nejakou zvrhlou predstavu, ze mu vezmu iluze, kterejma se nechava krmit nejspis pomerne dlouhou dobu a mozna za ne i utratil mnoho penez. Neco jako procitnuti. Nevim jestli na to ma, ale zkousim to.
      ROMANICAK
      ROMANICAK --- ---
      SVANC:
      SVANC:
      Njn, ma silny kecy, tak at se za ne postavi misto nadavek. Nebo at drzi pysk, to je jediny co chci.
      SVANC
      SVANC --- ---
      ROMANICAK: Btw sázet se s Teddybeddym není dobrej plán, tohle už tu v minulosti vyzkoušel kolega, šlo o doložení relevantního vzdělání v oboru elektro, které mu Teddy nevěřil - sázka byla o 10 litrů, ale pak se k tomu nechtěl znát. Co taky čekat od omezence, který si tu v diskuzi se mnou v minulosti pomáhal svým druhým profilem TOOM.
      SVANC
      SVANC --- ---
      ROMANICAK: "Slepý test je na hovno" za 3... 2... 1... :D
      ROMANICAK
      ROMANICAK --- ---
      TEDDYBEDDY:
      Tak za prve si odpust ty nadavky, tady nejsi doma na hajzlu a necumis z nej do obyvaku na fotbal. Tady jsi ve slusne diskusi a pokud to nehodlas akceptovat, ocekavej bananovou reakci.

      A za druhe se bavime o optice, tak do toho nemotej virivy proudy. A samozrejme se prokazat daji.

      A za treti, co ta sazka? Klidne koupim ten nejlevnejsi dvoumetrovej optickej kablik, ty ukaz co mas doma nebo kup/pujc nejakej kterej povazujes za kvalitni, a dame slepej poslechovej test, ok? A kdyz ve slepym testu nic nepoznas, tak ti dam druhou sanci - test merenim vystupu na bedny. Osciloskop mam, neboj. A kdyz i tu prohrajes, venujes mi svoje bedny. Kdyz prohraju ja, venuju ti ty svoje. Co vubec doma mas, co se ten mym muze jakz takz rovnat, o cem se konkretne bavime?
      MAJA
      MAJA --- ---
      ROMANICAK: čím lepší/vyladěnější mám aparaturu
      - tím víc se omezuje okruh dobře poslouchatelných nahrávek
      - tím víc slyším zvukařské chyby (nebo možná i záměry aby to dobře hrálo i v autorádiu ...)
      - tím míň mám čas/klid/náladu to v klidu nerušeně poslouchat

      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      ROMANICAK: Tak určitě. Jak nepř. změříš vířivé proudy uvnitř vícežilového vodiče. Víš, co jsou to vířivé proudy a jaký vztah mají ke geometrii vodiče a co se tam odehrává? Víš, co to dělá s výsledným signálem a jak to ovlivní zvuk? Nevíš, neznáš, ani neslyšíš. A páč si blb, nikdy neuslyšíš, proč tvý bedny stojí tolik, kolik stojí.
      ROMANICAK
      ROMANICAK --- ---
      MAJA:
      Tesat do kamene!
      MAJA
      MAJA --- ---
      Člověk po několika iteracích GASu a utracených kop peněz nakonec skončí u toho, že u jeho oblíbených nahrávek by nejraději podřezal zvukaře ... :-)
      ROMANICAK
      ROMANICAK --- ---
      TEDDYBEDDY:
      "Nejde změřit úplně všechno." ale jde, jen musis vedet co delas a jak to spravne udelat.
      ROMANICAK
      ROMANICAK --- ---
      TEDDYBEDDY:
      Chces mi rict, ze sis vyzkousel, ze na jednom optickym kabelu to hraje lip jak na jinym? Vsadim svoje B&W 800N, ze to nepoznas. Vsadim je dokonce, ze to ani na kvalite zvuku nezmeris. Na jakymkoliv aparatu >200K, jak sam pises.

      Pokud si za tim stojis a navic me oznacujes za blba, tak do toho pujdes...tak co vsadis ty?
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      TEDDYBEDDY: Jo, ale. Na jednu stranu často mezi bednami samozřejmě slyším rozdíly které bych čistě podle měření určitě neodhadl, ale na druhou stranu nikdy jsem neslyšel bednu, která by (podle mě) fakt dobře měřila a přitom fakt dobře (i když ne dokonale) nehrála. A občas se jenom zvukové vlastnosti schovávají v měřeních, ve kterých by je člověk nečekal. To že subjektivní dynamika koreluje s užším vyzařováním mnohem víc než třeba s čistě vypadající impulsní odezvou zpětně dává smysl, ale když jsem to zjistil, byla to pro mě fakt haluz.
      SVANC
      SVANC --- ---
      TEDDYBEDDY: Když už si mě bereš do huby... Občas sem mrknu, ale nekomentuju. Bavit se s naprostým debilem - a ty nic jiného nejsi - je totiž naprostá ztráta času.
      Jen naprostej debil totiž může pronášet věty typu, že rozdíl mezi XLR, RCA nebo SPDIF a toslinkem je "na velkým kvalitním apci jasně slyšet" :D
      Tak se tady zas měj...
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      VOZKA: Jasně, když jsou středy špatný, je všechno špatný. K tomu měření, ano, je to nejefektivnější způsob vývoje, ani to jinak dělat nelze. Na druhou stranu, najdeš desítky beden se velmi podobným protokolem, a přesto třeba jen jedny "hrají", tak, že tě to baví. Nejde změřit úplně všechno.

      Já posledni dekádu, finálně ladím své aparáty na level sluchátek AKG 701. Samozřejmě, kupuju hotový výrobky, takže ladím periférie, tzn. akustiku místnosti, rozmístnění , stojany, kabely, ad.
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      ENGUMAZ: Pro pobavení, tenhle širokopásmáč který používají bedny Gravelli za 200 000 Kč jsme v našich bednách zvažovali taky a zavrhli ho, protože nám nepřišel dost dobrý :)). Ale je možné, že některé jeho nedostatky kompenzují pomocí DSP a celkově samozřejmě hrají líp protože jim basy vytváří aktivní sub, zatímco nám kvůli ceně jen něco jako transmission line.
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      MAJA: Samotné desky z Číny, osazování nějakou dobu byla manufaktura, další řada už je osazená v ČR normálně automatizovaně - nejsem si jistý jestli už je to hotové nebo jestli se teď ještě pár kusů dělalo ručně, výrobu zesilovače řeší znalejší a zručnější kolega, já na smd součástky nemám dost šikovnosti ani tréningu :).


      TEDDYBEDDY: Nepracoval jsem způsobem přibližování se konkrétní referenci - protože je to hodně specifický typ konstrukce, tenhle typ práce není praktický, bedny totiž interagují s místností jinak než drtivá většina ostatních a přímé srovnání je obtížné. Dlouhodobě se spíš snažím pracovat s měřením a reflektovat jak se různé subjektivní vlastnosti zvuku projevují na objektivním měření, je to konzistentnější a rychlejší. Jedna konkrétní reference, které se snažím celkovou kvalitou zvuku vyrovnat (s tím že něco je lepší a něco horší), jsou studiové monitory od Genelecu - k jejich zvuku mám sice dost výhrad, ale v té cěně 20-30k je beru jako takový kvalitativní standard kterému by se měla dobrá bedna vyrovnat.

      A specifická věc, kterou se od většiny beden v téhle ceně ty naše liší bez ohledu na konkrétní srovnání, je kvalita středového pásma - rovná frekvenční i fázová charakteristika, žádný bordel na směrovosti ani ve vertikální ose, bodový zdroj, díky umístění u/na zdi a směrovosti na výškách žádné odrazy ode zdi za reprobednami. Tohle nabízí minimum různých konstrukcí bez ohledu na cenu, proto je přímé srovnání těžké - blíží se tomu některá dvoupásma používající koaxy, ale i tam jsou rozdíly. Je to konstrukce, která v téhle ceně nabízí hodně nadprůměrně realistické středy a podání prostoru, přičemž protože za 25k se samozřejmě nedá vyrobit skutečný highend, tak je to vyvážené menší maximální hlasitostí a tím, že pod 48 Hz to skoro nehraje. Je to jeden z mála způsobů, jak bez větších investic dosáhnout docela dobrého zvuku v menší akusticky neupravené místnosti nebo v blbých situacích jako třeba u počítače na psacím stole, kdy i ty Genelecy mají kvůli velkým odrazivým plochám problém.
      ENGUMAZ
      ENGUMAZ --- ---
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      VOZKA: Znám a fandím, zajímavá dizajnovka. Seriozně. Máš nějakou představu výslednýho zvuku, předpokládám. Jakou referenci jsi používal k ladění zvuku svých výrobků?
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MATT: Ááá- další z party ložitekářů a kvalitního hifi z bazaru do 1500,-. Já úplně zapomněl. Že sem vůbec lezu.
      MAJA
      MAJA --- ---
      VOZKA: ty smdčka na fotce na webu (obrázek tišťáku pod ZVUK) vypadají jako ručně pájené ... manufaktura nebo si to necháváte dělat ČR / Čína ... ?
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      TEDDYBEDDY: Od doby co repráky i vyrábím, tak samozřejmě oficiálně hraju pouze přes ně, protože jsou nejlepší ;).

      Doporučuju spíš si o tom něco nastudovat než opakovat věci cos někde četl na fóru nebo slyšel od jiných uživatelů hifi. Je evidentní, že sice víš o existenci nějakých jevů, ale netušíš co mohou způsobovat, jak se řeší a jak moc jsou v jakých situacích relevantní. Nedokážeš k tématu vlivu libovolných komponent na zvuk říct vůbec nic, místo toho jen plamenně konstatuješ, že jevy jako jitter a základní elektrické vlastnosti kabelů existují (což je pravda, takže gratuluji), přidáš pár urážek a obvinění z toho že nikdo z nás skutečnou sestavu neslyšel a předstíráš (nebo si i myslíš?) že to celé je argument. Není, neříkáš vůbec nic.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam