• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: to si vážně tak zpomalený, že nechápeš, co po tobě chci? Já netvrdím, že tam není uveden počet lidí, já se dožaduji jejich identity. To jsem ti polpatě dávno napsal. Teď budu fakt hnusně osobní a účelově se dopustím argumentačního faulu (tví názoroví nohsledi tu střílej jeden za druhým směrem ke mě a nějak tě to netíží, tak co už...), ale můžeš si za to jen a pouze ty sám: jestli vnímáš hudbu stejně dobře, jako chápeš psaný text, tak naprosto rozumím tomu, proč neslyšíš rozdíl mezi 0,7 a 4 mm kabelem. Upřímně řečeno si ale myslím, že je na vině to tvé blíže nespecifikované tajné "hifi", i když, kdo ví.
    CROME
    CROME --- ---
    Slysite, jako by tu nekdo mluvil?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Kolik běhání kolem beden a hledání správné polohy mě stál tenhle výsledek
    [HOWKING @ HIFI & TOP AUDIO]
    (několik dní, možná měsíc)
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Odkaz na test Stereophile jsem dával nejméně třikrát, včera jsem napostoval i screenshot s částí popisující výběr posluchačů a jejich počet, tedy 25. Výsledek viz screenshot... :D

Prostě bych od tebe rád slyšel, jak to je s těmi LIDMI, o kterých stále píšeš.

1) Opravdu se domníváš, že těch 25 lidí byli samí podprůměrní posluchači, kteří na rozdíl od tebe nepoznají jemné rozdíly ve zvuku?

2) A proč by hifi magazín vybíral z řad hifistů právě takto, když jeho zájmem by bylo spíše dokázat, že rozdíly ve zvuku skutečně poznatelné jsou?

Zkus na tyhle dvě otázky konečně odpovědět místo neustálého trapného žvanění o zaseknuté desce, díky...

HOWKING
    HOWKING --- ---
    PLAYER: Napiš mu, že je úplně blbej, když od dvou různých místností očekává to samé (když to nejde očekávat ani ve stejné místnosti jen s o 20cm posunutýma bednama)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Mám mu tam napsat, že je úplně blbej a poslat PDFko na Clarky?

SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    :D
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SPIKE411: ne, máš to špatně. Navíc si s těmi "konspiračními teoriemi" pozadu, takže smůla, pro dnešek bez kabelu:

Zase ty protilátky - Resetheus z.s.
    https://resetheus.org/zase-ty-protilatky/

Nedělám si samozřejmě iluze, že by si měl tendenci číst a studovat něco, co je v rozporu s tvou vírou a co označuješ jako "konspirační teorii", aniž bys tomu vůbec v prvé řadě rozuměl :)
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    :D :D zacina to byt cim dal lepsi!
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    PLAYER: Ano ano, četl jsem ty konspirační teorie, že ve skutečnosti virus nikdo nikdy neviděl, jen se testuje na přítomnost protilátek, proto viry neexistují.
    Kam si mám přijít pro čínský Nordost? :)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SPIKE411: spíš by si měl začít u počátku virové teorie (ale to by ti muselo jít o fakta a né o konfirmation bias), kdo, kdy a na základě čeho s ní přišel. Vsadím čínský Nordost, že si jako drtivá většina nekritické společnosti myslíš, že se (nový) virus objeví tak, že se extrahuje přímo z živé tkáně údajně nakaženého člověka či zvířete a hned ho vidíš pod (elektronovým) mikroskopem, viď že jo? A že je to virus a né nic jiného není třeba dál zkoumat, protože existuje "vědecký konsensus" :)

Fakt vám ten jednoduchý svět závidím.
    CROME
    CROME --- ---
    Ja teda neverim tomu, ze Player existuje, videl ho nekdo, nejaky jmena? Sach mat!
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    :D

Pardon, ale…

Viry neexistují, tvrdí kontroverzní biolog. Ničím to nedokazuje a mate lidi - Deník.cz
    https://www.denik.cz/z_domova/stefan-lanka.html
    Případ nejdříve skončil na stole ravensburského soudu, který v roce 2015 rozhodl v Bardensův prospěch a 100 tisíc eur odměny mu přiřkl. Jenže Lanka se odvolal k Vyššímu zemskému bádensko-württemberskému soudu ve Stuttgartu a překvapivě uspěl. Nikoli ale proto, že by zmíněné studie existenci viru neprokázaly: jeho právníci postavili obhajobu na tom, že Bardens nesplnil formální podmínku pro udělení ceny, protože měl předložit jen jednu publikaci a předložil jich šest. A soud jim dal v tomto směru za pravdu.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: zaseknutá deska bez vidiny změny. Ani těch 25 lidí není nikde uvedeno, cililink. Hodně štěstí v tvé slepé ve víře v autority, musíš mít neuvěřitelně jednoduchý život, asi ti ho vlastně i závidím.

MATT: právě si dokázal, že vůbec nevíš, o čem to, o co se snažíš zjevně opřít, ve skutečnosti je. Je úplně jedno, co tvrdí Lanka, protože důkazní břemeno neleží na něm. Lanka je pouze tak "drzý", že poukazuje na pavědeckou metodiku.

CLOJSTER: a ty budeš co? Typická ovce, volič pětikoalice jak vyšitý. Tak co, jak mi jdou nálepky? Na libtárdi lepšolidi ještě nemám, ale snažím se :)
    MATT
    MATT --- ---
    PLAYER: dotaz: Stefan Lanka taky není člověk, že jemu věříš a ostatním lidem ne?
    MATT
    MATT --- ---
    SVANC: on je prostě nadčlověk, pochop to konečně...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Jakoze PLAYER? Mam PLAYERa v DI, vy tady promlouvate bez nej jako oponenta a je to takovy spiritualni, no ale uz moc dlouhy.
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    SVANC: Ja uz to asi pochopil. On proste neveri tomu, ze se ten test vubec uskutecnil… mysli si ze si to oba Clarkove klidne vsechno mohli vymyslet, vc. Stereophilu. Proto chce porad ty dukazy o konkretnich lidech.
    Klasicky konspirator - ted to do sebe vsecko zapada. Vsadim se ze ani na Mesici jsme podle nej doted nebyli :D
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    HOWKING: Jo, ja si to myslim taky. Ale i to druhe se da evidentne krmit :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Je zbytečné stále dokola se točit na těch tisíci lidech. Nejméně dvakrát jsem ti napsal, ať neřešíme ty tisíce testů v rámci Richard Clark Challenge.

Už hezky dlouho je řeč o tomhle testu ve Stereophile, kde bylo pro slepé i neslepé testování jak s ABX přepínačem tak i s přehazováním kabelů vybráno 25 lidí, skeptiků i věřících.

A protože stále opakuješ LIDI, tak se tě znovu ptám, zda se domníváš, že těch 25 lidí byli samí podprůměrní posluchači, kteří na rozdíl od tebe nepoznají jemné rozdíly ve zvuku. A proč by hifi magazín vybíral z řad hifistů právě takto, když jeho zájmem by bylo spíše dokázat, že rozdíly ve zvuku skutečně poznatelné jsou.

Budeš pokračovat v tom vykrucování, nebo konečně dáš na tyhle dvě jednoduché otázky k tomu testu ve Stereophile nějakou odpověď?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam