• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    kdyz jsme u kabelu, zvazuji v ramci rozumneho a estetickeho reseni tohle (zapojeni bi-amp + oplet + gumy) https://www.rodel-audio.cz/produkty-real-cable-bwofc250r-detail-2334 + https://www.rodel-audio.cz/produkty-nakamichi-banana-plugs-detail-328 ok?
    MAJA
    MAJA --- ---
    DR_RIC: S reprokabelama jsem na tom byl podobně - tenčí, pak tluštější dvojlinky z Cu/průhledné PVC, pak široký AU/RA (šel ohnout - měnit poměr kapacita/indukčnost) a pak jsem si půjčil relativně tenký Audioquest, přesvědčený, že prodejce kecá a zůstal u něj.

    Dlouhodobě bojuju s síťovým rušením - jsem na vesnici, kousek od trafačky takže napětí 255V+, velká SS složka a čurbes v síti (nemám použitelný měřák, v jakém spektru netuším).
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    Koukam, ze tady jede docela slusnej souboj T vs R. Ja se ptal jen ze zvedavosti a ne potreby nejakyho hadani. Moje zkusenost je takova, ze jsem zacinal na kabelech z OBI. Cim vic medi a silnejsi tim lepsi. No a pak mi jednou nekdo pujcil Nordost a rozdil v subjektivnim poslechu byl propasny. Troufam si rict, ze zde mnohokrat zminenym slepym testem by byla rozlisitelnost kabelu 99%. To jsem si overil i timto slepym testem u sve (audiem netknute) manzelky - vzdy po nekolika dnech jsem vymenil kabely, kdyz nebyla doma a cekal, jestli se ozve. Ozvala. Tak si rikam, ze je divny, ze ten placaty, tenoucky, skoro pruhledny kabel, dokaze udelat takovy rozdil. No a tak jsem si vyzkousel pomerne dost kabelu, ruznych znacek a (h)ruznych cenovych kategorii. Uz to nebylo o tom, jestli hral nejaky lepe a jiny hur. Spis to bylo o tom, ze nektery hraje "jinak". Casto byly od sebe nerozeznatelne, i kdyz cenovky meli o rad jinde. Nikdy jsem nic nemeril, ale poslouchal. Takze neberu kabel podle znacky, cenovky nebo recenze, ale podle toho jak mi to doma zni a co se mi libi a od te doby mam jeden se kterym jsem spokojeny. Podobne to mam i u All-in-one (viz zminene LSX a LS50 wireless). Netvrdim, ze to je HighEnd, ale je to proste jednoduchy. Poslech me neunavuje (posloucham ty LS50W cca 9 hod denne) a porad me bavi. Doma mame jako hlavni KEF R1 a Lyngdorf TDAI 3400. Cesta byla dlouha. Pres ruzne Marantz, Rega, Creek, BlueOS, Wharfedale, RIHA,... Ted uz dal jit nechci ani nepotrebuju. Jedine, o cem bych casem uvazoval je Grandinote. Absolutni top, co jsem slysel a byl bych ochotny za nej penize i dat. Treba casem, az budou podminky (mistnost, cas, vyuziti,...)
    Zaverem kazdemu zde preju dobry poslech, ze ktereho bude mit stejnou radost jako ja ze sveho. A je uplne fuk co a na cem to posloucha. Napr. Muj deda miloval svuj stary gramofon na kliku. Slouzil mu pres 50 let. Z pohledu sve profese mohu rict, ze stejne jako je nezlomna fyzika, je ucinna i psychosomatika a casto umi vysvetlit veci, ktere pomoci velicin popsat nejde. Aneb neumime vse zmerit, popsat, spocitat, vysvetlit...
    Hezky den vam vsem!
    MAJA
    MAJA --- ---
    TEDDYBEDDY: U 5.1 donácího kina to narozdíl od sterea nehodlám řešit a psal jsem, že nechci žádné hadice.

    Ve studiu mi typicky nacpou "lepší/značkovější" Cu dvojlinku za 3násobek ceny ... už se kolem studií/hifi nějaké roky ochomýtám.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MAJA: Jdi se uradit někam do studia. Obvykle ti budou ochotni i kabely půjčit. U kabelu záleží i na materiálu dielektrika, resp. na kapacitě a indukčnosti též. To vše ovlivňuje přenosovou charakteristiku. Teoreticky by ti mohl stačit nějaký levnější Kimber, ale 10m je už hodně. Se ztrátou kvality signálu délek nad 3m počítej. https://www.hifistore.cz/reproduktorove-kabely-kimber-kable-ka38-ovy15.html
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    MAJA:
    Pak bych byt tebou koupil v nejakym elektru nebo OBI/Hornbach/Bauhaus OFC dvoulinku, maji to vedeny jako audio kabel a ma to takovou tu pruhlednou buzirku. 2,5mm2 by mela stacit na cokoliv do 100W/8Ohm.

    Převod fyzikálních jednotek - ohmův zákon
    http://www.prevod.cz/index.php?str=412
    3,5A efektivni a tim padem cca 7A maximalni (zesilovac v limitaci, to se nikdy nestane).

    A jak vime, 1,5mm2 se pouziva na 230V/16A, z cehoz plyne i selskymi pocty, ze 2,5mm2 na 28V/3,5A bude bohate stacit s nasobnou rezervou.


    Ohledne tech levnych AV receiveru - s nima je problem v tom pulsnim napajecim zdroji. Pokud to nema dostatecne kvalitne vyreseny napajeni a jeho filtraci, tak to bude hrat blbe na jakychkoliv bednach a kabelech. Ale kabelama se da samozrejme to hledani priciny zacit, je to nejlevnejsi prvni krok :-)
    MAJA
    MAJA --- ---
    ROMANICAK: kablík to je obyč. nějaká Hama ... šetřil jsem a zároveň nechtěl přes celou místnost tahat hadice k reprákům, jako mám u sterea ...
    Nejsem z Prahy, tak nevím, jestli to nebude pak příliš komplikované :-)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    MAJA:
    Jde o to, jaky presne kabely to jsou, resp. jakej maji odpor. Pokud je to mene kvalitni med a jeste k tomu takto tenka, muze mit vyssi odpor a tim vyrazne snizit napeti. A tim se vic zatezuje zesilovac, coz vsechno vyusti v zkresleni hlavne na basech a snizenou hlasitost.

    Mam tady nejakou 2,5mm2 navic, jen nevim jestli je toho 2x10m, mam se kouknout, ze bys to upotrebil? Praha
    MAJA
    MAJA --- ---
    když už jsmě u těch kabelů - mám v obýváku domácí kino, nejlevnější Yamaha AV receiver a pidirepráčky od Cantonu. K zadním vede 10m / 1.5mm2 kabely a zesík s tím má problémy (hlasitost nesedí) - starý AV receiver měl asi větší výkon (papírově ne, ale prakticky).

    AV receiver měnit nechci, uvažoval jsem, jestli by pomohlo vyměnit 10m / 1.5mm2 kablíky za 10m / 2.5mm2. Repro jsou z Canton Movie série, 4 - 8 ohm.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ROMANICAK: OK. Díky za odpověď.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    TEDDYBEDDY:
    Simte ty tvoje vychvalovany draty jsou celkem obycejny a tomu odpovida i cena. Ale klidne machruj dal, bavim se cim dal vic :-)

    Van Den Hul CS-14 Hybrid Loudspeaker Cable - High-End Studios
    https://e-shop.highendstudios.de/van-den-hul-cs-14-hybrid-loudspeaker-cable.html

    FATTY
    FATTY --- ---
    CLOJSTER: to ma kazdej nastavenej jinak. Jestli myslis minimum rozumne, tak muj nazor je ze kolem 100t komplet plus minus autobus to bude hrat slusne, kdyz vyberes rozumne. Stejne je to o mistnosti uz v castkach do 50t... A jak budes mit vyresenou mistnost, snizis sanci na pruser mnohonasobne, coz ti pridane stovky tisic neudelaj..
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    ROMANICAK: OK diky za odpoved.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    DR_RIC:
    Ne, nema to smysl. Probiralo se to tu uz nekolikrat, vyfiltruj si moje prispevky a najdes odpoved.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Zajimave..
    B & W Diverse Komponenten (7676476358) | | Komplettanlagen | Gesuch auf audio-markt.de
    https://www.audio-markt.de/market/b-&-w-diverse-komponenten-7676476358
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    tak a jedem.. :)
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    ROMANICAK: Otazka z jineho soudku. Zkousel si na sve sestave i jine reprokabely?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    CLOJSTER:
    No ja jsem celkem vedel co chci a vedel jsem to uz velmi dlouho. Slysel jsem kdysi davno ty 800N v nejakym studiu u holesovicke trznice a od ty doby si ten zvuk pamatuju. Cokoliv, co jsem slysel mezitim, za tech snad 20 let, se tomu nevyrovnalo. Takze jakmile jsem se dostal k financim, splnil jsem si sen.

    Hledal jsem je dlouho na webu, jezdil poslouchat veci z inzeratu na ruznych HiFi bazarech, az se najednou naskytly prave tyhle bedny a navic v Praze. Vitez byl hned po prvnim poslechu jasnej, dal jsem za ne 180Kkc.

    Dalsi volba byla integrovanej AV receiver, protoze ja nemam prostor na predzesilovac a koncaky a nevim jaky dalsi kramy. A potrebuju mit v kombinaci jak stereo, tak domaci kino, na jednom dalkovym ovladaci. A zase - plaval jsempar mesicu v tech internetech, az jsem narazil na Denon AVC-A1HDA, coz se zdalo jako dobra volba. Kamos mi ho privezl od bazaristy z Ostravy a stal me 40Kkc.

    Vsechny ostatni veci, jakoze zdroje zvuku uz jsem mel - starsi Sony CD player, TV, PC - vse propojeno optikou pro eliminaci zemni smycky (mam v baraku elektriku nahovno) a taky pro eliminaci dvojityho rekodovani zaznamu (digitalni zdroj->DA prevodnik->kabel do zesilovace->AD prevodnik->digitalni procesor a zesilovac->DA prevodnik->repro).

    Kabely k repro jsem koupil v OBI (dvoulinka OFC 4mm2, tazeno dvojite, tzn. 8mm2) za par stovek.

    Pro me je tohle velmi pravdepodobne konecna, mozna jeste budu casem kupovat nejakej lepsi CD nebo BR prehravac, ale taky klidne z druhy ruky.

    Ono totiz ty veci moc na kvalite neztraceji, ani po 10+ letech pokud se o ne nekdo stara dobre. A je to stejny jako s autama. Da se koupit neco co bylo uplne TOP a porad je to mnohem lepsi nez vetsina novejch soucasnejch veci, jenze za cenu treba 1/5 nebo 1/10 te puvodni castky. Takze vlastne stojis opet pred otazkou - kolik mas nazbyt, abys do toho investoval? A hodlas investovat postupne dal a dal a nebo jsi ten typ jako ja - vybiras dlouho a peclive a koupis neco, co ti zustane mnoho let?
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    VOZKA: Proboha... A kdo tu mluvi o Highend krome tebe?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam