• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    AMAROK: Pouzivam uz leta na maline tohle a spokojenost: https://www.picoreplayer.org
    Ten Squeezelite se da pouzivat i jako Roon endpoint.
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    Daphile – Digital Music Convenience for Audiophiles
    https://www.daphile.com
    OS pro audiofily. Máme rovnou připravené ISO pro nahrání na flashku, ze které se nabootuje.

Features:
    Headless music server OS
    Bitperfect and gapless playback
    Extensive audio format support
    Native DSD playback up to DSD512
    PCM resolutions up to 384kHz/24bit
    High quality audio resampling including PCM to DSD conversion
    Convolution filtering for DRC and equalizer
    "Play from RAM" to minimize CPU load and disk activity during playback
    Automatic audio device configuration with multiplayer support
    CD ripping with AccurateRip™ verification, automatic metadata tagging and cover art
    Supports external file servers as music source
    Easy configuration and installation through the web interface
    WiFi hotspot support (if compatible hardware exists)
    Software update via web interface
    Network-attached storage (NAS) service
    Whole system included in about 200MB ISO-file

Daphile is based on the open source Squeezebox Server, Squeezelite and Linux.
    Since Daphile is used and configured completely via the web interface the user is not required to have any Linux skills.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    poradny kabely na digital :)

Metr síťového kabelu za 100 tisíc korun? To není vtip, ale skutečný ceník luxusní značky – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/metr-sitoveho-kabelu-za-100-tisic-korun-to-neni-vtip-ale-skutecny-cenik-luxusni-znacky/sc-3-a-211973/default.aspx
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Výměna trafa by měla stačit. „Řešení“ na prasáka bych se vyhnul.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Konkrétně jde o Integra A-919, tj. raný devadesátky.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Zabejvá se někdo nějakejma přestavbama US (tj. 110 V / 60 Hz) integrovaných zesilovačů na EU (230 V / 50 Hz)? Je to „pouze“ o výměně transformátoru, nebo je potřeba toho povyměňovat víc? Má to vůbec smysl? (Aneb „výhodné“ koupě z eBay.)
    Popř. stačí na prasáka 110V/230V trafo před to, nebo je potřeba i konvertovat 60 Hz na 50 Hz?
    AFROMEN
    AFROMEN --- ---
    Ahoj, tušíte, jestli v Česku existuje nějaký distributor/prodejce Schiit Audio veciček?
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    VICA: …servis…
    Respektive - nebát se a napsat na tykon(a)tykon.cz jakožto dodavatele a toho, kdo zajištuje servis. Poradej určitě. ;-)
    VICA
    VICA --- ---
    Hola,

Několik dní, z důvodů stěhování, jsem měl stereo set nezapojen. Nyní, po opětovném zapojeni, nejde zapnout CA stream magic 6. Kontrolka modře svítí, ale přístroj se nesepne, zkoušel jsem i přes ovladač, neúspěšně.

Vypínač na zadní straně jsem opakovaně zkoušel.

Ještě mne napadl reset, ale ten jsem v manuálu našel pouze přes menu, kam se skrze nezapnutý přístroj nedostanu.

Nějaký tip?

Díky.
    TAX
    TAX --- ---
    BREGALAD: diky. web je ted uz www.ave-electro.cz.
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    TAX: Ave-servis.wz.cz - Zbraslav (Praha), ulice U lékárny, pan Vokál
    Rozhodne doporučuji.. Je to analogový nadšenec..
    TAX
    TAX --- ---
    MAJA: nejpis ano, ale netroufam si se v tom vrtat.
    MAJA
    MAJA --- ---
    TAX: DIY varianta opravy ? typicky tam zpuchří gumičky náhonu
    TAX
    TAX --- ---
    bylo mne darovano dvojce. vrci, ale netoci. ma motivace pristroj ozivit neni bezbreha. servisu neni uplne malo, doporucite nejaky ferovy?

BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    Ahoj vespolek.
    Pídím se po co nejlevnějším plném MQA dekodéru. Nemáte někdo SMSL M500 na vyzkoušení v mém zbraslavskem studiu (bude to chvilka, ani ne na kafe..).

Mám tzv.UHQCD (MQA-CD) po připojení mého letiteho přehrávače Technics SL-PG400A přes optiku k novince Cambridge Audio Evo 75 a vložení nosiče do přehrávače se překvapivě na displeji rozsvítila logo MQA 24-bit/88.2 kHz.

Nyní hledám tedy jak nejlevněji to je možné.. PJ PreBox Digital S2 má MQA třeba jen z internetu. Přes digitální vstupy to prý dekódovat neumí.

No a právě jsem našel na netu info, že SMSL M500 má poné dekódování MQA. Otázkou tedy je - co se tím myslí?
    Umí MQA jen přes USB-B nebo i přes optiku?

Rád bych to kdyžtak vyzkoušel a slyšel..
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    Lidé si v lockdownu chtějí dělat radost, éra levné elektroniky ale končí, říká šéf největšího českého výrobce reprosoustav | Hospodářské noviny (iHNed.cz)
    https://archiv.ihned.cz/c7-66912150-rtsqu-9eabdcf5ffd0f0d
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Hele zeptám se, i když možná to není zcela top audio, částečně ale asi jo: co si má jeden představit pod pojmem "anti resonance cassette mechanism", co často bývá k vidění na lepších a dražších audio kazetách? O jaký rezonance tam může jít? Dyť při tom relativně pomalým pohybu - otáčení cívek nemůžou žádný reálně slyšitelný pazvuky vznikat, ne? Jsou-li mezi stěnou kazety a páskou takový ty natvarovaný průhledný folie, který to drží vycentrovaný a tlumí pohyb do stran, tak by měla kazeta být zcela tichá..? Nebo se jedná o něco jinýho? Narážím teď trochu i na takový ty fičury u kazet typu "ceramic tape guide" u sony ux-pro atd... k čemu to může být dobrý, kromě možnosti využít to jako marketingovej tahák (a flignu) na lidi, aby kazeta mohla být dražší, ale bez reálnýho (nebo měřitelnýho) přínosu? Díky...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAGUMI: Kytka pro audiofila se pozna podle toho, ze je v kvetinaci za sto litru, neasi.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    Houseplants for audiophiles
    https://www.youtube.com/watch?v=OyobCL8JMKg
    BSAMOT
    BSAMOT --- ---
    No, mám tu nejakého Merzbowa, tak neviem .))

díky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam