• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    A ty sestavy za 5 mega jsem slyšel a neuchvátily mě víc, než moje za 50 litrů. (ale já jsem asi zcela hluchý)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    DOCKINEZ: Tak je to ale se vším, co lze hodnotit jen subjektivně, nemusí to být audio. Každá záležitost poskytující "kvalitu nad rámec měření" kolem sebe hromadí "odborníky" co ji dokáží rozpoznat.'

Jo znám lidi s audiem za pet mega v paneláku, stejně jako lidi s BMW i7 bez garáže. (nicméně není to totéž, BMW má měřitelně lepší kvality i když předražené - zatím co high-end ne.)

Jako servisák Apple jsem se kdysi právě mezi tyto lidi dostával :D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    HOWKING: „smysluplnost utrácení peněz“ je natolik subjektivní věc, že se o ní nemusíme vůbec bavit.

Kdybysme byli všichni prudce racionální, tak všichni jezdíme v něčem jako Dacia Jogger a tzv. prémiový značky by šly leda do hajzlu. Každej rok novej model? Ani ťuka, každýmu přece musí stačit nový auto jednou za 10 let.

Ale tak to nefunguje, že ne? Tak proč tak vadí zrovinka hifisti, když snob je každej druhej?

btw kolik lidí s audiem za 5 mega znáš?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    DOCKINEZ: "Takže ti v zásadě vadí, že někdo utrácí svoje peníze po svým?" - ne, to že tvrdí, že je to smysluplný utrácení peněz, které přinese víc, než jen pocit, žena to mám. Které je skutečně slyšet. (a pak se stupidními kecy vyhýbá blind testům, jak čert kříži - z borce se supersluchem by spadl na troubu co platí nesmyslné částky - já to chápu, byl by to brutální útok na osobní integritu - a pak poslouchá audio za pět mega v panelíáku nebo i v jiném baráku se sousedy, kde rozhodně nemůže použít ani reálný dynamický rozsah nahrávky, aniž by pak neposlouchal "bicí od vedle")
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CROME: To spíš popisuješ některý high-endisty než hifisty.

Takže ti v zásadě vadí, že někdo utrácí svoje peníze po svým? Tak ať, ne? Jiní zas jezděj každej rok dvakrát na dovolenou do Dubaje a zabíjej svůj čas nakupováním píčovin v meganákupákách.

To mi přijde ještě šílenější, ale i tak jsem s tim naprosto v pohodě. Jejich prachy, jejich volnej čas.

btw co mám já známý, co si ulítli na lampách a staví si svoje SET zesilovače, k nim patřičný open baffle atd., tak to jsou vesměs super skromní lidé.

Trochu tolerance by to chtělo.
    CROME
    CROME --- ---
    DOCKINEZ: Je to dost toxicka skupinka nafoukanych elitaru (btw s velmi podobnym mindsettem co ma Moturek), co si masirujou svoje neviditelny koule nakupem predrazenych nesmyslu a do krve se hadej, ze slysej i travu rust ( aby pak v blind testech pohoreli jak papir) :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MARASAN: Já taky nejspíš nepoznám rozdíl mezi vinylem a flacem (a nehodlám to ověřovat), přesto si kupuju vinyly, protože to pro mě má přidanou hodnotu (masivní vnitřňák, super velkej art na obalu, víc peněz pro kapelu než těch pár šušňů ze Spotify atd.)

A?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DOCKINEZ: dotyční právěže rádi ohrnují nos nad normální sestavou a přítom nejsou schopni ji ve slepým testu rozeznat. Tak proto.
    MATT
    MATT --- ---
    PLAYER: Tak mi dokaž, že tvá rozhodnutí Bůh neovlivňuje.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MATT: zase chyba. Rozhodnutí ovlivňuje víra lidí, nikoliv Bůh, jehož existenci dosud nikdo neprokázal.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CROME: proč? Je to neškodný koníček, a dokud dotyční utrácí za komponenty (nebo jejich stavbu) svoje peníze a svůj čas, tak o nic nejde. Však jde jenom o hudbu, o radost z provedení komponent, o radost z jejich výběru a o potěšení z debat s podobně postiženými, ne?

Uměl bych si představit horší a škodlivější hobby (třeba hajlování s Turkem na motosrazu).

Ať si každej poslouchá co chce a na čem chce, klidně na dvojčeti od Vietnamců.

Spíš nerozumím těm bijcům, co už roky a roky jedou linku „dokážu ti, že neslyšíš rozdíl, hurrr durr“. Co těm takový počínání přináší, to je mi trochu záhada. Ale je mi to v zásadě fuk. Spíš mě překvapuje, že to chce hrát ještě někdo s nima. Po těch letech je to furt to samý.
    MATT
    MATT --- ---
    PLAYER: ale Bůh existuje, ovlivňuje rozhodnutí milionů lidí. navíc dokázat opak nelze.
    CROME
    CROME --- ---
    Vetsina Hifistu jsou opravdu chore existence…
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DOCKINEZ: ezo audiofilu a hifi hipstaz.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MATT: Bůh existuje. Přednesl jsem tvrzení, které podle tvé logiky nemusím obhájit, ale ja na tobě, aby si jej ty vyvrátil.

To je blbost, viď? ;)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MATT: to je velmi řekněme naivní výklad presumpce neviny, respektive napasovaný nesprávně. Dokud se neprokáže vina, pak se na obviněného musí pohlížet jako na nevinného. Všímáš si toho slovíčka "dokud"? Tedy když už chceš použít toto přirovnání na test kabelu, respektive banánu, tak: "dokud se neprokáže, že banán vede v nezměněné formě elektrický proud, pak platí, že nevede".
    Proto jsem ti v předchozím příspěvku napsal, že jde o předložené tvrzení bez důkazu. Vyfocený banán se zapíchlým drátem není důkaz, že banán nahradil odpovídající kabel :)
    "Je jedno, jsk jste chytří, jak je vaše teorie krásná. Dokud ji nepotvrdíte experimentem, tak neplatí" - tohle mám rád zase já. Pronesl to kdysi jeden "bezvýznamný" fyzik ;)
    MATT
    MATT --- ---
    PLAYER: zpochybňuješ cizí tvrzení, pokud budu ctít presumci neviny, je důkazní břemeno na tvé straně ;)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MATT: samozřejmě, jenže já nejsem ten, kdo předkládá nějaké tvrzení bez důkazu, důkazní břemeno neleží na mě ;)
    MATT
    MATT --- ---
    PLAYER: Tak to stejný můžeš napsat sobě, žejo ;)) Já mám spíš problém s časem, než s penězma. Ale moh by to zrealizovat nějakej důchodce, kterej zrovna nemůže fotit slunce, protože je za mrakem, mrk mrk ;))
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MATT: metr koaxu 20,-, k tomu dva rca konektory - kus po 10,-, banán 10,- a nemusíš nic štípat.
    Ve skupině "Hifi & top audio" bych očekával, že 50 Kč nebudou žádné velké peníze pro místní diskutující, které by nemohli na experiment použít.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam