• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

Jaké preferujete středy

18 hlasy od 18 respondentů

rozbalit záhlaví
      MARASAN
      MARASAN --- ---
      CROME: wow

FI-33 NCF (R) | Furutech Hi-Fi
      https://www.furutech.cz/produkt/fi-33-ncf-r/

Tenhle shop je z jine dimenze, koukam.
      CROME
      CROME --- ---
      Audiofilove jsou nejvdecnejsi hejlove…strasnej snake oil
      FARFELOO
      FARFELOO --- ---
      DR_RIC: Teoreticky by to mělo být jedno, ale prakticky může být rozdíl/bug v implementaci. Dřív jsem měl AirPort Express a změna firmwaru s podporou AirPlay2 přinesla otravně slyšitelný šum. Nahradil jsem to za jiný AirPlay2 streamer, který ten šum nemá, ale zase transcoduje všechno do 48k, takže stream taky není “bit perfect”, což mně osobně nevadí, ale jsou lidi, kteří si na to potrpí.
      Tidal neznám, ale předpokladám, že si ho lidi platí kvůli MQA? Takže jde o to, aby streamer i DAC tohle podporovaly, jinak taky dojde někde k transcodingu a zase je to náchylné na chybu.

Obecně bych ale u streameru hledal hlavně kvalitní software. Není nic horšího než špatné a otravné UX u zařízení, které vypadá na papíře jako super řešení. Tohle je taky důvod, proč se nechystám opustit AirPlay. UX naprosto vychytaný v rámci iOS.
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      SAMOUT: tak to je ovšem rekordni částka za síťový kabel. Úsměvné je, jak nedoporučují nakupovat na ebay. Njn, Číňani nabízí "totéž" za pětikilo, tak to bych se také ježil :)
      CLOJSTER
      CLOJSTER --- ---
      DR_RIC: Muj nazor je, ze na digitalnim transportu nezalezi. Zalezi jen na DACu do ktereho to nacpes…
      DR_RIC
      DR_RIC --- ---
      Ahoj. Technicka otazka na zdejsi odborniky. Mam integrac s vlastnim DAC, ktery chci pouzivat. Digitalni vstupy jsou HDMI, COAX, optika a USB. Hledam nejaky streamer transport na tidal apod (pouze jako zdroj digitalniho signalu). Bude rozdil v kvalite mezi jednotlivymi modely? Zkusenost mam jen se streamery s DAC (LUMIN a NODE). Tam rozdil samozrejme je, pokud vyuzivam jejich DAC a vystup je analogovy. Jak to bude ale s digitalnimi vystupy? Diky za nazory
      SVANC
      SVANC --- ---
      SAMOUT: Víš jak, ty kilometry drátu k zásuvce nejsou důležitý... Záleží jen na těch dvou posledních metrech :D
      SAMOUT
      SAMOUT --- ---
      PLAYER: Tvl, to je pokladnice 😄. Bylo by libo metr osmdesat napajeci kabel za ctvrt mega?

Project V1 | Furutech Hi-Fi
      https://www.furutech.cz/produkt/project-v1/
      DELLAMORTE
      DELLAMORTE --- ---
      PLAYER: Jestli se to pije, tak se nedivím! :o)
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      Kdyz uz jsem si myslel, ze jsem videl vsechno:

Nano Liquid | Furutech Hi-Fi
      https://www.furutech.cz/produkt/nano-liquid/

1.Audio aspect: An overall improvement in high, medium and low frequency sound. Volume, echo, extension, penetration, resolution and level feeling, Q degree and shape feeling are exceptionally good improvement.
      2.Video aspect: Upgrade the resolution, sharpness, color, brightness, background deepness and the graphical quality.
      ...
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      PLAYER: Tak to jsou celkem základy. Trochu mi tam chybí informace, že diferenciální vstup může taky používat stíněné kabely a s jinými konektory (třeba XLR) se to tak běžně dělá. V hifi, kde je většinou jen pár zařízení propojených krátkými kabely, to podle mě není úplně klíčová věc, ve studiové technice je to standard. Aktivní monitory často podporují obojí.

Paradoxně třeba některé nové integrované zesilovače za pár korun mají diferenciální vstup přímo na čipu.
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      Co vy na to?

Truth about RCA signal cables
      https://youtu.be/QOagVDZLQnA
      NOKOS
      NOKOS --- ---
      PLAYER: za me podvodnej web. kazdej web, kterej zakazuje levy mysitko neco skryva....
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      Kroutim hlavou nad sitovymi kabely nad 1000 Kc, ovsem toto je opravdu triumfalni :)

Kryo kabel!

Coliseum II – Golden Acoustics
      https://goldenacoustics.gr/products/sine/power-cords/coliseum-ii/
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      NOKOS: tak má obchod s těmi drahými kabely, mimo jiné, takže je to jasné, odkud vítr vane :)
      NOKOS
      NOKOS --- ---
      PLAYER: ten musi bejt zaplacenej, to neni mozny, aby takovy hovna myslel vazne a uprimne
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      Poridil jsem staronovy zelezo, abych netrapil Lexicona. Bi-wire je docasny, pokud to klapne, druhy Meridian by mi mohl pricestovat z Anglie, takze bude nasledovat vyuziti stereo koncaku pro bi-amp a kazdy bude krmit vlastni bednu.

MAJA
      MAJA --- ---
      No z hlediska bezpečnosti práce si člověk koleduje o pěkné pořezáníčko při odizolování vodiče odlamovákem ... tohle bych zaměstnanci, kterému platím nemocenskou, do ruky nedal :-)
      HONCKA
      HONCKA --- ---
      HOWKING: mám doma na modelaření skalpely od Olfy, izolaci jsem s tím stahovat neskoušel (na to mám kleště), ale jsou tak ostrý, že kdybych to chtěl naříznout, tak určitě půjdu skrz do mědi.
      Navíc předpokládám, že kabel má stejný průřez stejně jako tloušťku izolace (když stojí takový prachy) tak není problém stahovačku seřídit, což u ulamováku nejde.
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      HOWKING: wtf? Ty stahovackama rezes a skrabes vodic? To ses dost levej teda. Zvolim prurez takovy, abych klestema nanarazil az na samotnou zilu. Nasledne chytnu konec kabelu(buzirky) kombinackama a zatahnu. Ten slaby zbytek jiz narizle buzirky snadno uz utrhnu. Zadny kov se nikde po zile nesmyka.
      HOWKING
      HOWKING --- ---
      HONCKA: Stahovačka ten kov nařízne a i škrábne, třeba chtějí něco, čím to zvládnou bez poškození. A i když by se nabízel chirurgický skalpel, tak vzhledem k opotřebení je odlamovák prostě dobré řešení. Mě spíš zaráží to lisování konektorů kleštěmi na vytahování hřebíků - to nemají krimpovačky. A taky to pájení cínem (teplota na olovo by ty izolaci tímhle postupem roztavila).
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam