• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Je u obou souborů naprosto stejná hlasitost na výstupu?
    Přepínal sis to sám?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: Simple Minds - Don't you. Zdroj: SACD -> ISO -> DSF soubor -> WAV (24 bit) -> Mp3 256 kbit/s (16/44,1). Výsledek:
    slyším rozdíl v důrazu kopáku v neprospěch mp3, slabší objem, činely jsou u mp3 jakoby zastřenější. V prostorovosti a oddělení nástrojů rozdíl neslyším.
    Ptal jsem se přítelkyně na názor, opakovaně jsem jí to pouštěl po sobě, stejná hlasitost. Prý v tom rozdíl neslyší. Hraje od mala na flétnu, zná noty.
    Závěr: hires originál je bezchybný, neslyším nic, co by mi "vadilo". Mp3 působí jinak, ošizeně, na první dobrou jsem hned poznal co je co.
    Poznal bych to na každém žánru? Nevím, možná ne. Věřím, že na některé nástroje jsem "hluchý", ale na bicí jsem "pes", proto jsem si vybral tuhle skladbu. Je mp3 neposlouchatelná? Vůbec ne, kdybych neměl přímé porovnání, tak řeknu, že to zní dobře. Čímž se dostávám k tomu, co jsem už psal dříve. Primárně záleží na kvalitě nahrávky jako takové, jak moc to dojebe mastering ve studou. Dále samozřejmě
    záleží na reprodukční sestavě a v neposlední řadě na uších, respektive jak kdo jsme naučení poslouchat reprodukovanou hudbu. Prostě netrénované uši (mozek) nemají schopnost rozlišit relativně malé rozdíly, protože neví na co se cíleně zaměřit, nebo se na to zaměřit ani neumí.
    Je to IMHO obdoba ke zraku. Kdysi dávno jsem řešil výběr nové ploché TV a furt jsem na něco nadával. U LCD mě sral kontrast, blooming a další neduhy, u plazmy pak příšerný phospor trails. Když jsem se onehdy ptal neteře (v té době asi 20 leté), jestli jí to taky trhá oči, tak na mě koukala jak na zjevení, že nechápe, o čem mluvím, že tam nic špatnýho nevidí. Musel jsem jí to popsat a vyloženě prstem na obrazovce ukázat, co mi vadí a kdy se to děje. Jakmile jsem jí to ukázal, už to začala vidět taky :) Stejný problém jsem měl btw s DLP projektorem a nechvalně známým rainbow efektem u jednočipových.

Kdyby to nebylo ilegální, tak ty dva soubory někam hodím a každý si to můžete porovnat na vlastní sestavě a uších. Takhle vás může leda odkázat na google a při troše snahy na ISO soubor Simple Minds - The Best of [SACD] narazíte.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MATT: player neni, do vyznamne miry, ani hluchy ani slepy, takze vidi a slysi (prave i na tom videu), ze leva bedynka nesumi. Trosku s tim trollingem zaber, vic originality, ze se dekuje :)
    MATT
    MATT --- ---
    PLAYER: kde se tam ten šum bere? není to spíš probém těch geniusů? proč jsi testoval banán na bedýnkách za tisícovku a ne opravdovém hifi?! Kdybytě slyšel player, tak by se ti vysmál..
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    HOWKING: pokud neslysis vyrazne nizsi hlasitost a silny brum/sum oproti kabelu (ktery ma navic nevhodnou konstrukci), tak se s cistym svedomym muzes povazovat za nahluchleho :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    A když se oloupe šlupka, tak má nižší skin efekt :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    NOKOS: Jistěže, při použití na střídavý proud, zde NF oblast, má banán impedanci, není to jen čistý odpor, je tam i kapacitní popř. indukční složka.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    NOKOS: Samozřejmě že má - od čistého odporu se liší od 0.0000000001%, ale PLAYER to třeba slyší!
    NOKOS
    NOKOS --- ---
    SVANC: banan ma imedanci, jo? to je mi novinka....
    SVANC
    SVANC --- ---
    MARASAN: OK, ale na principu to nic zásadně nemění, ten zesík je tvořen v podstatě jen švábem, který je dvoukanálový, ale lze jej nakonfigurovat do můstku, kde má na dvakrát větší impedanci dvojnásobný výkon. Pro stereo pak dva šváby, každý v můstku.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SVANC: tenhle je prave ze dvou integracu, clastne 2 monobloky a to asi pekne uzije s balanced vstupem.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MARASAN: To teda, ty parametry jsou pěkný, o parník nad schopnostmi uší.
    Jen nevím, jestli se tady puristé neurazí nad zesilovačem tvořeným v podstatě jediným integráčem ve třídě D za pár stovek dolarů - zvlášť když ještě doplním, že hotový osazený modul se dá koupit ještě o řád levněji.
    Když si připočteš nízkou spotřebu oproti třídě AB natož A, tak při intenzivním používání se ta cena za delší dobu vrátí na účtu za elektřinu... :D
    Šváb:
    https://www.ti.com/lit/ds/symlink/tpa3251.pdf?ts=1771376861606
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    prej slusnej zesik za slusny $$$

3e Audio A5 Stereo Amplifier Review | Audio Science Review (ASR) Forum
    https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/3e-audio-a5-stereo-amplifier-review.59870/
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Michael Jackson – Thriller – Full Review (vinyl, CD, Cassette, SACD, MOFI releases, Qobuz, Tidal, Amazon Music, Sony 360 RA, from 1982 to 2022) – Magic of Analog, Vinyl, Digital and Spatial Sound...
    https://magicvinyldigital.net/2022/11/29/michael-jackson-thriller-full-review-vinyl-cd-cassette-sacd-mofi-releases-qobuz-tidal-amazon-music-sony-360-ra-from-1982-to-2022/
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MATT:prej hypoteza, pfff... :)
    MATT
    MATT --- ---
    PLAYER: a co tam je o hifi a zvuku? nemyslim si, že by ta simulační hypotéza přinášela nějaký nový pohled na problematiku.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MATT: když ještě dál, tak proč ten tvůj zabrzdění přístup? Ty nevíš, že Matrix není film, ale dokument? :)
    MATT
    MATT --- ---
    PLAYER: PLAYER: myslim, ze bys mel jit jeste dal. veris na fyziku diky niz bylo audio zarizeni zkonstruovano? veris na koncept hudby, kdy nejake divne vibrace jsou ok a jine nikoli? a co vubec zvuk, dyt se jedna jen o mechanicky rozklad vlivu molekularnich sil na nejakake kosti a naslednou syntezu pomoci divny sedy hmoty a dalsich elektrickejch signalu. stejne jako zpochybnujes zdroj vibraci, mel bys obdobne zpochybnovat i tu interpretacni cast.

PLAYER: od jacksona muzes jen heal the world!
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SACD top verze. Nemam samozrejme srovnani primo s vinylem, neb jsem slysel jen rip, ktery prosel nejakou A/D konverzi, ale kvalitativni skok oproti CD je to znacny.
    Akorat ted nevim, jestli se mam ci nemam stydet, ze poslucham taky Jacksona. Je tu nejaky odbornik, ktery by provedl kadrovy posudek na pockani? :)

PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: ale o tom ti preci ja presne pisu. Tak to vidis, jak nectes, co ti pisu. Teda vlastne bohuzel nevidis :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam