• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ROMANICAK: OK. Díky za odpověď.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    TEDDYBEDDY:
    Simte ty tvoje vychvalovany draty jsou celkem obycejny a tomu odpovida i cena. Ale klidne machruj dal, bavim se cim dal vic :-)

    Van Den Hul CS-14 Hybrid Loudspeaker Cable - High-End Studios
    https://e-shop.highendstudios.de/van-den-hul-cs-14-hybrid-loudspeaker-cable.html

    FATTY
    FATTY --- ---
    CLOJSTER: to ma kazdej nastavenej jinak. Jestli myslis minimum rozumne, tak muj nazor je ze kolem 100t komplet plus minus autobus to bude hrat slusne, kdyz vyberes rozumne. Stejne je to o mistnosti uz v castkach do 50t... A jak budes mit vyresenou mistnost, snizis sanci na pruser mnohonasobne, coz ti pridane stovky tisic neudelaj..
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    ROMANICAK: OK diky za odpoved.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    DR_RIC:
    Ne, nema to smysl. Probiralo se to tu uz nekolikrat, vyfiltruj si moje prispevky a najdes odpoved.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Zajimave..
    B & W Diverse Komponenten (7676476358) | | Komplettanlagen | Gesuch auf audio-markt.de
    https://www.audio-markt.de/market/b-&-w-diverse-komponenten-7676476358
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    tak a jedem.. :)
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    ROMANICAK: Otazka z jineho soudku. Zkousel si na sve sestave i jine reprokabely?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    CLOJSTER:
    No ja jsem celkem vedel co chci a vedel jsem to uz velmi dlouho. Slysel jsem kdysi davno ty 800N v nejakym studiu u holesovicke trznice a od ty doby si ten zvuk pamatuju. Cokoliv, co jsem slysel mezitim, za tech snad 20 let, se tomu nevyrovnalo. Takze jakmile jsem se dostal k financim, splnil jsem si sen.

    Hledal jsem je dlouho na webu, jezdil poslouchat veci z inzeratu na ruznych HiFi bazarech, az se najednou naskytly prave tyhle bedny a navic v Praze. Vitez byl hned po prvnim poslechu jasnej, dal jsem za ne 180Kkc.

    Dalsi volba byla integrovanej AV receiver, protoze ja nemam prostor na predzesilovac a koncaky a nevim jaky dalsi kramy. A potrebuju mit v kombinaci jak stereo, tak domaci kino, na jednom dalkovym ovladaci. A zase - plaval jsempar mesicu v tech internetech, az jsem narazil na Denon AVC-A1HDA, coz se zdalo jako dobra volba. Kamos mi ho privezl od bazaristy z Ostravy a stal me 40Kkc.

    Vsechny ostatni veci, jakoze zdroje zvuku uz jsem mel - starsi Sony CD player, TV, PC - vse propojeno optikou pro eliminaci zemni smycky (mam v baraku elektriku nahovno) a taky pro eliminaci dvojityho rekodovani zaznamu (digitalni zdroj->DA prevodnik->kabel do zesilovace->AD prevodnik->digitalni procesor a zesilovac->DA prevodnik->repro).

    Kabely k repro jsem koupil v OBI (dvoulinka OFC 4mm2, tazeno dvojite, tzn. 8mm2) za par stovek.

    Pro me je tohle velmi pravdepodobne konecna, mozna jeste budu casem kupovat nejakej lepsi CD nebo BR prehravac, ale taky klidne z druhy ruky.

    Ono totiz ty veci moc na kvalite neztraceji, ani po 10+ letech pokud se o ne nekdo stara dobre. A je to stejny jako s autama. Da se koupit neco co bylo uplne TOP a porad je to mnohem lepsi nez vetsina novejch soucasnejch veci, jenze za cenu treba 1/5 nebo 1/10 te puvodni castky. Takze vlastne stojis opet pred otazkou - kolik mas nazbyt, abys do toho investoval? A hodlas investovat postupne dal a dal a nebo jsi ten typ jako ja - vybiras dlouho a peclive a koupis neco, co ti zustane mnoho let?
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    VOZKA: Proboha... A kdo tu mluvi o Highend krome tebe?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VOZKA: Tu posledni vetu sis moh odpustit, koukam po R5 uz chvilku, a nemam rad, kdyz me nekdo nahloda :-).
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    CLOJSTER: Ano, na 100% budou.
    S tím cenovým sweetspotem je to těžký, mně subjektivně přijde, že ty skutečně high-endové repráky většinou začínají tak na 250k za nové, ale to neznamená, že se tomu nedá hodně přiblížit o dost levněji. Třeba ten nejvyšší model VMAudio za 130k je fakt poctivá bedna, která pro většinu lidí ve vhodném prostoru bude klidně endgame kvalita.

    S bednama z druhý ruky to je tak, že teoreticky se to samozřejmě vždycky vyplatí víc. V praxi musíš trochu vědět co kupuješ, protože když nejdeš po top modelech značky (které stojí spoustu peněz i použité), tak narazíš na to, že ve "středních modelech" se vyrábělo (a vyrábí) spousta sraček, které hrají hůř než některé nové bedny za podobnou cenu. Navíc si musíš dávat bacha na technický stav a nemůžeš si bedny v klidu poslechnout a srovnat s jinými na trhu.

    Pokud tohle chceš řešit, máš někoho kdo ti s tím pomůže, anebo tě to dokonce baví, tak do toho jdi. Některý lidi to dělaj tak, že dobře vyberou bedny z druhé ruky za rozumnou cenu a v dobrém stavu, nějakou dobu je mají doma a pak je víceméně beze ztráty přeprodají dál a koupí jiné. To s novými bednami nejde.


    DR_RIC: proboha to fakt ne, já jsem sice zastáncem jak koaxů tak aktivů s DSP, ale bedna s wooferem který nemá plochu ani těch 5.25" (protože z něj ubírá výškáč) nikdy nebude a nemůže být highend reprák bo fyzika. I kdyby KEF postavil woofer s neomezenou výchylkou a nulovým zkreslením, musel by pro dosažení dostatečné hlasitosti na basech kmitat tolik, že by vyráběl dopplerův efekt na výškáči - kmitající zvukovod je blbost. Kdyby se ke každý bedně přidal sub, aby ty LS50 vůbec nemusely hrát basy, tak by to nejspíš hrálo výborně, ale to už jsme zas na úplně jiné ceně a to radši ať si koupí KEF R5, to je výborná bedna za podobnou cenu (i když pasiv).
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    CLOJSTER: Pockej do listopadu a porid si KEF LS50 Wireless II... Cena bude kolem 75000,- A pak uz nemusis resit nic dalsiho.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    CLOJSTER: v prvy rade zalezi, do jak velky mistnosti to mas, a kolik za to hodlas vyplaznout, a jak moc. se srat se shanenim

    beze srani, shaneni, a pulrocniho vymejsleni je sweetspot u jetejch repro kolem cca 150kkc za konfekci v A+ stavu
    za zbytek 250

    cely se to da srazit o 1/3, klidne i min, kdyz vis co delas
    tak za 250 mas dost dobre pouzitelnej aparat, kde netrpis ani v jednom pasmu ani v kvalite, a nepotrebujes nutnej upgrade dalsi rok, spis se ti na to postupne zacne prasit

    dost impresivni aparat s vetsim shanenim sezenes i pod kilo, bude to mit vzdycky nejaky ale

    spis si na tohle prijdes sam
    hrozne zalezi na jedinci a budgetu

    treba kdyz mas dvouciferny iq, dunning-kruger syndrom a ses hluchej z 80% na levy ucho, tak si vystacis s aparatem v hodnote 70kkc, jako treba teddybeddy, a pak zvladnes prudit v diskuzich i ostatni, ze hrajou na smuk, zatimco syflis na 6" dvoupasma, kde nejdrazsi soucastka na reproduktoru stoji nova 3 tisice
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    MAJA: Tak porad po cem se tak z te druhe ruky divat? Diky
    MAJA
    MAJA --- ---
    VOZKA: Netvrdím, že je to pravidlo ... spíš je zajímavé, co se dá najít z druhé ruky za skvosty i v ceně několika málo desítek tisíc.

    Nabídka je široká, ale proč hledat v kategorii, kde výrobce catoval costy, když mám za podobné peníze repro z kategorie, ve které to výrobce zdaleka tak neřešil ...
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    VOZKA: Myslis teda, ze takove VMA-1 SL budou o hodne lepsi nez repro v srovnatelne cenovce od velkych komercnich hracu?

    Jinak teda co pisete tak myslite ze ten sweetspot je o dost vys nez kolem 40tis. za komponentu?
    To byste me moc nepotesili :)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MAJA: To si úplně nemyslim. Sice přibylo highendu v cenách přes milion, ale zase spousta technologií které byly dřív jen v reprácích za 100k+ postupně probublala do levnějších vod. Spousta těch repráků za mega a víc stejně zvukově nenabízí vůbec nic, co by nenabízely i některé bedny za čtvrtinu. A high-end za 100k neexistoval nikdy.

    V levnějších vodách se třeba začaly objevovat cenově dostupný zvukovodový bedny, který přináší poměr cena/kvalita kterej konkuruje i bednám z druhý ruky - třeba JBL Studio 5xx jsou super levný poctivý bedny, nebo úplně v low-endu JBL LSR30x. hOrns dělají docela dobré bedny s konstantně vyzařujícími nízkodifrakčními zvukovody, i když už v cenách nad 100k. Když člověk hledá spíš tradiční široce vyzařující bedny řádově za desítky tisíc, tak existují i menší výrobci, kteří prodávají za cenu adekvátní zvuku a technickému zpracování, bez přirážky za design, status a marketing - u nás je to podle mě třeba VMAudio.
    SVANC
    SVANC --- ---
    ROMANICAK: Hele, to dřív zamrzne peklo, než by někdo jako Teddybeddy připustil, že ty jeho žvásty nemají oporu v realitě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam