• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MATT
    MATT --- ---
    PLAYER: PLAYER: myslim, ze bys mel jit jeste dal. veris na fyziku diky niz bylo audio zarizeni zkonstruovano? veris na koncept hudby, kdy nejake divne vibrace jsou ok a jine nikoli? a co vubec zvuk, dyt se jedna jen o mechanicky rozklad vlivu molekularnich sil na nejakake kosti a naslednou syntezu pomoci divny sedy hmoty a dalsich elektrickejch signalu. stejne jako zpochybnujes zdroj vibraci, mel bys obdobne zpochybnovat i tu interpretacni cast.

PLAYER: od jacksona muzes jen heal the world!
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SACD top verze. Nemam samozrejme srovnani primo s vinylem, neb jsem slysel jen rip, ktery prosel nejakou A/D konverzi, ale kvalitativni skok oproti CD je to znacny.
    Akorat ted nevim, jestli se mam ci nemam stydet, ze poslucham taky Jacksona. Je tu nejaky odbornik, ktery by provedl kadrovy posudek na pockani? :)

PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: ale o tom ti preci ja presne pisu. Tak to vidis, jak nectes, co ti pisu. Teda vlastne bohuzel nevidis :))
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Strašidelná představa by byla, kdybych tuhle diagnózu začal vnímat sám u sebe... :-)))
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: opakuju se, protoze ses to prave ty, kdo ignoruje, co ti pisu. Tezko ale diskustovat s nekym, kdo zcela otevrene priznava, ze defacto "trpi" slepou virou v autority (samozrejme jen takove, ktere si sam urci jako duveryhodne, ze? :)). Ty uvozovky jsou zamer, jelikoz ty sam nepochybne pocit utrpeni nepocitujes, prave naopak :)
    Ale s tim poslednim odstavcem si to trefil. Principialne neverim nicemu a nikomu. To musi byt primo strasidelna predstava pro cloveka tveho presvedceni, vid? :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Už se opakuješ a znovu předvádíš svou pověstnou ignoranci.
    Dokonale zdokumentovaný a v prestižním audiofilském časopise zveřejněný test je něco, co není důvod zpochybňovat, a to tím spíše, že ten výsledek šel proti zájmu toho časopisu. Nejspíš i to je důvod, proč už ten článek téměř nejde dohledat. A na tom nic nezmění tvé řeči o písmenkách ani ironické uvozovky.
    S takovou bys nemohl věřit vůbec ničemu, protože většinu informací, ať už jde o elektroniku nebo třeba složení potravin si doma prostě nezkontroluješ.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: stále seš v rovině víry, včetně nějakého údajně legendárního testu. Pořád spoléháš na poctivost druhých. Víra není důkaz, slova nejsou důkaz, písmenka nejsou důkaz.

Proč si nebyl na porovnání kabelů? Budeš na Audio video show za měsíc? Tolik příležitostí jak víru povýšit na skutečný důkaz (klidně ti slepý test natočím, já tam budu v sobotu :)... proč toho nevyužít? Budu hádat - nemáš to zapotřebí, protože už "pravdu" znáš z "legendárních testů". Pravdu na základě písmenek a vlastní zkušenosti (určitě na sestavě za pár mega, aby se to technicky nepodcenilo). Uhádl jsem? :)
    CROME
    CROME --- ---
    WADER23: Ve zkratce nic nerikajici marketingovy pindy pro hejly, co nemaji v seriozni recenzi co delat….
    WADER23
    WADER23 --- ---
    CROME: Rychlost šíření je real, fakticky záleží na tom, z čeho je udělaná izolace, než z čeho je kabel samotný. Do každého pseudočlánku je třeba dát i nějaké skutečné hodnoty. Takže ano, premium kabel bude mít vyšší rychlost šíření. Tohle se propíše do zpozdění, ale půjde o nano sekundy. Navíc kabely většinou bývají stejně dlouhé. A nakonec se bavíme o zvuku, takže zpoždení na kabelu dané izolovací pak odpovídá vzdálenosti v mikrometrech.

Ale jinak, rychlost světla zní cool ne?

S těma kabelema, jde hlavně o to jak jsou dlouhé. Dá se říci, že kratší levnejší kabel je lepší než delší dražší.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SVANC: To ale pořád nevyřeší ten zrádnej jitter!
    SVANC
    SVANC --- ---
    CROME: 97 % rychlosti světla dáva smysl - za nějaký čas budeš moci prodat za hafo peněz vylepšenej gear, kde to bude už 98 %... :D
    CROME
    CROME --- ---
    SVANC: Kdyz jsem si v te “recenzi” co postoval Player nize precetl, ze “krabičky, které vyzařují jakési kvantové pole, mající za úkol eliminovat škodlivost elektromagnetického záření” nebo “stopa a rychlost šíření signálu dosahuje 97% rychlosti světla“. tak jsem se fakt zakuckal kafem:) Tyhle cancy fakt nekdo bere vazne tvl?:)
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Není to zas tak složité - větší důvěru mám v nezávislé testy, jejichž vyznění koreluje nejenom s mými zkušenostmi, ale i s výsledky velmi dobře zdokumentovaných testů (nejenom ten legendární ve Stereophile), než je tomu u květnatých popisů "úžasné barevné muzikálnosti s excepcionálním rozlišením detailů", v horším případě doplněných i pseudotechnickým zdůvodněním typu "vodič funguje jako struna" a zcela irelevantními hláškami třeba o potlačení skin efektu.
    Ty nezávislé testy zpravidla dělají lidé s velmi kvalitním řetězcem, u nichž není žádná zjevná motivace, proč by měli říkat, že nějaké rozdíly lidé nepoznají.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: k recenzím přistupuješ skepticky, ale nějaký cizí člověk, co napíše článek, aniž by to bylo podloženo důkazy, tak tam prostor pro skepsi nevidíš? :) Pořád je to na úrovni argumentace na základě tvého vnitřního přesvědčení. A to mě o ničem nemá šanci přesvědčit (netvrdím, že mě přesvědčit chceš, jen konstatuju).

MATT: tak ja víru nikomu neberu, jen se ohrazuji, když je víra předkládána jako důkaz pro cokoliv ;)
    MATT
    MATT --- ---
    PLAYER: nic jako objektivní realita v našem vnímání neexistuje. všechno jsou to jen interpretace vzruchů způsobených vnějšími signály. ale z toho by nám hráblo, tak je třeba generalizovat a věřit ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Spíš bych to řekl tak, že k těm recenzím je potřeba přistupovat podobně, jako k vychvalování podomního obchodníka, který se ti snaží prodat sadu hrnců.
    Není vyloučeno, že ty hrnce jsou fakt skvělé...
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: takže tím pádem platí, že vše co se tam píše, je nepravda, když tvůj argument chytnu za slovo?
    SVANC
    SVANC --- ---
    PLAYER: Číst recenze v audiofilských časopisech s vědomím toho, že ti lidé jsou placeni z reklam výrobců, není konfirmační bias, ale projev zdravého rozumu.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SVANC: pořád ti do toho hrabe konfirmační bias, což si teď sám potvrdil tím, že přihlížíš k tomu, KDE se to píše ;)
    Netvrdím, že domněnka je zákonitě mylná, jen píšu, že je to pořád jen názor založený na tvé domněnce.
    SVANC
    SVANC --- ---
    SPIKE411: Vida, zaujalo mě, že ta změna impedance banánu během zrání se vyvíjí přesně opačně, než jsem předpokládal, tedy že čerstvý banán vede lépe.
    To také vysvětluje, proč v tom testu odkazovaném Mattem nebyl poznat rozdíl, když ty mince-elektrody byly zastrčeny do ještě zeleného banánu.

PLAYER: Pokud jde o věrohodnost testů, tak za mě dost záleží i na potenciální motivaci. Tady ten týpek mimo jiné napsal, že když ten výsledek, kde nikdo nepoznal rozdíl, nasdílel do hifi auditka, tak ho zabanovali, tzn. spíš si uškodil.
    Naopak u testů v audiofilských časopisech, žijících z reklamy výrobců, je vcelku jasná motivace psát ve stylu "pozná se všechno, dražší je (zpravidla) lepší".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam