• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Jestli si takhle důsledně čteš všechny informace ....
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    PLAYER: S gumičkou? Ty jsi to asi nedočetl, že? ;) (dočti - budeš překvapen - o gumičce se tam píše, že nee ;) )
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    PLAYER: A pojem vyšší harmonické znáš? A šroubům délka nenarostla? Takže jsi je zašrouboval až nadoraz jak byly předtím? Tyve, fakt jako, to je k smíchu (nebo k pláči).
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    HOWKING: tak určitě, sice ten brum, který mi vadil, už není slyšet, ale podle někoho "dost vzdělaného", co zjevně rád střílí pouhé domněnky, jsem to vlastně zhoršil.
    Šroubům žádná délka samovolně nenarostla (už se tu operuje dokonce se zázraky, wow!).
    Nejvtipnější ovšem je paradox, kdy argumentuješ dětským telefonem s gumičkou mezi plastovými kelímky coby efektivním přenašečem infrazvuku, abys záhy doporučil gumový silentblok jako účinný antirezonátor a odmítl kontrolované měření (sázku).
    Zkrátka pan "dost vzdělaný" má vždycky pravdu a je vždy připraven si ji dle potřeby ohnout a vybrat jen to, co se mu zrovna hodí do jeho krámku.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    PLAYER: Ani nejsi sto pochopit, kde ta délka šroubů narostla i když jsi to sám dělal. Jak mám s tebou argumentovat? Rozhodně jsi neudělal to co sis asi myslel že děláš a jestli došlo k změně přenosu tak ne z důvodu toho co jsi ty zamýšlel. V akustice jsem dost vzdělaný na to, aby věděl, že se nemám sázet. Ovlivňujících věcí je tolik, že i hlupákovi jako ty, který opomenul to, že z druhé strany má štoub natvrdo náhodou akce vyšla a mohlo dojít k změně o pár decibelů. Jestli to chceš ale vyřešit korektně, pak udělej to co doporučuju. Žádný tvrdý dotyk - naprosto minimalizovaný přenos.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    PLAYER: Hele, ať si každý udělá obrázek sám. Já argumetoval dostatečně. Možná když si to změříš dokonce zjistíš, že jsi rezonanci podpořil a zhoršil jsi to. (doporučuju změřit)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    HOWKING: no vida, už začínají úhybné manévry, toliko typické pro egoistické zbabělce, kteří nejsou natolik čestní, aby přiznali svůj omyl. Žádné delší šrouby jsem nedával, je vidět, že si tonoucí, co se chytá velmi tenkého stébla.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Nebo se dá pořídit pořítit rovnou toto:
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    PLAYER: Riskovat nic nebudu, co kdyby štěstí přálo hlupákům a ty ses větší délkou šroubů záhadně trefil mimo rezonanci a místo "gumy s různou tvrdostí" by stejně zafungovaly kovové podložky stejné výšky. Pokud chceš ale opravdu trafo akusticky izolovat od kostry, pak doporučuju zvětšit díry v těch nohách, tak aby se jich šrouby dotýkat nemohly, pod hlavy šroubů dát velké položky a mezi podložky a nožky toho trafa i shora další "gumou s různou tvrdostí" ;)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    HOWKING: já to měřit nepotřebuju, já totiž rozdíl slyším. Ale ty tvrdíš, že jde o placebo, tudíž ti jdu vyloženě na ruku s měřením. Z nějakého "záhadného" důvodu se ale sázky zjevně bojíš.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    PLAYER: Změř si to sám, abys pak neplakal.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    HOWKING: faul. Bojíš se měření, viď?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    PLAYER: I infazvuk, pokud bude plocha dna kelímku dostatečně pružná a velká.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    HOWKING: obzvlášť ony kritické nízké frekvence se tímto způsobem přenášejí výtečně.

Přiznej se, že už jen trollíš?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Je to marný, kde není rozum nelze argumentoval....
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    HOWKING: hlupáka tu ze sebe děláš především ty. Nejprve ses jakože nenápadně vysmál poslechovce, která poslechovkou ovšem není a teď mi tu pro změnu podsouváš placebo na základě tvé zjevné neznalosti konkrétního případu.

Mám tu velice citlivý kalibrační mikrofon, ten rozdíl jsem schopný doložit měřením. Ale protože by to znamenalo rozebrání subu, což je časově náročné, tak to dělat jen kvůli očividnému závistivci jako si ty, dělat nebudu. Ale když přistoupíš na sázku, tak ji rád příjmu. Klidně si zvol výši částky, o kterou si ochoten za tu tvou "pravdu" ochoten přijít :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    A slyšel jsi pojem "nitkový telefon" chytrolíne? https://fyzmatik.pise.cz/63-nitkovy-telefon.html Tam je styčná plocha jako kráva!
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    PLAYER: Jo a že třeba taková kobylka u houslí (nebo u basy, ať máme "brum") taky nechápe, že styčná plocha je důležitá a dotýká se jen ve dvou malých ploškách korpusu. Že ty housle vůbec jsou slyšet? Prosím tě nedělej ze sebe ještě většího hlupáka.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    HOWKING: pohádky tu vyprávíš ty. Na základě tvých zcestných domněnek. Byl si na tvůj omyl upozorněn, ego ti však zjevně nedovolilo (si) to přiznat.
    A že nechápeš vztah mezi styčnou plochou a přenosem brumu je problém tvůj, nikoliv můj. Ony se dávají hroty pod reprosoustavy přeci jen kvůli tomu, aby to bylo hezké a nazývají se antirezonanční, aby to zmátlo plebs. To dá rozum.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    PLAYER: jj, střelba od boku - a teď tu o červené Karkulce. Snímkem jsi dokumentoval výši své erudice dostatečně, já bych to dál nerozmazával. (Akorát je mi líto těch beden že skončily u někoho, kdo nemá šanci je docenit)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam