• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

Jaké preferujete středy

18 hlasy od 18 respondentů

rozbalit záhlaví
      HONCKA
      HONCKA --- ---
      PLAYER: já měl za to, že bi-amp je na každé pásmo máš zvlášt zesilovač, tj proč ty Y cinchový kabely?
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      Ja ted kvuli biampingu resim Y RCA kabely. Nejprve jsem to na zkousku zapojil improvizovanym kabelem, co jsem nasel v supliku (asi kabel od takovych tech uplne nejlevnejsich cinch konektoru z bezneho elektra). Opravdu velmi tenky kabel, hlavni zila je strasne tenka. Hralo to prekvapive slusne (nic jsem od toho neocekaval). Pak jsem si vyrobil na zkousku druhy cinch kabel z reprokabelu Audioquest Rocket 11. Skok ve zvuku vyrazny, zejmena co se tyce prostoru. No a v patek mi prisel "znackovy" RCA kabel od firmy Inakustik, jejich rada excellenz, dvakrat stineny koax, postribreny medeny vodic. Rozdil oproti tomu memu doma vyrobenemu improvizovanemu kabelu z Audioquestu neslysim. Takze Inakustik posilam zpet a z Ciny jsem si obejdnal bezny stineny Y RCA za 300,- :)

Jinak pak z audionirvany ma i youtube kanal. Doporucuji :)

14 díl kompletace napájecího kabelu Furutech DPS 4 1 s koncovkami Furutech FI 50 NCF rhodium
      https://www.youtube.com/watch?v=3sKLw-UiIpk
      ENGUMAZ
      ENGUMAZ --- ---
      SVANC: po zahoření :)
      SAMOUT
      SAMOUT --- ---
      HOWKING: Slyset to je, deti my vytahly jeden drat z repra (u biamp zapojeni), a poznal jsem to zahy :-). A vytahly to proto, ze se to povoluje, mas recht.
      HOWKING
      HOWKING --- ---
      Hele. Já taky používám tu průhlednou klasiku a zjistil jsem jednu věc. Čas od času pomůže všechny šroubovací svorky dotáhnout. Ten materiál pod nimi si časem uhne, tlak na něj se sníží, dotyková plocha se zmenší a tím i přenositelné proudy. Důkazem je už jen to, že svorky předtím dotažené na krev jdou znova ještě dotáhnout. A je to fakt slyšet (nebo mám vždy ten pocit - třeba placebo :D)

Takže chápu, že výměnu kabelů někdo slyší. Byť ten důvod není možná v lepších kabelech, ale v čerstvém dotažení. (což vám prodejci kabelů taji :D)

Co jsem ale slyšel fakt hodně (a tady bych si dovolil podstoupit klidně i slepý test) je přechod na Bi-Amping.

Samotný Bi-Whiring si ale myslím, že je placebo. (pokud nejsou původní kabely fakt tenké a roli hraje dvojnásobně nižší odpor)
      SVANC
      SVANC --- ---
      MADCAT: Chápu to správně, že zvuk jedněch a těch samých kabelů bez jakéhokoli přepojování ti jednou připadal jako nějaký divný a podruhé naopak super?
      HONCKA
      HONCKA --- ---
      Nejlepší je
      JCAT . next-gen computer audio
      https://jcat.eu/
      Prodávají hiend audio sata a lan kabely :D
      MADCAT
      MADCAT --- ---
      Teď je ta správná chvíle sem něco napsat, když vidím o čem se bavíte :-D. Když už jsem se tu nedávno kafral s těma čínskýma káblama, tak třeba bude občas i někdo zvědavej, jestli to teda i nějak hraje. Jo, hraje.

Napřed mi trochu trvalo, než jsem se rozkejval to vůbec přepojit, protože mám dráty natahaný trochu blbě za TV stolkem u zdi, takže to byl trochu mrsk to povytahovat a zase ty nový tam nacpat, ale povedlo se. První poslech byl trochu jako "wtf, dyť to je jakýsi divný". Prostě jako když možná trochu přidám na ekvalizéru na basech a naopak citelně stáhnu výšky. Divnej zvuk a byl jsem z toho trochu rozvrkočenej. Netuším jakej fyzikální jev by za to mohl moct, každopádně ale po pár dnech jsem to pustil znova a jak vyměněný. Nemám možnost a ani se mně teda nechtělo to furt nějak na střídačku přepojovat, abych porovnával, ale i bez toho bylo na první poslech jasný, že nejenže to hraje líp než po prvním zapojení, ale i než to hrálo kdy předtím. Zvuk takovej o dost plnější, plnotučnější, poctivější, citelně víc energie na basech. Daleko víc se mi líbí, má to prostě šťávu. Předtím tam samo basy byly taky, celý spektrum, ale občas se mi to zdálo takový jakoby plochý nebo co. Podotýkám, že jsem to měl zapojený normálníma průhlednýma dvojlinkama 2x2,5 mm nebo kolik z Hornbachu, propojky na bednách byly z téhož.

Jestli za to může nějaká chyba v zapojení, kterou jsem teď předrátováním nevědomky odstranil, nebo ty káble z hobbymarketu neuměly přenést potřebnej proud, nebo prostě jsou ty nový o tolik lepší - nevím. Ale každopádně to hraje líp a su rád, že jsem to zkusil.
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      Ten rez bude ta jejich zazracna kapalina ;)

Btw základ dnešního úspěšného (?) marketingu jsou aktuálně slůvka bio, nano a 3D :))
      WADER23
      WADER23 --- ---
      MARASAN: Ten orezlej šroub na tom, LOL, to asi musí být ty nanokrystaly nebo co to má znamenat. A popis asi generovala nějaká hodně hloupá AI, nedokážu tu náhodnou směsici termínů vůbec dešifrovat.

Nano Crystal² Formula — NCF is comprised of a special crystalline material that has two “active” properties. First, it generates negative ions that eliminate static and secondly, it converts thermal energy into far-infrared. Furutech then combines this remarkable crystalline material with nano-sized ceramic particles and carbon powder for their additional “Piezo Effect” damping properties. The resulting Nano Crystal² Formula is the ultimate electrical and mechanical damping material – only found in Furutech products!

MARASAN
      MARASAN --- ---
      CROME: wow

FI-33 NCF (R) | Furutech Hi-Fi
      https://www.furutech.cz/produkt/fi-33-ncf-r/

Tenhle shop je z jine dimenze, koukam.
      DR_RIC
      DR_RIC --- ---
      SAMOUT: Princip jako termovodiva pasta, ale na zlepseni vodivost. Ale mozna to chapu blbe :-)
      SAMOUT
      SAMOUT --- ---
      Mimochodem - ten nano liquid ma slouzit presne k cemu? To je nakej cistic?
      CROME
      CROME --- ---
      Audiofilove jsou nejvdecnejsi hejlove…strasnej snake oil
      FARFELOO
      FARFELOO --- ---
      DR_RIC: Teoreticky by to mělo být jedno, ale prakticky může být rozdíl/bug v implementaci. Dřív jsem měl AirPort Express a změna firmwaru s podporou AirPlay2 přinesla otravně slyšitelný šum. Nahradil jsem to za jiný AirPlay2 streamer, který ten šum nemá, ale zase transcoduje všechno do 48k, takže stream taky není “bit perfect”, což mně osobně nevadí, ale jsou lidi, kteří si na to potrpí.
      Tidal neznám, ale předpokladám, že si ho lidi platí kvůli MQA? Takže jde o to, aby streamer i DAC tohle podporovaly, jinak taky dojde někde k transcodingu a zase je to náchylné na chybu.

Obecně bych ale u streameru hledal hlavně kvalitní software. Není nic horšího než špatné a otravné UX u zařízení, které vypadá na papíře jako super řešení. Tohle je taky důvod, proč se nechystám opustit AirPlay. UX naprosto vychytaný v rámci iOS.
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      SAMOUT: tak to je ovšem rekordni částka za síťový kabel. Úsměvné je, jak nedoporučují nakupovat na ebay. Njn, Číňani nabízí "totéž" za pětikilo, tak to bych se také ježil :)
      CLOJSTER
      CLOJSTER --- ---
      DR_RIC: Muj nazor je, ze na digitalnim transportu nezalezi. Zalezi jen na DACu do ktereho to nacpes…
      DR_RIC
      DR_RIC --- ---
      Ahoj. Technicka otazka na zdejsi odborniky. Mam integrac s vlastnim DAC, ktery chci pouzivat. Digitalni vstupy jsou HDMI, COAX, optika a USB. Hledam nejaky streamer transport na tidal apod (pouze jako zdroj digitalniho signalu). Bude rozdil v kvalite mezi jednotlivymi modely? Zkusenost mam jen se streamery s DAC (LUMIN a NODE). Tam rozdil samozrejme je, pokud vyuzivam jejich DAC a vystup je analogovy. Jak to bude ale s digitalnimi vystupy? Diky za nazory
      SVANC
      SVANC --- ---
      SAMOUT: Víš jak, ty kilometry drátu k zásuvce nejsou důležitý... Záleží jen na těch dvou posledních metrech :D
      SAMOUT
      SAMOUT --- ---
      PLAYER: Tvl, to je pokladnice 😄. Bylo by libo metr osmdesat napajeci kabel za ctvrt mega?

Project V1 | Furutech Hi-Fi
      https://www.furutech.cz/produkt/project-v1/
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam