• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

Jaké preferujete středy

18 hlasy od 18 respondentů

rozbalit záhlaví
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      SVANC: i tak je pointa v čem? Jako že když napíšu, že neslyším rozdíl po downsamplu 24/192 na 16/48 s VBR 256kbit/s, tak to znamená ve vztahu ke streamu co konkrétně?^^

Podotázka: proč zrovna VBR256, proč ne 128 nebo rovnou 64? Chceš snad říct, že slyšíš rozdíl mezi 256 a 128? :) A kdy přesně se u tebe láme ta schopnost slyšet rozdíl?
      SVANC
      SVANC --- ---
      PLAYER: Ta poznámka o bitrate a výzvu, ať otestuješ, zda poznáš rozdíl mezi 24/192 a 16/48, sice byla ve "vlákně" o banánech, ale myslel jsem ji ve vztahu k tvému novému gearu.
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      MATT: dobrá otázka. Podle mě je lidem, co mají na sestavu za statisíce či milióny+, ve výsledku jedno, co si o tom myslí lidé, kteří jim kecají do života (složenky za ně neplatí) a jejich sestava je z jiného kvalitativního řádu.
      Možná, ale opravdu jen možná, je baví ta malichernost boje, který někteří z posledně jmenovaných, vedou.
      MATT
      MATT --- ---
      DOCKINEZ: To určitě, ale je třeba rozlišovat mezi trollama a misionářema. Já za misionáře mluvit nemůžu..
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      MATT: To by se šlo zeptat i naopak, ne? Proč osvícení misionáři ztrácí čas a nervy s lidmi, který si stejně dál budou kupovat drahý krámy (tupý Westminster Royal, ohavný X7 apod.) a na dobře míněné rady nehodlají reflektovat? :)
      MATT
      MATT --- ---
      A zabývaj se hifisti vlivem psychohygieny na psychoakustiku? Aby si třeba nekazili poslech hádáním se na nyxu s indivindy, kteří jim odmítají validaci?!
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      Mě trosku "vadí", že ti největší siláci za klávesnicí zůstávají jen za tou klávesnicí. Samozřejmě nikoho nenutím, aby agitoval za tu jejich "pravdu&lásku" i v reálném světě, nicméně by to určitě povýšilo ten jejich boj na jinou, vyšší, úroveň. A platí to pro obě pomyslné skupiny.

Když jsem byl na veřejné akci v Pražském hiend studiu na porovnávání kabelů, kterého se osobně účastnil i mistr Kraut a organizoval Březina, tak jsem tam byl jediný, kdo se odvážil vznést námitku na způsob testu, zejména z hlediska psychologického, ale zároveň jsem i jako jediný z "davu" přiznal, že jsem žádný rozdíl mezi kabely neslyšel. Zbytek osazenstva poslušně seděl a držel hubu, protože Březina se zeptal tak krásně manipulativně, že mi bylo jasné, že i kdyby rozdíl někdo další neslyšel, tak se přeci nepřizná, neboť by ho "dav" považoval za hluchého a nám přeci strašně moc záleží na tom, co si o nás myslí druzí, zejména pak úplně cizí lidé, že jo? :)

Když tedy některé z vás tak strašně sere (jak krásně ilustrují některé zdejší komentáře), že někdo si kupuje drahé kabely a vy jste přesvědčeni o tom, že je debil a že rozdíl nemůže slyšet, proč nezvednete prdel a ty lidi tedy neobrátíte na vaší "víru" v rámci akce, jako byla například tato? Nemáte na to koule, nebo jak to mám chápat?
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      CROME: Čtu to tu těch cca 20+ let.

A nějak nemám ten dojem, že by mi legendy jako MACHALIK nebo hombre TEDDY něco cpaly. Naopak na legendární argumentace o slepých testech rád s pobavením vzpomínám (protože myšlenkový pokus slepého testu mrdání manželky vs coury z ulice už tady asi nic nepřekoná) :D

HOWKING: Já 99 % hudby při práci poslouchám na Fostexech, co mi kdysi doporučil kolega CROME. V near fieldu mi to bohatě stačí a jako barbar si nepřipadám.
      CROME
      CROME --- ---
      DOCKINEZ: Ty to tady nectes?
      HOWKING
      HOWKING --- ---
      Můj skvělý Marantz zesák mi po letech chcípl. Koupil jsem Sony STR-DH790 (ano jsem barbar). Nicméně já mám pocit, že jsem si tím zesákem polepšil. Se studiovým mikrofonem (který už jsem měl k tomu Marantzu, ne s tou hračkou, co k tomu dodávají) dokáže nakalibrovat místnost takovým způsobem, že žasnu, co ty moje Heco Victa 700 umí. To by se každému puristovi obrátil žaludek, že jsem to vůbec zapnul. :D (A koupil jsem to i proto, že mám 55 a že vím, že už prostě nemám uši na to, abych cokoli dražšího slyšel - a taky proto, že mám Sony TV a umí s ním perfektně zacházet - všechno nastavení mohu dělat na obrazovce)
      PLAYER
      PLAYER --- ---
      MATT: ty prostě nechápeš základy práva, respektive si je nějakým zvláštním způsobem ohýbáš tak, aby sis to vždy našrouboval na konkrétní situaci jakoby ve tvůj argumentační prospěch.
      Definici presumpci nevinny jsem ti již ve zkratce odcitoval, nepomohlo to. Víc pro tebe udělat nemohu a ani vlastně nechci.

Naposledy a ještě trochu jinými slovy: nemůžeš vyvrátit něco, co primárně nebylo dokázáno, že existuje.
      MARASAN
      MARASAN --- ---
      A videls treba popisky k USB A-B kablu za 1000 EUR? Normalne stoji uplne ten samej snad kilo, akorat mu chybi pohadky kolem.

JPS Labs Superconductor V - Digital Cable - ABYSS® Europe
      https://eu.abyss-headphones.com/products/jps-labs-superconductor-v-rca-s-pdif-digital-cable?variant=46655376457906
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      CROME: OK, asi mám štěstí na bublinu a lidský charaktery, že tyhle tvoje zkušenosti nezažívám. A už vůbec ne neustále.
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      HOWKING: Tak já věřím, že dobrej referenční high-end zesilovač bude taky měřit líp než spotřebka, co tak nějak splňuje normu DIN 45500 z roku 1966 (a tedy je Hi-Fi) :)

Jestli to i uslyšíš, do toho bych se pouštět nechtěl. Já po letech hraní po zkušebnách asi ne.
      CROME
      CROME --- ---
      DOCKINEZ: Ne ne vadi, ze to vsem vsude cpou a neustale se hadaj a votravujou s tim abys predvadel nejaky dukazy…. At si kupuje kazdej co chce, ale kurva pak me to necpi
      HOWKING
      HOWKING --- ---
      A ty sestavy za 5 mega jsem slyšel a neuchvátily mě víc, než moje za 50 litrů. (ale já jsem asi zcela hluchý)
      HOWKING
      HOWKING --- ---
      DOCKINEZ: Tak je to ale se vším, co lze hodnotit jen subjektivně, nemusí to být audio. Každá záležitost poskytující "kvalitu nad rámec měření" kolem sebe hromadí "odborníky" co ji dokáží rozpoznat.'

Jo znám lidi s audiem za pet mega v paneláku, stejně jako lidi s BMW i7 bez garáže. (nicméně není to totéž, BMW má měřitelně lepší kvality i když předražené - zatím co high-end ne.)

Jako servisák Apple jsem se kdysi právě mezi tyto lidi dostával :D
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      HOWKING: „smysluplnost utrácení peněz“ je natolik subjektivní věc, že se o ní nemusíme vůbec bavit.

Kdybysme byli všichni prudce racionální, tak všichni jezdíme v něčem jako Dacia Jogger a tzv. prémiový značky by šly leda do hajzlu. Každej rok novej model? Ani ťuka, každýmu přece musí stačit nový auto jednou za 10 let.

Ale tak to nefunguje, že ne? Tak proč tak vadí zrovinka hifisti, když snob je každej druhej?

btw kolik lidí s audiem za 5 mega znáš?
      HOWKING
      HOWKING --- ---
      DOCKINEZ: "Takže ti v zásadě vadí, že někdo utrácí svoje peníze po svým?" - ne, to že tvrdí, že je to smysluplný utrácení peněz, které přinese víc, než jen pocit, žena to mám. Které je skutečně slyšet. (a pak se stupidními kecy vyhýbá blind testům, jak čert kříži - z borce se supersluchem by spadl na troubu co platí nesmyslné částky - já to chápu, byl by to brutální útok na osobní integritu - a pak poslouchá audio za pět mega v panelíáku nebo i v jiném baráku se sousedy, kde rozhodně nemůže použít ani reálný dynamický rozsah nahrávky, aniž by pak neposlouchal "bicí od vedle")
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      CROME: To spíš popisuješ některý high-endisty než hifisty.

Takže ti v zásadě vadí, že někdo utrácí svoje peníze po svým? Tak ať, ne? Jiní zas jezděj každej rok dvakrát na dovolenou do Dubaje a zabíjej svůj čas nakupováním píčovin v meganákupákách.

To mi přijde ještě šílenější, ale i tak jsem s tim naprosto v pohodě. Jejich prachy, jejich volnej čas.

btw co mám já známý, co si ulítli na lampách a staví si svoje SET zesilovače, k nim patřičný open baffle atd., tak to jsou vesměs super skromní lidé.

Trochu tolerance by to chtělo.
      CROME
      CROME --- ---
      DOCKINEZ: Je to dost toxicka skupinka nafoukanych elitaru (btw s velmi podobnym mindsettem co ma Moturek), co si masirujou svoje neviditelny koule nakupem predrazenych nesmyslu a do krve se hadej, ze slysej i travu rust ( aby pak v blind testech pohoreli jak papir) :)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam