CLOJSTER:
No ja jsem celkem vedel co chci a vedel jsem to uz velmi dlouho. Slysel jsem kdysi davno ty 800N v nejakym studiu u holesovicke trznice a od ty doby si ten zvuk pamatuju. Cokoliv, co jsem slysel mezitim, za tech snad 20 let, se tomu nevyrovnalo. Takze jakmile jsem se dostal k financim, splnil jsem si sen.
Hledal jsem je dlouho na webu, jezdil poslouchat veci z inzeratu na ruznych HiFi bazarech, az se najednou naskytly prave tyhle bedny a navic v Praze. Vitez byl hned po prvnim poslechu jasnej, dal jsem za ne 180Kkc.
Dalsi volba byla integrovanej AV receiver, protoze ja nemam prostor na predzesilovac a koncaky a nevim jaky dalsi kramy. A potrebuju mit v kombinaci jak stereo, tak domaci kino, na jednom dalkovym ovladaci. A zase - plaval jsempar mesicu v tech internetech, az jsem narazil na Denon AVC-A1HDA, coz se zdalo jako dobra volba. Kamos mi ho privezl od bazaristy z Ostravy a stal me 40Kkc.
Vsechny ostatni veci, jakoze zdroje zvuku uz jsem mel - starsi Sony CD player, TV, PC - vse propojeno optikou pro eliminaci zemni smycky (mam v baraku elektriku nahovno) a taky pro eliminaci dvojityho rekodovani zaznamu (digitalni zdroj->DA prevodnik->kabel do zesilovace->AD prevodnik->digitalni procesor a zesilovac->DA prevodnik->repro).
Kabely k repro jsem koupil v OBI (dvoulinka OFC 4mm2, tazeno dvojite, tzn. 8mm2) za par stovek.
Pro me je tohle velmi pravdepodobne konecna, mozna jeste budu casem kupovat nejakej lepsi CD nebo BR prehravac, ale taky klidne z druhy ruky.
Ono totiz ty veci moc na kvalite neztraceji, ani po 10+ letech pokud se o ne nekdo stara dobre. A je to stejny jako s autama. Da se koupit neco co bylo uplne TOP a porad je to mnohem lepsi nez vetsina novejch soucasnejch veci, jenze za cenu treba 1/5 nebo 1/10 te puvodni castky. Takze vlastne stojis opet pred otazkou - kolik mas nazbyt, abys do toho investoval? A hodlas investovat postupne dal a dal a nebo jsi ten typ jako ja - vybiras dlouho a peclive a koupis neco, co ti zustane mnoho let?